New York'lu taksi olarak Karsan'ı seçti !!

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
New York taksi ihalesinde komisyonun vereceği karar öncesi, New York Taksi ve Limuzinciler Odasınca yapılan ankete katılan kent sakinleri, Türk firması Karsan'ın modelinin ''kent için en uygunu'' olduğuna karar verdi.

Geleceğin Taksisi'' anketine katılan 22 bin 600 New Yorklu, üç finalist Karsan, Nissan ve Ford için ayrı ayrı değerlendirme yaparken, Karsan'ı beğenenlerin oranı yüzde 66 oldu. Bu oran, Nissan için yüzde 43'te, Ford için de yüzde 38'de kaldı.

New York Taksi ve Limuzinciler Odası Başkanı David Yassky, oy kullananların Karsan'ı seçmesinde tamamen camdan oluşan geniş görme açısına sahip tavanı ve özgün dizaynının etkili olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Yassky, taksi ihalesiyle ilgili kararın açıklanacağı net bir tarih olmadığını ifade ederek, ''Anket sonuçları değerlendirmede önemli rol oynayacak. Ancak, karar için dayanıklılık, düşük onarım ve yedek parça maliyeti, çevresel etkiler gibi konular da çok önemli'' dedi.

Ankete katılan 22 bin 600 kişiden 14 bin 789'u Karsan için ''beğendim'' ve ''çok beğendim'' seçeneklerini işaretlerken, 3471 kişi ''olabilir'', 4 bin 318 kişi de ''bana göre değil'' seçeneğini işaretledi. ''Geleceğin taksisi'' ihalesinde finale kalan üç firmadan biri olan Karsan, eğer ihaleyi kazanırsa, 2013'ten itibaren 10 yıl boyunca 2 bin 650 adet taksi satacak.

İhale sonuçlarının 2 ay içinde açıklanması, sözleşmenin de 2011 sonuna kadar imzalanması bekleniyor.

NEW YORKLULAR TAKSİYİ ''GEÇ KALDIKLARI İÇİN'' TERCİH EDİYOR

Öte yandan; Odanın anketinden çıkan bir başka sonuca göre New Yorklular, taksiyi daha çok ''geç kaldıkları için'' tercih ediyorlar.

Ankete katılanların yüzde 61'i taksi kullanmasının nedenini ''geç kalmak/yorgun olmak'' olarak açıklarken, ''bagajım olduğu için'', ''hava koşulları nedeniyle'', ''kalabalık seyahat ediyoruz, böylesi daha ekonomik'', ''yürümekten daha kolay'' şıkları katılımcıların taksi tercihlerindeki diğer nedenleri arasında yer aldı.

http://www.haber7.com/haber/20110213/New-Yorklu-taksi-olarak-Karsani-secti.php

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Ford çelme takmaya çalışıyor ama hakeden kazansın.
Mali olarak değil ama prestij olarak bizim için çok önemli bir olay.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Araç bu mu?

karsan-taxi.jpg

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
sirinmis arac sevdim.

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
karsan için büyük bir adım adı dahada duyulacak sevindim.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
ark kapı sürgülü olsa daha iyi olurmuş...

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Yakın İstanbul'da seçecek bakalım modellere. :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
[video=youtube;cd8IK-Bzw1g]http://www.youtube.com/watch?v=cd8IK-Bzw1g&feature=related[/video]