Netbook pazarı lider değiştirdi

doesluck

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Netbook (İnternet odaklı mini-dizüstü bilgisayar) pazarının yaratıcısı Asus, liderliğini Acer’a kaptırdı

296802.jpg

Piyasaya sürdüğü 7 inç ekranlı ilk mini dizüstü bilgisayar serisi Eee PC ile devrim yaratan Asus, pazardaki liderliğini Haziran ayında Computex fuarında piyasaya duyurulan Acer Aspire One’a kaptırdı.

2008’in üçüncü çeyrek sonuçlarının açıklanmasıyla, Acer’ın pazardan %38.3 pay kaptığı ortaya çıktı. Haziran ayında duyurulduğunda pazardaki ürünlerden tasarımıyla farklılaşan Acer Aspire One modeli, 2008’in 3. çeyrek sonu itibarı ile 2.15 milyon adetlik satış rakamına ulaştı.

Endüstrinin ortaya çıkmasını sağlayan Asus Eee PC ise, toplamda 1,7 milyon adetlik satış rakamıyla yüzde 30.3’lük bir pay elde etti. Asus, halihazırda Eee PC markasıyla Netbook pazarında en çok modele sahip firma.

Acer ve Asus’un arkasından gelen HP ise Netbook pazarında 330 binlik satış rakamıyla yüzde 5,8’lik pazar payına sahip olup üçüncülüğe yerleşirken, MSI’ın Wind PC’si 320 binlik satışla %5.7’lik pazar payına sahip oldu.

Geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 160’lık büyüme gösteren Netbook pazarında 5.61 milyon bilgisayar satışı gerçekleşti.

kaynak : http://www.ntvmsnbc.com/news/468590.asp

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bu konuda bimeks elektromarket ist bilişim media markt teknosa ve benzeri satıcıların ortalamalarını ve discount uygulamalarını kontrol etmek karşılaştırmak lazım

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Acer iyidir bencede. Servise gelen en sorunsuz laptop markası diyebilirim. Bence birinci olamasının sebebide budur. Daha önceki tecrübelerinde Acer ile sorun yaşamayan müşteriler tabiki tekrar Acer'i tercih ediyorlardır ki tercih edilmeyecek gibi değil.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
acer iyidir 2 yıldır kullanıyorum aman aman bi sorun çıkarmadı bana bi kamerasında sorun oldu onuda değiştirdiler ama acerin tek eksi yanı bence servisi ve lanet tpm teknoloji herifler çok seriyolar işi bi kamera değiştirmek için insan 15 gün beklermi ben ekledim tam 15 gün sonra aldım laptopu oda adamlarda kapıştım kaçkerede en sonunda aldım
sevisinide düzeltirlerde süper olur

Shanex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fiyat/performans açısından Acer rakiplerinden önde..

peyman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
haber yalan olmasın yada yanlış verilmiş olmasın