MoNsTeRaZoR
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 2
Arkadaşlar Windows'da bazen program yüklerken gereken Net Framework paketleri ne işe yarar ? Fazla ayrıntıya girmeden açıklayabilecek olan var mı acaba ???
bilgisayarda hiçbir yavaşlık yaratmaz. sadece .net framework ile yazılan yazılımların (benim yazdıklarım gibi) çalışması için Global Assembly Cache'e gerekli dll'leri kopyalar.Peki yüklenmesi bilgisayarda az da olsa yavaşlığa yol açar mı ?
bilgisayarda hiçbir yavaşlık yaratmaz. sadece .net framework ile yazılan yazılımların (benim yazdıklarım gibi) çalışması için Global Assemby Cache'e gerekli dll'leri kopyalar.
Şöyle de örneklendirebiliriz:
Windows programlarının her birini ev gibi düşün. Bir evi yapmak için önce temel atılması lazım. Sonra duvarlarının çekilmesi lazım. Programcılar için her seferinde yeni bir temel atmak zor geldiğinden, hazır bir temel kullanmak isterler. İşte Net Framework, programlar için bir temel oluşturur, böylece programcı sadece bunun üzerine duvar çekmekle işini bitirmiş olur.
O nedenle bu tarz programların çalışabilmesi için Net Framework kurulu olması gerekir. Java da buna benzer bir uygulamadır. Aslında o bir framework değil ama mantık olarak epey benzerdir. Örneğin java programlarını çalıştırabilmek için bilgisayarda Java temelinin yüklü olması gerekir.
Örneğin DirectX de bir framework'tur. DirectX temelini kullanan oyunların çalışabilmesi için yine DirectX'in yüklü olması gerekir.
Yukarıda söylediğim gibi bu durum programların çabuk yapılmasını sağlar, programcının işini kolaylaştırır. Ayrıca program boyutunun küçük kalmasını sağlar. Böylece hem kurulum süremiz kısalır, hem internetten indireceğimiz dosyanın boyutu azalır vs..
Arkadaslar bılgısayarıma framework v.3.5 yukledım defalarca ama ne yaptıysam acamadım bır turlu herhangı bı sımge dahı gorunmuyor. denetım masası ve program fıles'dan da baktım yuklu gorunuyo ama bır turorlu acamadım. Biri lutfen acıl yardımcı olabılır mı ? ne yapmam gerekıyor veya sıkıntısın sekılde baska nereden yukleyıp kullanabılırım ?? acılen yardımcı olursanız gercekten cook sevınırım..
sen kazığı yemişsin sin galibaben sıfır toshıba satellite e1 vısıon amd laptop aldım ekran kartı goruyor ıslemcı adam 2.90 ghz dedı pc de 1.40 gosterıyr sımdı guncellemelerı yapıyorum acaba düzelr mı ozellkler falan ne yapmalıyım
merhaba arkadaşlar bn blg ma visual basic .net 2010 kurmak istiyrm onu nerden nasıl indirebilirm yardmcı olur musunuz rica etsem tşk ederm şimdiden