S4 e yeni 4.3 geldi Nexus a millet 4.4 bekliyo
Şu Nexuscular yokmu şu Nexuscular çok coolsunuz lanBize geleceği yok ama insan bekliyor işte
![]()
HahahahahahaBeklemiyoruz çoktan yükledik
Nexus 3 ün başına gelenleri nexus 4 için de bekliyoruz![]()
Google, Android 4.4 ile Dalvik sanal makinesinden vazgeçiyor
Google uygulamaları daha hızlı çalıştıracak ve cihazları daha verimli hale getirecek Android Runtime - ART adında bir sanal makine üzerinde iki yıldır çalışmalar yapıyordu. ART sanal makinesi Android 4.4 KitKat ile deneysel olarak kullanılmaya başlandı.
Dalvik'te Just In Time - JIT adlı bir derleyici uygulamanın çalışması için gerekli kod derlemelerini yapmakta. ART ise Ahead Of Time - AOT adında bir derleyici kullanıyor ve AOT aynı web tarayıcıların sayfaları önbelleklemesine benzer bir şekilde uygulamaları daha yüklendiği anda derliyor. Böylece derleme için uygulamanın açılmasını beklemeye gerek kalmıyor.
Bu teknoloji sayesinde uygulamalar daha hızlı ve daha akıcı bir şekilde çalışıyor ancak daha fazla depolama alanı gerektiriyor.
ART şu anda sadece geliştiricilere ve ortaklara sunulmuş bir özellik. Normal kullanıcıların kesinlikle sanal makine tercihini ART'ye çevirmesi istenmiyor. AOT özelliği Geliştirici Seçenekleri'nden aktif edilebiliyor.
nexus 4 mü buİlk izlenimlerim olumlu
![]()
Şarj konusunda ciddi iyileştirmeler var.
Peformans olarak bir şey söyleyemeyeceğim zaten performansı çok iyiydi.
Arayüz konusunda aradayım hoş duruyor ama biraz kaba gibi.
ART'ı şimdilik kullanmadım.
Sonuç olarak normal bir güncelleme gibi duruyor fazla getirisi yok
evetnexus 4 mü bu
Bende nexus 4 mü s4 minimi arasında kaldım ama bu gidişle nexus 4 herhalde
şarj dayanmıyor ya. tamam telefon güzel ama şarjı bi gün değil 10 saat gitmiyor nexus 4 ün. şarj kablosuna bağlı yaşıyorum resmenBende nexus 4 mü s4 minimi arasında kaldım ama bu gidişle nexus 4 herhalde![]()
Hangi akıllı telefon dayanıyor ki ?şarj dayanmıyor ya. tamam telefon güzel ama şarjı bi gün değil 10 saat gitmiyor nexus 4 ün. şarj kablosuna bağlı yaşıyorum resmen
evet stock. cyangemod kurucam birazdan. stock hem yetersiz hemde şarjı içiyo resmenValla hocam stock romu kullanıyorsanız evet o sıkıntı biraz var ama her telefonda var Nexus'a özel değil.
Ama misal 8 saattir şarj etmedim ve yüzde 70 lerde.
O mesaj yarım kalmıştı yakalandıkevet stock. cyangemod kurucam birazdan. stock hem yetersiz hemde şarjı içiyo resmen
şuan CM 10.2 kurdum android 4.3.1 üzerine yapılmış. 4.4 için CM11 çıkıcak .tavsiye ederimO mesaj yarım kalmıştı yakalandık
Kamera hoparlör şarj vs birçok konuda Google sınırlandırmış durumda kullanıcıları custom romlarla orta seviye olan Nexus üst seviye oluyor bence. Bu arada bende stocktayım 4.4 e erken geçmek için stock romda 30 saati buluyor şarj normal kullanımda.
O mesaj yarım kalmıştı yakalandık
Kamera hoparlör şarj vs birçok konuda Google sınırlandırmış durumda kullanıcıları custom romlarla orta seviye olan Nexus üst seviye oluyor bence. Bu arada bende stocktayım 4.4 e erken geçmek için stock romda 30 saati buluyor şarj normal kullanımda.
Stock rom fabrika ayarlarıyla gelen yazılımınız. Yani telefonu ilk aldığınız ne varsa o ve resmi güncellemeler vs.Yahu açıklayabilirmisiniz bana cygen mod stock rom olayını nasıl işliyor nexus 4 üzerinide nasıl etkiliyor artıları eksileri neler bunu açıklayabilirmisiniz.
İlk izlenimlerim olumlu
![]()
Şarj konusunda ciddi iyileştirmeler var.
Peformans olarak bir şey söyleyemeyeceğim zaten performansı çok iyiydi.
Arayüz konusunda aradayım hoş duruyor ama biraz kaba gibi.
ART'ı şimdilik kullanmadım.
Sonuç olarak normal bir güncelleme gibi duruyor fazla getirisi yok