Soru Nereden nereye?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MrtAltg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Zamanında ailelerimiz öğretmenlere derdi ki eti senin kemiği benim. Öğretmen dövsede sevsede haklıdır. Şimdi bakıyorum gençliğe aslında bakalacak halleri yok ya şuraya konu açmalarından ne oldukları belli oluyor.Kendinize çeki düzen verin haytalık zamanı değil gün gelir kafanızı duvarlara vurursunuz ama o zaman iş işten geçmiş olur. Ne demiş Hz Ali:
Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. Varın gerisini siz anlayın.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,869
Sanal numara konusuna ithafen mi yazdınız bilmiyorum ama,

ben hayatımda bir kere bile iyi bir öğretmene denk gelmedim. Hepsi içi ego dolu, öğrenciyi aşağıda gören insanlar. Bana göre öğrenciyi hayvan gibi görüyorlar. Abartıyormuşum gibi gelebilir ama abartmıyorum.

Öğretmen dövsede sövsede haklı değildir. Hiç 2 dakika geç kaldınız diye 200 kişinin önünde tokatlandınız mı? Hayır. Tüm sınıf ana avrat küfür yediniz mi? Hayır.

Konuyu alakasız yerlere çektiysem kusura bakmayın.

morofobik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,912
Zamanında ailelerimiz öğretmenlere derdi ki eti senin kemiği benim. Öğretmen dövsede sevsede haklıdır. Şimdi bakıyorum gençliğe aslında bakalacak halleri yok ya şuraya konu açmalarından ne oldukları belli oluyor.Kendinize çeki düzen verin haytalık zamanı değil gün gelir kafanızı duvarlara vurursunuz ama o zaman iş işten geçmiş olur. Ne demiş Hz Ali:
Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. Varın gerisini siz anlayın.
Size ilk defa katılmıyorum hele ki eğitim hayatında şiddet görmüş biri olarak tüm hayatımı etkilediler öğretmenler. Okuldan, eğitimden öyle soğuttular ki. Ben şahsen öğretmenleri anlamıyorum aranda 20 yaş olan bir çocukla ne derdin olabilir ha? Öğretmenler de eğitimden de nefret eder durumdayım.

Sanal numara konusuna ithafen mi yazdınız bilmiyorum ama,

ben hayatımda bir kere bile iyi bir öğretmene denk gelmedim. Hepsi içi ego dolu, öğrenciyi aşağıda gören insanlar. Bana göre öğrenciyi hayvan gibi görüyorlar. Abartıyormuşum gibi gelebilir ama abartmıyorum.

Öğretmen dövsede sövsede haklı değildir. Hiç 2 dakika geç kaldınız diye 200 kişinin önünde tokatlandınız mı? Hayır. Tüm sınıf ana avrat küfür yediniz mi? Hayır.

Konuyu alakasız yerlere çektiysem kusura bakmayın.
Benzer durumlar yemin ederim o kadar onur kırıcı davranış ki anlatamam ve o kadar kişi içinde aşağılanmak. Bir diğer nefret ettiğim kısım kendimizi savunmamıza da kızıyorlar. Şiddet en üst seviye, ben sadece saati sordum diye sınıftan attırıp, tutanak tutturdu matematik öğretmenim gerekçesi de sınıfın dikkatini bozacak davranışlar sergilememiş.

vedat_1966

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Genelleme yapmak doğru değil iyi öğrenci olduğu gibi iyi öğretmen, kötü öğrenci olduğu gibi de kötü öğretmen var. Okul yakınında bulunan kafede ara sıra oturup çay içerken öğrencilerin davranışına bakıyorum onlar konuşup şakalaşırken ben utanıyorum. Bir kız çocuğu öyle küfürler edebiliyor ki benim yüzüm kızarıyor. Akademik kaygısı olan neredeyse yok gibi. Küçük çocuklarımızı da öyle yetiştiriyoruz ki dokunulmaz, kuralsız, empatiden yoksun. Bu durumda geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız nasıl olacak. Hep karşıdakini suçlayan bir nesil var karşımızda. Yukarıda bir arkadaşımız öğretmenine saat sordu diye tutanak tutulmuş. Doğru olabilir. Peki neden sorma gereği duyarsın. Öğrencinin saati olmaz mı, olması gerekmez mi? Ders esnasında bilinçli olarak dersi kaynatmak isteyen arkadaşlar diğer öğrencilerin hakkını gasp etmiyor mu? Gerçekten okumak isteyen öğrencilere mani olmayalım. Öğrenciler öğretmenlerine yardımcı olmalı, saygılı olmalı. Kafa dengi öğretmen gibi bir terim olabilir mi?

Yazacak o kadar çok şey var ki.

morofobik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,912
Genelleme yapmak doğru değil iyi öğrenci olduğu gibi iyi öğretmen, kötü öğrenci olduğu gibi de kötü öğretmen var. Okul yakınında bulunan kafede ara sıra oturup çay içerken öğrencilerin davranışına bakıyorum onlar konuşup şakalaşırken ben utanıyorum. Bir kız çocuğu öyle küfürler edebiliyor ki benim yüzüm kızarıyor. Akademik kaygısı olan neredeyse yok gibi. Küçük çocuklarımızı da öyle yetiştiriyoruz ki dokunulmaz, kuralsız, empatiden yoksun. Bu durumda geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız nasıl olacak. Hep karşıdakini suçlayan bir nesil var karşımızda. Yukarıda bir arkadaşımız öğretmenine saat sordu diye tutanak tutulmuş. Doğru olabilir. Peki neden sorma gereği duyarsın. Öğrencinin saati olmaz mı, olması gerekmez mi? Ders esnasında bilinçli olarak dersi kaynatmak isteyen arkadaşlar diğer öğrencilerin hakkını gasp etmiyor mu? Gerçekten okumak isteyen öğrencilere mani olmayalım. Öğrenciler öğretmenlerine yardımcı olmalı, saygılı olmalı. Kafa dengi öğretmen gibi bir terim olabilir mi?

Yazacak o kadar çok şey var ki.
Saatim yoktu olması da gerekmez saat takmak zorunda değilim, zamanı bilmeye hakkım var benim saatim olup olmamasını soracağınıza sınıfta neden olmadığını sorsaydınız ya bu bir, ikincisi öğretmene de sormadım üçüncüsü haklı olduğum için mahkemede ben kazandım boş boş konuşmayın yazacak çok şeyiniz varmış eğer bu söyledikleriniz ile bağdaşıyorsa kendinizi yormayın Vedat Bey.

vedat_1966

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Gençler ne kadar çabuk kızıyor ve kendisini haklı görüyor. Haklı olabilirsin. Zaman geçip sende gençlik çağından orta yaşa geçince anlayacaksın ne demek istediğimi. Bir büyüğüne hakaret etmek bizim gençliğimizin vazgeçilmezi oldu maalesef.