Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1. Google telefonu olması
2. Saf google cihazı olduğu için en stabil yazılım ile gelmesi
3.Güncelleme desteğini ilk elden alması
4. Donanımı ne olursa olsun yazılımla donanımın birlikte uyuma sahip olması.
5. Stok arayüze sahip olup arayüz seçeneğinin kullanıcıya bırakılması
6. Aksesuarlarının yaygın anlamda bulunması mesela 2000 lik batarya kiti ( batarya + arka kapak )
7. en az 3 tane büyük güncelleme gelmesi kesin olması (galaxy nexus için konuşrsak Jelly Bean dan sonraki güncelleme Key Lime Pie %90 ihtimalle gelecek )
8 yine galaxy nexus için konuşursak Amerika Play store üzerinden temin edildiğinde 349 usd yani 650 lira + 100 lira kayıt parasına toplamda 750 - 800 liraya patlaması ki Türkiye piyasasında anca Galaxy Ace 2 o fiyatta alınabliyor...
bunların haricinde Google Nexus 2013 içinde söylentiler çıkmaya başladı cihazın 4.8 inch 1600 x 900 çözünürlüklü AMOLED Ekran//Samsung Exynos 5 yada Nvidia Tegra 4 chipset ( Cortex A15 quad core 1.6 GHZ ) // 13.1 MP Arka 3 MP ön kamera ve Android 4.2 yada 5.0 Key Lime pie sürümü ile 299 yada 399 usd fiyat etiketine sahip olması dedikodular arasında... şöyle bir düşünürsek Google Telefon olarak Samsung ile çalışmaktan memnun ve Google arabuluculuğu ile Nvidia ile masaya oturup yeni bir nexus cihazı hazırlanmasıda çok zor değil... Samsungta aynı zamanda Exynos 5 chipsetini yaygınlaştırmak için bu fırsatıda kullanacaktır...
son olarak bence Nexus alan donanımı ne olursa olsun hiç bir sıkıntı çekmeden 3 sene rahatına bakar diye düşünüyorum...
Azına sağlık döktürmüşün sağol ancak samsungla değilde motorola ile anlaştığını duydum sıradaki cihaz için. ben aslında nexus istiyorum ama ekranın gorilla glass olsaymış çok süper olacakmış o bi eksik olmuş doğrusu. Sensation xe ve nexus arasında git gel yaşıyorum. acaba sence saçmalıyormuyum bu iki telefon arasında git gel yaparak?
valla benim şuan imkanım olsa amerikadan tanıdık fln ben direk nexus getirtirirm TR de de nexus 1 2 aya kadar 1200 lira seviyesine iner Sensationlara 4.1.1 fln gelmeyecek buna emin ol ama nexusta hem 4.1.1 JB var hemde 2013 te çıkacak sürüm mevcut bu bile sadece Nexusu seçme nedeni...
ikinci büyük nedende genişletilmiş batarya malum nexus 1750 mAh batarya ile geliyor ancak kit olarak 2000 mAh batarya mevcut ve 80 lira
1.2 TI OMAP 4460 ve PowerVR SGX540 gpusu güncelleğini koruyor zaten oyun üreticileride Nexus gibi cihazda kullanıldığı için oyun yazarken temelde SGX540 i fln baz alıyorlar yüksek oyunlarda fln o açıdan sıkıntı olacağını düünmüyorum...
Motorola ile anlaşamaz sonuçta Motorola zaten kendisinin ve Motorola departmanına ürettirmesi Android in bitmesi demek olabilir diğer üreticiler farklı çözümler aramaya koyulur ama şuda var ilk iki google telefonu HTC sonraki 2 google telefonu Samsung yapımı belki 2013 te çıkacak cihaz için farklı bir üretici tercih edebilir diyecem ama HTC zaten allaha emanet Sony de öyle bi adam akıllı Samsung kalıyor Telefon için hacimli üretim yapabilecek...
izletip izlemediğini bilmiyorum ama Galaxy Nexus un 4.1.1 li sürüm ile testi mevcut Donanımhaberde kolaylıklarından fln bahsediliyor izlemediysen bakmanı tavsiye ederim...
Dediğin videoyu izledim. Bu telefonun flash desteği yokmuş daha önce bir android telefonum olmadı oyüzden bu benim için nasıl bir eksiklik olur bilemicem. sence bi telefonun flash desteğinin olmaması çok büyük bir eksiklik mi ? ne gibi sıkıntılar yaşarım yada yaşamazmıyım?
flash desteği artık 4.1.1 sürümüne güncellenen tüm cihazlarda kalkacak eskiden bir avantajdı ama şimdi sistem üzerinden çekilecek ancak 15 Ağustosa kadar flashın uyumlu versiyonları çıkabilir...
sonuç olarak Flash artık hantal yapısı nedeniyle yerini HTML5 e bırakacak videoda bahsedilen flash desteği olmaması genel bi ifade nexus a yönelik değil Galaxy S III ve HTC One X te 4.1.1 sürümünü aldığı zaman yine Flash desteklemeyecek...
Evet bu konuda bende bi arkadaşım konuştum. gerçekten önemsiz bişeymiş zaten androidin tarayıcısı flash dosyalarını oynada biliyor. flash playerı kurduktan sonra gerisi kolay. gerçekten önemsizmiş. bi tanıtım videosunda öyle bir söylüyor ki "nexus alıcaklar iyi düşünsün flash desteği yok!" diyor. dedim yandık büyük bi eksiklik sandım
Merhaba arkadaslar ben de nexus almayı düşünüyorum bi akrabam teknosada calismisti o nexus parasıının hakkını vermiyor s2 al dedi annem almanyaya gidecek ordan aldırcam ben sizce ne yapayım. bir de xperia arc s almayı düşünüyordum ama herkes sony artık eskisi gibi kaliteli değil felan dedi ben de o yüzden vazgeçtim sonyden nexus gerçekten bir tasarım harikası ama gpu su sanırım ekran kartı oluyor o 3 yıllık cok eski bir gpu diyor tüm sitelerde o konuda yardımcı olabilirmisinz bana özellikler burak bey yardımlarınızı bekliyorum.