Network'deki Bir Html Dosyası Çağırma

mstfcck

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Selam,

Aynı networkdeki A bilgisayarından paylaşıma açılmış basit bir html dosyasını B bilgisayarından açmaya kaltığımda IE8'de sayfa kayıyor.
Aynı html dosyasını B bilgisayarına kopyalayıp çalıştırdığımda hiçbir sorun yok. Sadece kısayol olarak çalıştırınca sayfada kayma oluyor.
B bilgisayarından direk olarak çağırıp Firefox'da açtığımda yine sorun yok. Sadece IE8'de problem çıkarıyor.
Daha önce böyle bir sorun ile karşılaşmış kimse varmı, bunun sebebi ne olabilir?

Html dosyasında network'deki bilgisayarlara ulaşmak için linkler var;
- \\bilgisayarA
- \\bilgisayarB
gibi..

Dosyanın bulunduğu bilgisayardan IE8 ile açtığımda bir sorun olmuyor. Linklere tıklayınca bilgisayarların paylaşımlarına ulaşabiliyorum. Fakat aynı şekilde Firefox ile açınca linkler çalışmıyor. Internet'de araştırdım biraz bunun gibi sorunla karşılaşanlar olmuş fakat bir çözüm yolu bulamadım.

Yardımlarınızı rica ediyorum.. :)

fatih_gocer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
B bilgisayarında yapman gereken bazı ayarlar var. Bu işlemleri buradan anlatmaya çalışırım umarım çözüme ulaşırsın. Eğer ulaşamaz isen ekran görüntülerini mail ile yollarım size.
Çözüm: B pc de ie8 açın.Araçlar menüsünden / İnternet Seçenekleri / Bağlantılar / Yerel ağ Ayarları Butonuna Tıklayın / Gelişmiş Butonuna Tıklayın / Karşınıza gelen pencerede Özel durumlar kısmının altında "Şununla Başlayan adreslerde proxy kullanma" yazan yerin altındaki kutucuğa A pc ye ait IP adresini yazmalısın Örn: 192.168.10.75; gibi.
Sonra yine B pc de ie8 açın.Araçlar menüsünden / İnternet Seçenekleri / Güvenlik sekmesinden / Yerel intranet-i seçip siteler butonuna tıklayarak karşımıza gelen pencereden gelişmiş seçeneğine tıklayın./ Ekle butonun önündeki textbox a yayın yapılan A pc deki adresi yazın http://192.168.10.75/SampleWebSite/Default.asp gibi bu adımlardan sonra sorun düzelmiş olacaktır.

Kolay gelsin.