Nihat Doğan: Deniz Gezmiş benim dava arkadaşım

Reaksiyon puanı
10,315
[h=1]Nihat Doğan: Deniz Gezmiş benim dava arkadaşım[/h]
nihat_dogan_deniz_gezmis_6568.jpg

[h=2]Nihat Doğan, dün gece yazdığı tweet'lerde Deniz Gezmiş'i yere göğe sığdıramadı.[/h]

Ünlü türkücü Nihat Doğan, dün akşam Deniz Gezmiş'in doğum günü sebebiyle yazdığı tweet'lerle şaşırttı. Deniz Gezmiş'e "dava arkadaşım" diyen Doğan, hem sağcıların hem solcuların tepkisini çekti. Nihat Doğan'ın Deniz Gezmiş hayranlığı şaşırtırken, kurduğu cümleler bizi 70'li yıllara götürdü.

[h=4]"DENİZ GEZMİŞ'LE ORTAK ÖZELLİĞİM.."[/h]6 Mayıs 1972’de idam edilen, Türkiye devrimci hareketinin simge isimlerinden Deniz Gezmiş’in 66. doğum günü nedeniyle Twitter hesabından, ilk olarak,"Deniz Gezmiş'le tek ortak özelliğim, mukaddesat ve Milli irade düşmanı darbeci Askerlerin sahip olduğu vesayetçi sisteme karşı gelmemizdir" diye yazan Nihat Doğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün Deniz Gezmiş'i sevenlerin çoğuyla anlaşamayız, Onlar Deniz'e kıyan bu darbecilere aşıktır; ben ise Deniz'e kıyan zihniyetten nefret ederim."

[h=4]"DENİZ'CİM RAHAT UYU"[/h]‘Deniz hayranı’ bir çok gencin, ‘Halkların kardeşliği’ diyemeyeceği; bunların ‘celladına aşık olduğu’; Deniz’in ‘sosyalist statüko düşmanı’ olduğu gibi bir takım ‘tespitler’de bulunan türkücü, daha sonra, "Deniz'cim sen rahat uyu. Statükoyla seni asan darbeci statükocu kanlı ellerle savaş bayrağını biz sağcılar aldık. Sen dava kardeşimizsin" tweet'ini paylaştı.
[h=4]"KEMALİZM'E SIĞMAYACAK KADAR BÜYÜK BİR İSİMDİR O"[/h]Doğan, kendisini eleştirenlere "faşist" ve "cahil" diyerek "YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ" diye de haykırdı ve şunları yazdı: "Deniz Gezmiş, bak şimdi senin gibi haykırıyor ve bu faşist zihniyete inat canımız pahasına YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ diye haykırıyoruz... Ve bugün #DenizGezmiş66Yaşında Mekanın cennet olsun benim dava arkadaşım. Seni unutmayacak unutturmayacağız. Deniz Gezmiş'i anlamadığımı iddia eden Ey Bre cahiller, siz anladığınız için mi Deniz'i asan Darbeci statükoya aşık, Milli iradeye düşmansınız. Deniz Gezmiş, ruhu solcu bedeni faşist boyu fındık kabuğu kadar küçük bir Kemalizm'e sığmayacak kadar büyük bir isimdir. O halkın kahramanıdır. Sana ve bu ülkenin binlerce fidanına kıyan, katil, faşist darbecilerin sistemini yıkacak yeni anayasayla halkların kardeşliğini getireceğiz.”

kaynak

dikkat: sayın mod. arkadaşlar, bu haber siyasi içerikli gibi dursa da aslında tam bir zaytung haberi niteliğinde olduğu için alıntıladım. çünkü ne içeriğine, ne söylenenlere değer verilecek cinsten şeyler değil. sadece gülünüp geçilecek bir yağcılık şaheseri olarak değerlendirdiğim için alıntıladım.

bunu ciddi bir sanatçı söylemiş olsaydı bilin ki kesinlikle alıntılamazdım.

Reaksiyon puanı
10,315
sahiden ya, yorumlar haberden daha komik!
sağolasın [MENTION=142972]tambjk[/MENTION], levent kırca'nın dediği gibi, "tam yerine denk geldi, koyduk":laugh:

Reaksiyon puanı
10,315
[h=1]Nihat Doğan yurda döndü[/h]
nihat-dogan-yurda-dondu_226090_mansetByk.jpg

[h=3]Geçtimiz günlerde hayatını kaybeden Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in cenaze törenine giden Nihat Doğan yurda döndü...[/h]

Nihat Doğan, tarifeli uçakla Roma'dan aktarmalı olarak geldiği Atatürk Havalimanı'nda Türk halkını saygıyla selamladığını söyledi.

Türkiye'den hiçbir gazetecinin Chavez'in cenazesine gitmediğini ileri süren Doğan, ''Orada yapmış olduğumuz izlenimler ve sohbetlerde bana devamlı 'Neden Türkiye'deki gazeteci arkadaşlarımız buraya gelmediler? Sosyalist bildiğimiz arkadaşlar bizi yalnız bıraktı' dediklerinde, inanın çok mahcup oldum. Onlara 'ben geldim, ben de gazeteciyim' dedim'' diye konuştu.

Doğan, Hugo Chavez'in Mavi Marmara Gemisi'ne yapılan saldırıda Müslümanların yanında yer aldığına dikkati çekti.

Müslüman olmayan Chavez'in her zaman hakkın ve mazlumun yanında olduğunu belirten Doğan, şöyle devam etti:

''Chavez, mazlumdan taraf oldu ve zalimin karşısında durdu. Bir duruş sergiledi. Böyle bir duruş sergileyen adama, bir vefa örneği gösterip, onun bu son yolculuğunda biz de vefalı olmalı ve bunu göstermeliydik. Oraya giderken tek düşüncem buydu''

Doğan, bir gazetecinin Chavez'in cenazesine vaktinde yetişemediğine yönelik iddialara ilişkin sorusuna, ''Cenaze falan kaçırmadım. Bir kere yazıklar olsun. Bu 'Cenazeyi kaçırdı' haberi Türkiye'de gazeteciliğin bittiğinin resmidir. Gazetecilik tarihine kara bir lekedir'' şeklinde konuştu.

Venezuela ziyaretiyle tarihe bir not düştüğünü ifade eden Doğan, Chavez'in cenaze törenine katılmayan gazetecilere ilişkin şunları söyledi:

''Neredeydiniz ey Yılmaz Özdil? Senin yere göğe sığdıramadığın, altı okkalı sanatçılar 'Somali'ye gitmeliydi' dediklerin. Bak üstelik Başbakan'ın uçağıyla da gitmedik. Kendi imkanlarımızla gittik. Bilmeden uçağa atladım, gittim. Hadi gitseydiniz ya? Keşke siz gitseydiniz, niye gitmediniz? Sizin emperyalist düşmanı dediğiniz, sizin idolünüz olan liderinizin cenazesini kaldırmak da bize düştü. Yine sınıfta kaldınız, yine çaktınız''

kaynak

büyük türk düşünürü:yes: nihat doğan için yeni konu açmak istemedim arkadaşlar, yüksek:yes: fikirlerinden falan faydalanasınız diye buraya açmak istedim.:D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Uyuz oluyorum bu adama :D

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yalnız adam çok güzel konuşmuş.
Haklı söylediklerinde. Bir haber yapılmadı Türkiye'de önemsenmedi bile.

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yalnız adam çok güzel konuşmuş.
Haklı söylediklerinde. Bir haber yapılmadı Türkiye'de önemsenmedi bile.

yaptıklarında samimi olsa gerçekçi olsa gerçekten dürüst bi şekilde yerine getirse eyvallah ama yapmacık ve gündemde olmak için yaptığı politikalar bunlar

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Tamam öyle olabilir hak veriyorum sana ama söylediği sözler ve eleştirdiği konu hakkında hak veriyorum.

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
orası öyle bu konuşmaları yapmakta emin ol nihat doğanın fikri değildir :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Nihat Doğan en kısa zamanda parti kurup siyasete atılmalı. :D ismi DAP olabilir mesela... :D (Devrimci Aforizma Partisi)