Network sorularım

metehan2193

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar yeri dogrugumu bilmiyorum ama bi türlü şu networkü anlıyamadım bi kaç sorum var yardım ederseniz sevinirim.
1)Bir verininin karşı bilgisayara nasıl gittigi yani çrnegim bir resim var bu resim nerelerden ve nasıl geçiyo
2)araştırdıgımda tcp/ip ,tcp,ip .. gib şeyler buluyorum tcp/ip ile tcp,ip arasında ne fark var
3)neden mac adresi varken ip adresi kullanılıyoki
4)bi yerde enternet kartının verinin mac adresiyle kendi mac adresini kıyasladıgını ögrendim eger aynıysa üst katmana gönderiyo peki anlamadıgım benim bilgisayarıma internetteki bütün paketler geliyoda mac adresleri aynı olmadıgı için alınmıyomu
5)bide şu var ben ip adresimi internetten baktıgımda farklı ag baglantılarımdan baktıgımda farlı ben veri gönderdigimde veya aldıgımda hangisi ne zaman nasıl kullanılıyo
6)şimdi farklı ülkede olan iki tane modem olsun biri A modemi diger B modemi ve bu moden lere baglı birden fazla pc olsun A modemine bağlı pcler A1,A2.. B modemine baglı pc ler B1,B2.. şimdi ben A2 bilgisayarından B3 bilgisayarına bi veri gönderdim bu veri nasıl ve nerelerden ne kullanarak gitti.

7)Bide arkadaşlar bu networkü anlıyacagım iyi bi animosyon varmı acaba

GORT

Asistan
Reaksiyon puanı
4
benim bildiğim takip için tracert google.com gibi komut var cmd ile kullanılıyor tracert ip adresi yada url yaz enter tuşla... Linux ilede traceroute ip adresi enter...