Nexus 4 Android Lollipop nasıl root yapılır?

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
http://download.chainfire.eu/297/CF-Root/CF-Auto-Root/CF-Auto-Root-mako-occam-nexus4.zip

Linkteki dosyayı indirip klasöre unzip ediyoruz. Sonrasında telefonu usb yolu ile bilgisayara bağlıyoruz ve fastboot modunda açıp (Cihaz kapalı iken ses kısma+power tuşuna aynı anda basmak) unzip edilen klasördeki Run root-windows.bat dosyasını yönetici olarak çalıştırıyoruz. Bu işlem; Cihaz bootloader kilidi kapalı ise önce kilidi açıp sonra da root ediyor. Eğer kilit açık ise fail uyarısı verip root işlemini tamamlıyor. Cihaz yeniden başladıktan sonra root edilmiş olarak açılıyor. İşlem bu kadar...

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
telefonu fastboot moduna alıp mı bilgisayara bağlanacak yoksa bilgisayara bağlayıp sonra mı fastboot moduna alınacak? :)
telefon kapalı iken USB ile bilgisayara bağlayınca telefon şarj moduna geçiyor (çoğu telefon).
Nexuslarda durum nasıl? merak ettim abi :) eline sağlık bu arada işlem çok kolaymış

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Genelde önerilen fastboot moduna alıp öyle bağlamak. Ben de o şekilde yaptım. Telefonu kapatıp usb bağlantısı yapınca şarj durumuna geçiyor ve fastboot moduna geçmek baya eziyetli oluyor. Nexuslarda da durum aynı. Bu arada ekteki root dosyası 4.4.4 için ancak 5.0 da da çalıştı. Sorunsuz kullanıyorum ben.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Bu dosya Nexus 4, KitKat 4.4.4 ve Lollipop 5.0 için. Başka cihazlards denemeyin

fyilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşeşkürler 5 dakikada bende root yaptım cihazımda 5.0.1 lollipop stok rom yüklü ama yaptıktan sonra fabrika ayarlarına döndürüyüor otomatik baştan kurmanız gerekiyor bunu mesaja yazmanızda fayda var.