Network (Ağ kurulumu)

cglrbae

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben bi kaç sene önce bi yerde bi program görmüştüm Network kurulumu ile ilgili.

Programda mesela şirket bilgisayarlarını kuruyosunuz animasyon gibi bi şekilde bi bilgisayardan bi bilgisayara yanlış kablo çekerseniz kırmızı doğru kablo çekerseniz kırmızı yanıyodu.

Varmı bu programı bilen?

Reaksiyon puanı
189
Network'ün nasıl işlediğini bilirsen bu tip programlara ihtiyacın olmaz bence. Protokolleri ve nasıl yapılandırıldıklarını, kablo çeşitlerini ve bağlantı şemalarını öğrenirsen bu bile yeterli olur. Hatta network topolojilerini öğrenmen de yararına olur :) Her şeyi senin için programların çözmesini beklersen kendini geliştiremezsin :)

cglrbae

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yok ben o programı istiyorum :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
"Yanlış kablo" veya "doğru kablo" nedir? Yanlış kablo takma diye bir olay yoktur ki. Uçları doğru standarda göre çakılmış olan kabloları bağlamanız yeterli. Gelişmiş network kurulumlarının hiçbirinde "bilgisayardan bilgisayara" kablo çekilmez zaten. Kabloyu hazır satın alırsanız, bilgisayardan dağıtıcıya (router) veya switch'e kablo çekecekseniz, özü sadece bu kadar.

Eğer size daha gelişmiş bir şey lazımsa; zaten hiçbir programla olacak iş değil, kesin olarak bu "iş"i öğrenmeniz gerekiyor.

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Bahsettiğin program Cisco Packet Tracer olabilir mi ?

cglrbae

Asistan
Reaksiyon puanı
0
"Yanlış kablo" veya "doğru kablo" nedir? Yanlış kablo takma diye bir olay yoktur ki. Uçları doğru standarda göre çakılmış olan kabloları bağlamanız yeterli. Gelişmiş network kurulumlarının hiçbirinde "bilgisayardan bilgisayara" kablo çekilmez zaten. Kabloyu hazır satın alırsanız, bilgisayardan dağıtıcıya (router) veya switch'e kablo çekecekseniz, özü sadece bu kadar.

Eğer size daha gelişmiş bir şey lazımsa; zaten hiçbir programla olacak iş değil, kesin olarak bu "iş"i öğrenmeniz gerekiyor.

Kablo çeşitlerini kastetmiştm. Daha çok yeniyim elmacık idare et :)

Bahsettiğin program Cisco Packet Tracer olabilir mi ?

Evet program bu çok teşekkürler cheleby :)

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Takıldığın yer olursa sorarsın elimizden geldiğince cevaplarız.

flipmode5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ağ kurup yapılandırmayı bilmeden Cisco Packet Tracerı nasıl kullanacaksın...merak ediyorum