Murataltug
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 3,096
Neşet ertaş
Dünya denen dar bi camda Mahkum oldum ben bir handa Sensiz olan bu zindanda
Az mı çektim az mı çektim
Çaldılar beni benden
Ayırdılar bizi neden
Bile bile zulmedenden
Garip gezdim el içinde
Halden bilmez kul içinde
Bunca acı yıl içinde
Karşıdan karşıya yanmaz mı ışık Herkes sevdiğine olmaz mı aşık Kaşları kara zülfü dolaşık Meftunuyum o dilbere de gelsin
Bağa gel bostana gel vay vay Gülleri destele gel leylim leylim Eğer baban salmazsa Yalandan hastalan gel
Olamam dosttan ayrı
İnsanoğlu nasıl yaşar vay vay Kalsa nefesten ayrı
Bağlar narsız olur mu vay vay Gönül yarsız olur mu Ben eyledim sen etme vay vay Kul kusursuz olur mu
Bağışla sevdiğim hakkı seversen Ağlatma garibi eller içinde Hep bizi söyleşir devr-i alem Beni destan ettin diller içinde
Aktı gözüm yaşı sele karıştı Dost eline gider seller içinde
Yıllar yılı çektim zalim derdi Yandı Kerem gibi gönlümün yurdu Eller dost bağında gülünü derdi Benim gülüm soldu güller içinde
Garip başımı sevdaya saldım Senin hasretinle sardım soldum Şaşırdım yolumu perişan oldum Bir Mecnun misali çöller içinde
Bahar gelmiş türlü çiçek açmış Baharda gül, gül baharda ne güzel
Açılmış goncalar güller saçılmış Baharda gül, gül baharda ne güzel
Yağmur yağmış fidanım beslemiş Seher vakti bülbül gülü seslemiş Bahar gülü, gül baharı süslemiş Baharda gül gül baharda ne güzel
Güller sinesini açmış yellere Güneş doğmuş hayat vermiş güllere Bülbül gül aşkına düşmüş dillere Baharda gül, gül baharda ne güzel
Bülbülleri gül aşkına ötüşür Baharda gül, gül baharda ne güzel
Baharı görmedim yazımdan oldum Yar için ağladım gözümden oldum Ben de düştüm bu dertlerin eline Ah ede ede özümden oldum
Dermansız dertlerin düştüm eline kime yalvaram yaram sar diye
Bahçadan aşıyor ayvanın dalı Yüzüme dakındı yazmanın alı Güzel nedeceksin malı
İşte görünüyor dünyanın halı
Bir bakışta yaktın beni
Dert ile bıraktın beni
Yaktın beni yaktın beni Yanıyorum yanıyorum hele
Yeter naz eyleme bana
Gel göreyim kana kana
Aşık oldum gülüm sana Yanıyorum yanıyorum hele
Mayii oldum gonca güle
Acem şalı ince bele
gidiyom elinizden aman aman kurtulam dilinizden
yeşil baş ördek olsam
su içmem gölünüzden aman
Burnu fındık ağzı kahve fincanı Şeker mi şerbet mi bal acem kızı
Açma zülüflerin yar yellere karşı Senin zülfün benim telim değil mi?
Bülbül figan eder güllere karşı O yar benim gülüm değil mi?
Sallama saçların yar sen de kurursun
Azrail misali yar canım alırsın Etme bu cefayı yar kanlım olursun
Bu kul senin kulun değil mi?
Adem olup şu dünyaya gelen Hayvanı görünce ibret almalı
adem-olup Huri kızlarının yari olanlar İnsanlığın kıymetini bilmeli
adem-olup İnsanlar dünyada sürer sefayı Hayvan azap görür çeker cefayı Boş gezmeyip çalıştırıp kafayı Bunların nedenini bilmeli
Hayvandan doğanlar hayvan olurlar Anadan doğanlar insan olurlar Hepsi de bu dünyaya gelirler
Anaların kıymetini bilmeli
Vade olup ömür dolmadan Emanetçi emanetin almadan Şu ömrüm bağının gülü solmadan cananın kulu olmalı
Ağla sazım ağlanacak zamandır
Çetindir çekilmez ayrılık derdi
Soldu gönlümdeki al yeşil bağlar Hasret ateş olmuş yüreğim dağlar Her nerde gördüysem garipler ağlar Ağla sazım ağlanacak zamandır
Aman ağ ellerin sala sala gelen yar Ben bir şahin olsam sen bir balaban Taksam çırnağıma gitsem çöle ben
Mail oldum ben kaşı kemana Sevdi isem ben yarimi kime ne
Yüze küskün kalbi barışık Siyah perçemi de zülfü dolaşık Yeni düştüm düzen tutmaz tele ben
Ah şu yalancı dünyada Gülüm dedim gülemedim gönlümün yarini Bulam dedim bulamadım Dağlar sana kar mı yağdı
Garibim gurbeti gezdim Kalem aldım derdim yazdım Bıktım bu candan bezdim Ölem dedim ölemedim Dağlar sana kar mı yağdı
Uğrun uğrun kaş altından bakınca Can telef ediyor gen acem kızı
Seni seven oğlan neylesin malı Yumdukça gözünden döker mercanı
Hep sen mi ağladın hep senmi yandın, Bende gülemedim yalan dünyada
Sen beni gönlümce mutlumu sandın Ömrümü boş yere çalan dünyada.
ah yalan dünya Yalandan yüzüme gülen dünya
Sen ağladın canım ben ise yandım Dünyayı gönlümce olacak sandım Boş yere aldandım, boş yere kandım irengi gözümde solan dünyada
Ne yemek ne içmek ne tadım kaldı Garip bülbül gibi feryadım kaldı Alamadım eyvah muradım kaldı ellere kalan dünyada
Bilirim sevdiğim kusurun yoğdu Sana karşı hayalim çoğdu Felek bulut oldu üstüme yağdı Yaşları gözüme dolan dünyada
Cahildim dünyanın rengine kandım Hayale aldandım boşuna yandım
Ölürüm sevdiğim zehirim sensin Evvelim sen oldun ahirim sensin
Garibim can yıkıp gönül kırmadım Senden ayrı ben bir mekan kurmadım Gözyaşım sen kahirim sensin Evvelim sen oldun ahirim sensin
Ahu gözlerini sevdiğim dilber Sana bir söz diyemiyorum Bilmem delimiyim mecnun gezerim
ahu gözlerini sevdiğim dilber
Derdimi ellere diyemiyorum
Halel olsun al yanaktan aldığım El uzadıp gonca gülün derdiğim İnce belini tatlı dilini sevdiğim
Al alma boyanır mı Sevsem yar uyanır mı Sen orada ben burada Buna can dayanır mı
Al almam dalda kaldı Gözlerim yolda kaldı Erdi eller muradına Bizimki dilde kaldı
Sev sevenin merdini
Ancak sevenler anlar
Bu gönül derdini
Al yanak allanıyor yazması pullanıyor O yar çıkmış karşımda dal gibi sallanıyor
Aman yar ben seni alırdım Aman baban olsaydı razı
Al yanak gül gül olur Aman sırma saç tel tel olur Yarim çıkma dışarı Aman seni gören del’olur
Al yanak pembe pembe Aman sevdan uyandı bende Sevdan ile yanıyorum Aman hiç insaf yok mu sende
Aldın aklımı bir bakışta Yaktın yüreğim ateşte Al hançeri sinem işte Acımazsan vur sevdiğim
Bir görüşte sevdim seni Etti deli Mecnun beni Göreyim o gül sineni İnsaf eyle dur sevdiğim
aldın aklımı bir bakışta Sevdiğim başımın tacı
Merhamet et bana acı Sendedir derdim ilacı Himmet eyle ver sevdiğim
Aman dünya ne dar imiş Dert çekmesi ne zor imiş İçerimde yare varmış Derman arar oldum
Alnımda kara yazılar Yürekte yara sızılar Yetim kalan can kuzular Dermanımı arar oldum
Aman giye giye eskitmişsin alları Getirdin başıma türlü halları Gelir deyi çok bekledim yemin mi ettin gelmemesine
Gözüm yaşı deler mermeri
Başım alıp diyar diyar gideyim Kader benim yollarımı bağlama Gülmedim dünyaya eli nideyim Kader benim yollarımı bağlama
Anadan öksüzüm yüzüm gülmedi Akdı gözyaşlarım kimse silmedi
gam ile geçti Gelmiyor bizlere yaz bahar
Anam ağlar başucumda oturur Derdim elli iken yüze yetirir Bu dert beni yiye yiye bitirir
El çek tabip el çek benim yaramdan Ölürüm kurtulmam ben bu yaramdan
Anama babama yüzüm kalmadı Bir su ver demeye sözüm kalmadı Doktora tabibe lüzum kalmadı El çek tabip el çek benim yaramdan Ölürüm kurtulmam ben bu yaramdan
Aradım derdime çare mi buldun sevda elinden sararıp soldum Sefil mecnun gibi leyla’dan oldum Derdimi ellere diye mi bildim
Ağladı gözlerim güle mi bildim
Arife tarif ne hacet Hak meydanda gördüyüsen O senindir sen onunsun O sendedir sen ondasın Eğer bile bildiyisen
Arifce bir kelam ettin Gevherleri talan ettin Sende arif olup gittin Eğer garip olduyusan
Aşkın beni del’eyledi Yaktı yaktı kül eyledi El aleme gül eyledi Yar beni beni
aşkın beni del eyledi
Mecnunum sahra içinde Yunusum derya içinde Eyüb’üm yara içinde Sar beni beni
Aslı isen keremi bul Derde derman vereni bul Garib gibi viranı bul Sor beni beni
50
Kenardan geçeyim yol sizin olsun Zehirler içeyim bal sizin olsun Aman gel gel garip başlı yarim gel
Bozkır dedikleri şirin kasaba Sevilen güzeller gelmez hesaba Aman gel gel garip başlı yarim gel
Seher vakti çaldım yarin kapısın aman Baktım yarin kapıları sürmeli Çıkageldi bir gözleri sürmeli Aslanım eller eller Kokuyor güller güller
Ne bilsin eller eller Perişan hallerimiz
Hep gönüller muradıdır aşığın Beklemeli şu sultanın eşiğin Günde yüzbin kere yüzler gülmeli
Aslanım eller eller Kokuyor güller güller bozuktur teller teller Perişan hallerimiz
Dost bulunmaz hayal ile düş ile Yetilmez menzile bu gidiş ile Hemen aşk atına binip sürmeli
Aşkı kimden aldın sevgiyi kimden
Soracak olursan eğer ki benden Aslı bozuk deme gel şu insana ya dost
Yazımızı felek yazdı mevladan değil Senin dediklerin evladan değil Her hata suç bende leyla’dan değil Aslı bozuk deme gel şu insana ya dost
Ulu arıyorsan analar ulu
Sevmişiz gönülden olmuşuz
Analar insandır biz insan oğlu
Seni beni kim getirdi cihana Her oğlu doğurmuştur bir ana
Senin fikrin bozuk dostluk bahane Aslı bozuk deme insana ya dost
Atı olan el atına biner mi
Yiğid olan ikrarından döner mi
Aman aman vurgunum aman Yoldan geldim yorgunum aman Kara kaşa vurgunum aman
Bir gider de beş ardıma bakar
Gözlerimde kanlı yaş dökerim
Arap atın eyisine binerler aman Güzellerin merd olanın severler
Aman aman vurgunum aman Kara kaşa vurgunum aman
Aman yine göç eylemiş avşar elleri Aşıp aşıp giden eller bizimdir
Aman arap atları da yakın eden ırağı Yüce dağdan aşan yollar bizimdir
Aman dadaloğlu der ki kavga kuruldu Nice koç yiğitler yere serildi Ölen ölür kalan sağlar bizimdir
Ay gibi yüzler sende Tükenmez sözler bende Can alan gözler sende Gel yanıma gel
Aman eller görmesin Sakın eller duymasın Gel yanıma gel gel Cilvelice nazlıca sazlıca sözlüce Yar gizlice gizlice Gel yanıma gel gel eller görmesin
ay gibi yüzler sende
Ayaş yollarından aştım geldim Boyunu boyuma ölçtüm geldim Yalınız yollara düştüm geldim Yandım anam yandırma beni
Seviyorum diyerek kandırma beni
Ayaş yollarında kervanım mı var Beni öldürmeye fermanın mı var Dediler ki nazlı yarin geliyor Yoluna gitmeye derman mı var Yandım anam yandım
Aydost deyince yeri göğü inleden Muharrem ustaydı bunu bize dinleden Gönülü kırmazdı bilerekten bilmeden insan velisini neyledin dünya vay dünya
Aydost sazını çalarken Gönülden gönüle kapılar açan Aşkın dolusunu nefessiz içen gönül delisini neyledin dünya
Aydost garibim babamdı muharrem usta aşıktı sevdiği dosta sazımın emaneti diyen en son nefeste sazın ulusunu neyledin dünya vay dünya
Ayva turunç narım var Benim mahur zarım var derdinden ağlarım Bir vefasız yarim var
Al elmayı ver narı Ağlarım zarı zarı Tez günlerde gönderin O ahu gözlü yari
Ayva turunç nar bende Aldı aklım yar bende Hiç merhem kar eylemez Yar yaresi bende
Ayva turunç neyleyim Halimi arzeyleyim Zaten bende talih yok Ta küçükten böyleyim
Dünya denen dar bi camda Mahkum oldum ben bir handa Sensiz olan bu zindanda
Çaldılar beni benden
Ayırdılar bizi neden
Bile bile zulmedenden
Garip gezdim el içinde
Halden bilmez kul içinde
Bunca acı yıl içinde
Karşıdan karşıya yanmaz mı ışık Herkes sevdiğine olmaz mı aşık Kaşları kara zülfü dolaşık Meftunuyum o dilbere de gelsin
Bağa gel bostana gel vay vay Gülleri destele gel leylim leylim Eğer baban salmazsa Yalandan hastalan gel
Olamam dosttan ayrı
İnsanoğlu nasıl yaşar vay vay Kalsa nefesten ayrı
Bağlar narsız olur mu vay vay Gönül yarsız olur mu Ben eyledim sen etme vay vay Kul kusursuz olur mu
Bağışla sevdiğim hakkı seversen Ağlatma garibi eller içinde Hep bizi söyleşir devr-i alem Beni destan ettin diller içinde
Aktı gözüm yaşı sele karıştı Dost eline gider seller içinde
Yıllar yılı çektim zalim derdi Yandı Kerem gibi gönlümün yurdu Eller dost bağında gülünü derdi Benim gülüm soldu güller içinde
Garip başımı sevdaya saldım Senin hasretinle sardım soldum Şaşırdım yolumu perişan oldum Bir Mecnun misali çöller içinde
Bahar gelmiş türlü çiçek açmış Baharda gül, gül baharda ne güzel
Açılmış goncalar güller saçılmış Baharda gül, gül baharda ne güzel
Yağmur yağmış fidanım beslemiş Seher vakti bülbül gülü seslemiş Bahar gülü, gül baharı süslemiş Baharda gül gül baharda ne güzel
Güller sinesini açmış yellere Güneş doğmuş hayat vermiş güllere Bülbül gül aşkına düşmüş dillere Baharda gül, gül baharda ne güzel
Bülbülleri gül aşkına ötüşür Baharda gül, gül baharda ne güzel
Baharı görmedim yazımdan oldum Yar için ağladım gözümden oldum Ben de düştüm bu dertlerin eline Ah ede ede özümden oldum
Dermansız dertlerin düştüm eline kime yalvaram yaram sar diye
Bahçadan aşıyor ayvanın dalı Yüzüme dakındı yazmanın alı Güzel nedeceksin malı
İşte görünüyor dünyanın halı
Bir bakışta yaktın beni
Dert ile bıraktın beni
Yaktın beni yaktın beni Yanıyorum yanıyorum hele
Yeter naz eyleme bana
Gel göreyim kana kana
Aşık oldum gülüm sana Yanıyorum yanıyorum hele
Mayii oldum gonca güle
Acem şalı ince bele
gidiyom elinizden aman aman kurtulam dilinizden
yeşil baş ördek olsam
su içmem gölünüzden aman
Burnu fındık ağzı kahve fincanı Şeker mi şerbet mi bal acem kızı
Açma zülüflerin yar yellere karşı Senin zülfün benim telim değil mi?
Bülbül figan eder güllere karşı O yar benim gülüm değil mi?
Sallama saçların yar sen de kurursun
Azrail misali yar canım alırsın Etme bu cefayı yar kanlım olursun
Bu kul senin kulun değil mi?
Adem olup şu dünyaya gelen Hayvanı görünce ibret almalı
adem-olup Huri kızlarının yari olanlar İnsanlığın kıymetini bilmeli
adem-olup İnsanlar dünyada sürer sefayı Hayvan azap görür çeker cefayı Boş gezmeyip çalıştırıp kafayı Bunların nedenini bilmeli
Hayvandan doğanlar hayvan olurlar Anadan doğanlar insan olurlar Hepsi de bu dünyaya gelirler
Anaların kıymetini bilmeli
Vade olup ömür dolmadan Emanetçi emanetin almadan Şu ömrüm bağının gülü solmadan cananın kulu olmalı
Ağla sazım ağlanacak zamandır
Çetindir çekilmez ayrılık derdi
Soldu gönlümdeki al yeşil bağlar Hasret ateş olmuş yüreğim dağlar Her nerde gördüysem garipler ağlar Ağla sazım ağlanacak zamandır
Aman ağ ellerin sala sala gelen yar Ben bir şahin olsam sen bir balaban Taksam çırnağıma gitsem çöle ben
Mail oldum ben kaşı kemana Sevdi isem ben yarimi kime ne
Yüze küskün kalbi barışık Siyah perçemi de zülfü dolaşık Yeni düştüm düzen tutmaz tele ben
Ah şu yalancı dünyada Gülüm dedim gülemedim gönlümün yarini Bulam dedim bulamadım Dağlar sana kar mı yağdı
Garibim gurbeti gezdim Kalem aldım derdim yazdım Bıktım bu candan bezdim Ölem dedim ölemedim Dağlar sana kar mı yağdı
Uğrun uğrun kaş altından bakınca Can telef ediyor gen acem kızı
Seni seven oğlan neylesin malı Yumdukça gözünden döker mercanı
Hep sen mi ağladın hep senmi yandın, Bende gülemedim yalan dünyada
Sen beni gönlümce mutlumu sandın Ömrümü boş yere çalan dünyada.
ah yalan dünya Yalandan yüzüme gülen dünya
Sen ağladın canım ben ise yandım Dünyayı gönlümce olacak sandım Boş yere aldandım, boş yere kandım irengi gözümde solan dünyada
Ne yemek ne içmek ne tadım kaldı Garip bülbül gibi feryadım kaldı Alamadım eyvah muradım kaldı ellere kalan dünyada
Bilirim sevdiğim kusurun yoğdu Sana karşı hayalim çoğdu Felek bulut oldu üstüme yağdı Yaşları gözüme dolan dünyada
Cahildim dünyanın rengine kandım Hayale aldandım boşuna yandım
Ölürüm sevdiğim zehirim sensin Evvelim sen oldun ahirim sensin
Garibim can yıkıp gönül kırmadım Senden ayrı ben bir mekan kurmadım Gözyaşım sen kahirim sensin Evvelim sen oldun ahirim sensin
Ahu gözlerini sevdiğim dilber Sana bir söz diyemiyorum Bilmem delimiyim mecnun gezerim
ahu gözlerini sevdiğim dilber
Derdimi ellere diyemiyorum
Halel olsun al yanaktan aldığım El uzadıp gonca gülün derdiğim İnce belini tatlı dilini sevdiğim
Al alma boyanır mı Sevsem yar uyanır mı Sen orada ben burada Buna can dayanır mı
Al almam dalda kaldı Gözlerim yolda kaldı Erdi eller muradına Bizimki dilde kaldı
Sev sevenin merdini
Ancak sevenler anlar
Bu gönül derdini
Al yanak allanıyor yazması pullanıyor O yar çıkmış karşımda dal gibi sallanıyor
Aman yar ben seni alırdım Aman baban olsaydı razı
Al yanak gül gül olur Aman sırma saç tel tel olur Yarim çıkma dışarı Aman seni gören del’olur
Al yanak pembe pembe Aman sevdan uyandı bende Sevdan ile yanıyorum Aman hiç insaf yok mu sende
Aldın aklımı bir bakışta Yaktın yüreğim ateşte Al hançeri sinem işte Acımazsan vur sevdiğim
Bir görüşte sevdim seni Etti deli Mecnun beni Göreyim o gül sineni İnsaf eyle dur sevdiğim
aldın aklımı bir bakışta Sevdiğim başımın tacı
Merhamet et bana acı Sendedir derdim ilacı Himmet eyle ver sevdiğim
Aman dünya ne dar imiş Dert çekmesi ne zor imiş İçerimde yare varmış Derman arar oldum
Alnımda kara yazılar Yürekte yara sızılar Yetim kalan can kuzular Dermanımı arar oldum
Aman giye giye eskitmişsin alları Getirdin başıma türlü halları Gelir deyi çok bekledim yemin mi ettin gelmemesine
Gözüm yaşı deler mermeri
Başım alıp diyar diyar gideyim Kader benim yollarımı bağlama Gülmedim dünyaya eli nideyim Kader benim yollarımı bağlama
Anadan öksüzüm yüzüm gülmedi Akdı gözyaşlarım kimse silmedi
gam ile geçti Gelmiyor bizlere yaz bahar
Anam ağlar başucumda oturur Derdim elli iken yüze yetirir Bu dert beni yiye yiye bitirir
El çek tabip el çek benim yaramdan Ölürüm kurtulmam ben bu yaramdan
Anama babama yüzüm kalmadı Bir su ver demeye sözüm kalmadı Doktora tabibe lüzum kalmadı El çek tabip el çek benim yaramdan Ölürüm kurtulmam ben bu yaramdan
Aradım derdime çare mi buldun sevda elinden sararıp soldum Sefil mecnun gibi leyla’dan oldum Derdimi ellere diye mi bildim
Ağladı gözlerim güle mi bildim
Arife tarif ne hacet Hak meydanda gördüyüsen O senindir sen onunsun O sendedir sen ondasın Eğer bile bildiyisen
Arifce bir kelam ettin Gevherleri talan ettin Sende arif olup gittin Eğer garip olduyusan
Aşkın beni del’eyledi Yaktı yaktı kül eyledi El aleme gül eyledi Yar beni beni
aşkın beni del eyledi
Mecnunum sahra içinde Yunusum derya içinde Eyüb’üm yara içinde Sar beni beni
Aslı isen keremi bul Derde derman vereni bul Garib gibi viranı bul Sor beni beni
50
Kenardan geçeyim yol sizin olsun Zehirler içeyim bal sizin olsun Aman gel gel garip başlı yarim gel
Bozkır dedikleri şirin kasaba Sevilen güzeller gelmez hesaba Aman gel gel garip başlı yarim gel
Seher vakti çaldım yarin kapısın aman Baktım yarin kapıları sürmeli Çıkageldi bir gözleri sürmeli Aslanım eller eller Kokuyor güller güller
Ne bilsin eller eller Perişan hallerimiz
Hep gönüller muradıdır aşığın Beklemeli şu sultanın eşiğin Günde yüzbin kere yüzler gülmeli
Aslanım eller eller Kokuyor güller güller bozuktur teller teller Perişan hallerimiz
Dost bulunmaz hayal ile düş ile Yetilmez menzile bu gidiş ile Hemen aşk atına binip sürmeli
Aşkı kimden aldın sevgiyi kimden
Soracak olursan eğer ki benden Aslı bozuk deme gel şu insana ya dost
Yazımızı felek yazdı mevladan değil Senin dediklerin evladan değil Her hata suç bende leyla’dan değil Aslı bozuk deme gel şu insana ya dost
Ulu arıyorsan analar ulu
Sevmişiz gönülden olmuşuz
Analar insandır biz insan oğlu
Seni beni kim getirdi cihana Her oğlu doğurmuştur bir ana
Senin fikrin bozuk dostluk bahane Aslı bozuk deme insana ya dost
Atı olan el atına biner mi
Yiğid olan ikrarından döner mi
Aman aman vurgunum aman Yoldan geldim yorgunum aman Kara kaşa vurgunum aman
Bir gider de beş ardıma bakar
Gözlerimde kanlı yaş dökerim
Arap atın eyisine binerler aman Güzellerin merd olanın severler
Aman aman vurgunum aman Kara kaşa vurgunum aman
Aman yine göç eylemiş avşar elleri Aşıp aşıp giden eller bizimdir
Aman arap atları da yakın eden ırağı Yüce dağdan aşan yollar bizimdir
Aman dadaloğlu der ki kavga kuruldu Nice koç yiğitler yere serildi Ölen ölür kalan sağlar bizimdir
Ay gibi yüzler sende Tükenmez sözler bende Can alan gözler sende Gel yanıma gel
Aman eller görmesin Sakın eller duymasın Gel yanıma gel gel Cilvelice nazlıca sazlıca sözlüce Yar gizlice gizlice Gel yanıma gel gel eller görmesin
ay gibi yüzler sende
Ayaş yollarından aştım geldim Boyunu boyuma ölçtüm geldim Yalınız yollara düştüm geldim Yandım anam yandırma beni
Seviyorum diyerek kandırma beni
Ayaş yollarında kervanım mı var Beni öldürmeye fermanın mı var Dediler ki nazlı yarin geliyor Yoluna gitmeye derman mı var Yandım anam yandım
Aydost deyince yeri göğü inleden Muharrem ustaydı bunu bize dinleden Gönülü kırmazdı bilerekten bilmeden insan velisini neyledin dünya vay dünya
Aydost sazını çalarken Gönülden gönüle kapılar açan Aşkın dolusunu nefessiz içen gönül delisini neyledin dünya
Aydost garibim babamdı muharrem usta aşıktı sevdiği dosta sazımın emaneti diyen en son nefeste sazın ulusunu neyledin dünya vay dünya
Ayva turunç narım var Benim mahur zarım var derdinden ağlarım Bir vefasız yarim var
Al elmayı ver narı Ağlarım zarı zarı Tez günlerde gönderin O ahu gözlü yari
Ayva turunç nar bende Aldı aklım yar bende Hiç merhem kar eylemez Yar yaresi bende
Ayva turunç neyleyim Halimi arzeyleyim Zaten bende talih yok Ta küçükten böyleyim