Nem PC'yi bozar mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan iptal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Beyler daha öncede konum vardı laptop'un anakartında bataryaya gelen bölüm yanmıştı. Servise gönderdim 900 liraya anlaştık yapılmasını bekliyorum ama su dökmediğime ben hala eminim. Bu sefer diğer ihtimaller aklıma geliyor. Nemden olabilir mi acaba ?
oturduğum oda çok olmasada normalden fazla nem var. sobada yakıyorum odada. En son kattayım çatıda yok. düz teras :laugh:
Aklıma takılıyor. Şimdi o kadar para verip yaptıracağım. Ya yine aynı olursa felan ?

slaves

Asistan
Reaksiyon puanı
1
o kadar nem pc yi bozmaz pc yi bozacak kadar nem varsa o odada notebookdan önce sen bozulursun :P

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Nem de bildiğimiz sudur.Yoğunlaşırsa su olur,bozar,ama o kadar değişimin odada olacağını sanmam.Aşırı sıcaklıktan,ani sıcaklık değişiminden olabilir belki,naçizane fikrim bu :)

aliemre03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hiç belli olmaz bozma olasılığı var

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
900tl odnrmi ya scmalik hc yaptrmasan daha iyi yanma olayi kendisndn oldysa snin 1 kurus para odememen lazm , laptobu dusurdugne karar wermdlerse

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
o kadar nem pc yi bozmaz pc yi bozacak kadar nem varsa o odada notebookdan önce sen bozulursun :P

masaüstü pc'de var yıllardır kullanıyorum sorun yok :D. Bende sağlamım sanırım. Biraz yani :P.

Nem de bildiğimiz sudur.Yoğunlaşırsa su olur,bozar,ama o kadar değişimin odada olacağını sanmam.Aşırı sıcaklıktan,ani sıcaklık değişiminden olabilir belki,naçizane fikrim bu :)

Üsttede yazdığım gibi masaüstüde var. Onda sorun yok. Ayrıca 2 aylık laptopdu yani :).
Benim aklıma gelen. Laptopu ilk açtığında elektrikten güç alırya bataryadan acaba içinde nem oldu ben açınca bozuldumu diye düşünüyorum ?

900tl odnrmi ya scmalik hc yaptrmasan daha iyi yanma olayi kendisndn oldysa snin 1 kurus para odememen lazm , laptobu dusurdugne karar wermdlerse

yazdığını pek anlamadım ama anladığım yerlere cevap vereyim. Laptop daha önce servise gitti sıvı teması var dendi ve garantiden çıkarıldı. Hiç açılmıyordu. Pc lazım olunca yaptırmak zorunda kaldım.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Nem tabi ki elektronik bileşenlere zarar veriri ancak ne kadar olduğuna bağlı.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
normal oda koşullarında bilgisayar yıllarca beklesede en fazla tozlanır. bilgisayarı bozacak kadar nem oda da olmaz.
eğer bilgisayarı kısa süreli de olsa buharlı bir ortamda (mesela mutfak gibi) kullandıysan ondandır.

laptop ın kendi fiyatı ne kadar da anakart değişimine 900 tl para veriyorsun?

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Nem tabi ki elektronik bileşenlere zarar veriri ancak ne kadar olduğuna bağlı.

Cok asiri yok ama supheleniyorum ben yinede.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

normal oda koşullarında bilgisayar yıllarca beklesede en fazla tozlanır. bilgisayarı bozacak kadar nem oda da olmaz.
eğer bilgisayarı kısa süreli de olsa buharlı bir ortamda (mesela mutfak gibi) kullandıysan ondandır.

laptop ın kendi fiyatı ne kadar da anakart değişimine 900 tl para veriyorsun?

Oyle asiri nemli buharli yerde kullanmadim ama aklima banyo yaparken aynanin buhar olmasi ya da soguk bir yerden sicak bir ortama girince gozlugun buhar olmasi felan :) paranoyak oldum iyice.
Laptopu 4 sy once 2100e aldim. Msi ge60