Net Framework nedir ?

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar Windows'da bazen program yüklerken gereken Net Framework paketleri ne işe yarar ? Fazla ayrıntıya girmeden açıklayabilecek olan var mı acaba ???

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
o yüklediğin programların çalışabilmesi için bir altyapı oluşturur. Kısaca windows'un programları ytanıması için bir araçtır.

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Peki yüklenmesi bilgisayarda az da olsa yavaşlığa yol açar mı ?

Reaksiyon puanı
189
Peki yüklenmesi bilgisayarda az da olsa yavaşlığa yol açar mı ?
bilgisayarda hiçbir yavaşlık yaratmaz. sadece .net framework ile yazılan yazılımların (benim yazdıklarım gibi) çalışması için Global Assembly Cache'e gerekli dll'leri kopyalar.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
bilgisayarda hiçbir yavaşlık yaratmaz. sadece .net framework ile yazılan yazılımların (benim yazdıklarım gibi) çalışması için Global Assemby Cache'e gerekli dll'leri kopyalar.

Usta arkadaş basitce anlatın demiş sen girmişsin dll'lere :D

Kısaca altyapı programı diyelim bence :mrgreen:

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
nasıl java var javayla çalısan oyunlar fılan var net framework de net framework ile yapılmıs oyunların ve programların çalısmasını saglıyo umarım basıt bı açıklama olmustur

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.Hepinize kolay gelsin !!!

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Şöyle de örneklendirebiliriz:

Windows programlarının her birini ev gibi düşün. Bir evi yapmak için önce temel atılması lazım. Sonra duvarlarının çekilmesi lazım. Programcılar için her seferinde yeni bir temel atmak zor geldiğinden, hazır bir temel kullanmak isterler. İşte Net Framework, programlar için bir temel oluşturur, böylece programcı sadece bunun üzerine duvar çekmekle işini bitirmiş olur.

O nedenle bu tarz programların çalışabilmesi için Net Framework kurulu olması gerekir. Java da buna benzer bir uygulamadır. Aslında o bir framework değil ama mantık olarak epey benzerdir. Örneğin java programlarını çalıştırabilmek için bilgisayarda Java temelinin yüklü olması gerekir.

Örneğin DirectX de bir framework'tur. DirectX temelini kullanan oyunların çalışabilmesi için yine DirectX'in yüklü olması gerekir.

Yukarıda söylediğim gibi bu durum programların çabuk yapılmasını sağlar, programcının işini kolaylaştırır. Ayrıca program boyutunun küçük kalmasını sağlar. Böylece hem kurulum süremiz kısalır, hem internetten indireceğimiz dosyanın boyutu azalır vs..

ozzyist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,
Su an yurtdisindayim. Arastirmam icin kullanmam gereken bir program var. Programi kullanmak icin gittigim egitimde programi laptopuma yuklemek istedigimde "Net Framework 1.1.4322 yuklemelisiniz" seklinde bir uyari cikti. Yonlendirdigi web sayfasindan yukledim ama programin bir kismi kesinlikle acilmiyor. Diger kismi ise acilsa bile icindeki bir datayi acmak istedigimde, "Data does not appear to be valid- check units and data format" seklinde bir uyari cikiyor ekranda. Egitici arkadaslardan biri sorunun bilgisayarimin dilinin Turkce olmasindan ve isletim sistemimin Vista olmasindan kaynaklanabilecegini belirtti. Programi laboratuarda XP isletim sistemi olan ve dili Ingilizce olan bir bilgisayara kurdum, internetten benzer sekilde Net. Framework 1.1.4322 yukledim ve calisti. Bu sorunu nasil cozebilirim, bir fikri olan var mi? Egitimdeki arkadaslar benzer bir sorunu daha once brezilua'dan gelen bir kiside de yasadiklarini belirtitler ama cozemediler sorunu. Internetten arastirdigim kadariyla Net. Framework bir yazilim programi. Sanirim elimdeki program Net. Framework'te yazilmis. Kusura bakmayi, hata yapiyor olabilirim, cunku bilgisayar diline pek de hakim degilim acikcasi teknik anlamda. Donatilardan progralara baktigimda aslinda bilgisayarimda daha onceden "Net. Framework 3.5 Dil PaketiSP1-trk, Net framework 3.5 SP1 ve Net Framewok 4 Client profile" isimli programlarin yuklu oldugunu gordum. Ben kendim ilaveten "Net Framework 1.1"'i de yukledim ama buna ragmen bu programda yazilmis datayi acamiyorum br turlu. Dil programi yukeyeyim dedim ama onun da nasil yuklenecegini bulamadim. Bir fikri, onerisi olan var mi acaba cozum icin?
Tskler.

Encoded

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şöyle de örneklendirebiliriz:

Windows programlarının her birini ev gibi düşün. Bir evi yapmak için önce temel atılması lazım. Sonra duvarlarının çekilmesi lazım. Programcılar için her seferinde yeni bir temel atmak zor geldiğinden, hazır bir temel kullanmak isterler. İşte Net Framework, programlar için bir temel oluşturur, böylece programcı sadece bunun üzerine duvar çekmekle işini bitirmiş olur.

O nedenle bu tarz programların çalışabilmesi için Net Framework kurulu olması gerekir. Java da buna benzer bir uygulamadır. Aslında o bir framework değil ama mantık olarak epey benzerdir. Örneğin java programlarını çalıştırabilmek için bilgisayarda Java temelinin yüklü olması gerekir.

Örneğin DirectX de bir framework'tur. DirectX temelini kullanan oyunların çalışabilmesi için yine DirectX'in yüklü olması gerekir.

Yukarıda söylediğim gibi bu durum programların çabuk yapılmasını sağlar, programcının işini kolaylaştırır. Ayrıca program boyutunun küçük kalmasını sağlar. Böylece hem kurulum süremiz kısalır, hem internetten indireceğimiz dosyanın boyutu azalır vs..

Mükemmel yorumlamışsın bende bildiğim kadarı ile bir iki birşey söyliyecektim senin cevabın üzerine ayıp olur dedim Sade ve Net .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaslar bılgısayarıma framework v.3.5 yukledım defalarca ama ne yaptıysam acamadım bır turlu herhangı bı sımge dahı gorunmuyor. denetım masası ve program fıles'dan da baktım yuklu gorunuyo ama bır turorlu acamadım. Biri lutfen acıl yardımcı olabılır mı ? ne yapmam gerekıyor veya sıkıntısın sekılde baska nereden yukleyıp kullanabılırım ?? acılen yardımcı olursanız gercekten cook sevınırım..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaslar bılgısayarıma framework v.3.5 yukledım defalarca ama ne yaptıysam acamadım bır turlu herhangı bı sımge dahı gorunmuyor. denetım masası ve program fıles'dan da baktım yuklu gorunuyo ama bır turorlu acamadım. Biri lutfen acıl yardımcı olabılır mı ? ne yapmam gerekıyor veya sıkıntısın sekılde baska nereden yukleyıp kullanabılırım ?? acılen yardımcı olursanız gercekten cook sevınırım..

netframework simgesi olupta açılcak bir şey değil sanırsam. siz yüklemişseniz onu kullanan program zaten faydalanır. yükledikten sonra herhangi bir şey yapmana gerek yok ki.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben sıfır toshıba satellite e1 vısıon amd laptop aldım ekran kartı goruyor ıslemcı adam 2.90 ghz dedı pc de 1.40 gosterıyr sımdı guncellemelerı yapıyorum acaba düzelr mı ozellkler falan ne yapmalıyım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben sıfır toshıba satellite e1 vısıon amd laptop aldım ekran kartı goruyor ıslemcı adam 2.90 ghz dedı pc de 1.40 gosterıyr sımdı guncellemelerı yapıyorum acaba düzelr mı ozellkler falan ne yapmalıyım
sen kazığı yemişsin sin galiba

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:blushing:peki framework 4 ü indirebileceğim bir link atar mısınız

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkadaşlar bn blg ma visual basic .net 2010 kurmak istiyrm onu nerden nasıl indirebilirm yardmcı olur musunuz rica etsem tşk ederm şimdiden

Reaksiyon puanı
602
.Net Framework yüklemek ücretsiz. Bazı uygulamaları çalıştırabilmek için Microsoft tarafından yapılmış bir şeydir. Visual Studio'da en çok görülen bir şeydir.

Bu ise Vikipedi tarafından;

.NET Framework, Microsoft tarafından geliştirilen, açık İnternet protokolleri ve standartları üzerine kurulmuş bir "uygulama" geliştirme platformu.