Nefes'in Komutanı Asker Kaçağı

thetiduygu

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Filmde ağlatan yüzbaşı, gerçekte kaçak çıktı

24fiqn5.jpg

Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde de oynayan ve bir sınır karakolundaki 40 askerin yaşamını anlatan “Nefes” filmindeki “yüzbaşı” rolü ile izleyenleri ağlatan ünlü oyuncu Mete Horozoğlu, yoklama kaçağı olduğu için Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı. Yurt dışına çıkmak için dün İstanbul Atatürk Havalimanı’nda pasaport işlemlerini yaptıran oyuncu Mete Horozoğlu’nun askerlik yoklama kaçağı olduğu gerekçesiyle hakkında arama kararı bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine oyuncu gözaltına alınarak Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilen Horozoğlu serbest bırakıldı.

Kaynak

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
En kolay tongaya basan milletimiz için gelsin bu şarkı: "money over emotions, emotions in the money" (Eh tam olarak böyle değildi ama değiştirdik; parada duygu, duyguda para vardır. Kanunla korunmuş milli duygular, evet.)

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sen kaçarsan!!!! Herkes kaçarrrrrrrrrr !!!!! :D

Adam kaçak filan değil, öğrenciymiş haala :D
Genelde bir çok kişinin yaptığı gibi, ihmal etmiş, gerekli evrakları, ilgili yerlere ulaştırmadığı için yoklama kaçağı durumuna düşmüş. Yoklamışlar geçmiş... Başlıktaki gibi asker kaçağı değilmiş yani

thetiduygu

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Ulaştırsaymış evraklarını o onun sorunu :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bu filmde hayat kadını olan bi insandan gercek hayatta hayat kadını olmasini beklemek gibi bisey, adamda gercek hayatta okuyan, evraklarini geciktiren yada herseyi bosver kacak yani ne var bunda sasiracak. para alıp yaptigi bi rol yüzünden roldeki gibi bi yasammi sürecek.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
başlık düzeltilse iyi olur, sonuçta adam asker kaçağı değil yoklama kaçağı onunda cezası neyse paraya çevirtip ödemiştir zaten... asker kaçağı tabiri çok ağır vatan haini gibi gösterilmiş oluyor biri sayfadan görüntü alıp kaydetse şikayet etse yanarsın duygu demedi deme :P

thetiduygu

Profesör
Reaksiyon puanı
10
başlık düzeltilse iyi olur, sonuçta adam asker kaçağı değil yoklama kaçağı onunda cezası neyse paraya çevirtip ödemiştir zaten... asker kaçağı tabiri çok ağır vatan haini gibi gösterilmiş oluyor biri sayfadan görüntü alıp kaydetse şikayet etse yanarsın duygu demedi deme :P

Edebilir sorun değil, haberi yazan ben değilim kaynak var..

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Mete Horozoğlu'nun Nefes filminden sonra yapılan röportajından küçük bir alıntı...

Peki siz neden bugüne kadar askere gitmediniz?

Tabii ki gideceğim... Yaşım 35 oldu. Ama yüksek lisans yapıyorum. Derslerde Haluk Bilginer ve Ezel Akay gibi adamlar var. Onlardan eğitim alma şansı her oyuncuya nasip olmuyor. O yüzden, askerlik görevimi erteleyip eğitime devam ettim. Tezimi bitirince askere gidiyorum...

Ölüm riski geliyor mu aklınıza peki?

- Vatan için can vermek bana hiç uzak gelmiyor. Vatan için can vermezsen neye verirsin ki? Ailen için verirsin, o da vatana dahildir zaten... Vatan için, bayrak için ölünmezse, o vatan vatan olmaz.

Ben neden bu kadar savunuyorum bu adamı? Bilmiyorum :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Gider yakında ..:D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
bu filmde hayat kadını olan bi insandan gercek hayatta hayat kadını olmasini beklemek gibi bisey, adamda gercek hayatta okuyan, evraklarini geciktiren yada herseyi bosver kacak yani ne var bunda sasiracak. para alıp yaptigi bi rol yüzünden roldeki gibi bi yasammi sürecek.

Normal bir film olsa evet; ama "milli duygular"ı sömüren bir yaklaşım olsa işler değişiyor biraz.