Nexus 4'te Android 4.4 keyfi

Xperia007

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şu Nexuscular yokmu şu Nexuscular çok coolsunuz lan :D Bize geleceği yok ama insan bekliyor işte :D

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Nexus sahibi olmak ayrıcalıktır :) 4.4 custom romlar, kerneller bile düştü piyasaya...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Google, Android 4.4 ile Dalvik sanal makinesinden vazgeçiyor

Google uygulamaları daha hızlı çalıştıracak ve cihazları daha verimli hale getirecek Android Runtime - ART adında bir sanal makine üzerinde iki yıldır çalışmalar yapıyordu. ART sanal makinesi Android 4.4 KitKat ile deneysel olarak kullanılmaya başlandı.

Dalvik'te Just In Time - JIT adlı bir derleyici uygulamanın çalışması için gerekli kod derlemelerini yapmakta. ART ise Ahead Of Time - AOT adında bir derleyici kullanıyor ve AOT aynı web tarayıcıların sayfaları önbelleklemesine benzer bir şekilde uygulamaları daha yüklendiği anda derliyor. Böylece derleme için uygulamanın açılmasını beklemeye gerek kalmıyor.

Bu teknoloji sayesinde uygulamalar daha hızlı ve daha akıcı bir şekilde çalışıyor ancak daha fazla depolama alanı gerektiriyor.

ART şu anda sadece geliştiricilere ve ortaklara sunulmuş bir özellik. Normal kullanıcıların kesinlikle sanal makine tercihini ART'ye çevirmesi istenmiyor. AOT özelliği Geliştirici Seçenekleri'nden aktif edilebiliyor.

ART hakkında ufak bilgi.

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben Art(Android RunTime) yi çok sevdim, adamlar çalışmış yapmış. Henüz her uygulama Art' yi desteklemediği için kullanmanızı tavsiye etmem şimdilik.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
art muhtemelen androidin klasik yapısal hantallığını sona erdirecek, google'nın bişeyleri görüp üzerine çalışması güzel ama keşke biraz daha hızlı olsalar artık. Art tam anlamıyla muhtemelen 5.0 sürümüyle beraber gelecek gelmesi tam oturması vs neredeyse en az 1.5-2 yıl, uzun bi süre bence.

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
iphone'a verdiği parayla övünen ergenler yok bu forumda. Bu forumun en sevdiğim yanı da bu :) Seviyesi çok yükseklerde. Diğer leşanımhaberforum gibi değil :D

melodileriyakar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben hiç memnun kalmadım, next launcher ı kurdum birden hata verip kapandı Nexus 7 de. Sonra açılış ekranında kaldı ne yaptıysam açılmadı. Yeniden rom kurmak zorunda kaldım. Öyle bi farklılık yok pek ilerde custom romlar çıkınca denemenizi öneririm. Yazıcı olayı gelmiş hiç denemedim, ayarlar ve bildirimler değişmiş arayüz aynı. Sadece Nexus 5 te farklı sanıyorum. Üst düzey telefonlarda çok bi olay yok yani, işte giriş seviyesi telefonlarda bi performans artışı olur o iyi.

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
83
İlk izlenimlerim olumlu

Nxkn8II.png

Şarj konusunda ciddi iyileştirmeler var.

Peformans olarak bir şey söyleyemeyeceğim zaten performansı çok iyiydi.

Arayüz konusunda aradayım hoş duruyor ama biraz kaba gibi.

ART'ı şimdilik kullanmadım.

Sonuç olarak normal bir güncelleme gibi duruyor fazla getirisi yok
nexus 4 mü bu

ysf.taskin

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Valla hocam stock romu kullanıyorsanız evet o sıkıntı biraz var ama her telefonda var Nexus'a özel değil.

Ama misal 8 saattir şarj etmedim ve yüzde 70 lerde.
evet stock. cyangemod kurucam birazdan. stock hem yetersiz hemde şarjı içiyo resmen

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
evet stock. cyangemod kurucam birazdan. stock hem yetersiz hemde şarjı içiyo resmen
O mesaj yarım kalmıştı yakalandık :D

Kamera hoparlör şarj vs birçok konuda Google sınırlandırmış durumda kullanıcıları custom romlarla orta seviye olan Nexus üst seviye oluyor bence. Bu arada bende stocktayım 4.4 e erken geçmek için stock romda 30 saati buluyor şarj normal kullanımda.

ysf.taskin

Asistan
Reaksiyon puanı
9

Kamera hoparlör şarj vs birçok konuda Google sınırlandırmış durumda kullanıcıları custom romlarla orta seviye olan Nexus üst seviye oluyor bence. Bu arada bende stocktayım 4.4 e erken geçmek için stock romda 30 saati buluyor şarj normal kullanımda.
şuan CM 10.2 kurdum android 4.3.1 üzerine yapılmış. 4.4 için CM11 çıkıcak .tavsiye ederim

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
83

Yahu açıklayabilirmisiniz bana cygen mod stock rom olayını nasıl işliyor nexus 4 üzerinide nasıl etkiliyor artıları eksileri neler bunu açıklayabilirmisiniz.

taklaci55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nexus larda nasıl işler bilmem ama elimdeki S3'ü cyanogenmod 10.1 stable sürüm ile canavara döndürdüm şarj sürem daha bi arttı performans uçuşlarda en ufak kasma yok rehbermiş aramaymış tık diye açılıyor ram olayınıda çözmüş gibiler boşta 400 mb ram kalıyor bazen. anlıyacağın Saf Android gücünü sunan şey cyanogenmod'tur.

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yahu açıklayabilirmisiniz bana cygen mod stock rom olayını nasıl işliyor nexus 4 üzerinide nasıl etkiliyor artıları eksileri neler bunu açıklayabilirmisiniz.
Stock rom fabrika ayarlarıyla gelen yazılımınız. Yani telefonu ilk aldığınız ne varsa o ve resmi güncellemeler vs.

Custom romlarsa normal geliştiricilerin kullanıcıların taleplerine göre geliştirdikleri yazılımlar. Sayamayacağım kadar custom rom var. Ve onların üstüne Ubuntu Touch, Firefox OS gibi ayrı işletim sistemleri de var...

Nexus 4 için + ları

+ Hoparlör ayarları ayrınıtılı olarak yapmanıza izin veriyor. Daha kaliteli bir deneyim yaşıyorsunuz.
+ Nexus un kamera yazılım bomboş. Kırmızı göz düzeltme yok odak alma çok kötü. Custom romlarla gelen kamera yazılımları bu sorunu çözüyor.
+ Şarj süresini bir nebze olsun uzatıyolar
+ Son olarak kullanımda ciddi kolaylıklar sağlıyor.

Benim custom rom tavsiyem Cyanogenmod çok ciddi bir kitlesi ve sürekli desteği var.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben yeni nexus4 alıp aranıza yeni katılanlardanım. Teknosadan bir kampanya dahilinde aldım 850 tl ye geldi. Bu fiyata alınabilecek en iyi telefon. Galaksi aceden sonra ne diyeceğimi bilemiyorum. serçe ile mercedesi kıyaslamak olur zannersem. 4.4 sürümü hemen geldi. şuan gayet güzel. Tek alışamadığım rehber kısmı. biraz yavan. güzel bir uygulama bulmaya çalışıyorum. Bir de navigasyon lazım arkadaşlar bilenler paylaşırlarsa sevinirim.

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
83
İlk izlenimlerim olumlu

Nxkn8II.png

Şarj konusunda ciddi iyileştirmeler var.

Peformans olarak bir şey söyleyemeyeceğim zaten performansı çok iyiydi.

Arayüz konusunda aradayım hoş duruyor ama biraz kaba gibi.

ART'ı şimdilik kullanmadım.

Sonuç olarak normal bir güncelleme gibi duruyor fazla getirisi yok

Bu alt ve üst kenarlara doğru kararmayı kaldırabiliyormuyuz acaba.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bende LG D370TR L80 var telefonu dalvikten art ye geçirirken telefon uygulamalrı güncelledikten sonra uygulamalar başlatılıyorda kalıyor en az 2-3 saat beklemişimdir ama telefonda bir değişme olmadı telefona reset de atamıyorum telefon öyle kala kaldı yardımlarnızı bekliyorum