Nedir bu sarı kablolar ?

erenalisen

Doçent
Reaksiyon puanı
527
Resimlerde gördüğünüz gibi bugün Türk Telekom ekipleri çalışma yapmaya geldiler daha önceden kutu takılmıştı bugün ise her dairenin önüne ve kutunun yanına bu şekilde sarı kabloları bıraktılar fakat kutu ile bağlantısı daha yok. Nedir bu sarı kablolar bilgisi olan varsa sevinirim kutu ile bağlantısı 2-3 güne yapılır dedi bugün gelen ekipten biri bu şekilde başına bişey gelen var mı kaç günde halloldu işleri ?

İlk Resim; yukarı katlardan aşağıya doğru gelen sarı kablo gördüğünüz gibi yollar yaptılar kablonun geçmesi için

İkinci Resim; Aşağıdan kapımızın önüne gelen sarı kablonun bir kılı
fc4bb7c1c0e4c2743a805bcf5356ec37.jpg
136ea255ca5b223a492cc902f5860802.jpg

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Kablonun üzerinde yazması lazım ne kablosu olduğu.

erenalisen

Doçent
Reaksiyon puanı
527
Obk yazıyor fakat ben anlamıyorum pek gelen adam fiber dedi ve evlerin kapısının önüne bu sarı kabloları çektiler evlerimizin önüne çektikleri sarı kabloların diğer uçlarını da aşağıda kutunun yanında resimde gördüğünüz gibi topladılar

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Obk yazıyor fakat ben anlamıyorum pek gelen adam fiber dedi ve evlerin kapısının önüne bu sarı kabloları çektiler evlerimizin önüne çektikleri sarı kabloların diğer uçlarını da aşağıda kutunun yanında resimde gördüğünüz gibi topladılar
Fiber optik kablosu.

erenalisen

Doçent
Reaksiyon puanı
527
Sanırsam bu ftth dedikleri eve kadar fiber sistemi bunu türk Telekom getirdi ikinci şaşırdığım şey ise Türknet te kendi fiber altyapısını getirmek için çalışmalara başlamış sitelerinde adres sorgulama yapınca o şekilde yazıyor benim sorum olacak bir binada iki farklı firmanın ftth kutusu, kabloları ve altyapısı olur mu ki ?

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Sanırsam bu ftth dedikleri eve kadar fiber sistemi bunu türk Telekom getirdi ikinci şaşırdığım şey ise Türknet te kendi fiber altyapısını getirmek için çalışmalara başlamış sitelerinde adres sorgulama yapınca o şekilde yazıyor benim sorum olacak bir binada iki farklı firmanın ftth kutusu, kabloları ve altyapısı olur mu ki ?
Gigafiber mi? Türknetten sorgulatınca gigafiber mi çıkıyor?

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Obk de fiber optik bir kablo.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Şimdi sorgulama yaptım bu şekilde çıktı. Bugün gelen ekipler de gigafiber altyapı bu kurduğumuz demişti aynı binada iki farklı firmanın Altyapısı olacak herhalde
b6f4cc724557638c8e827fb1d4d8b66a.jpg
Hayattaki bütün şansını kullanmışsın valla, gigafiber geldiği gibi geçmeni öneririm, 1000 megabite kadar alıyorsun. İlk başta 85 TL'lik 100 megabitlik paketi alırsın ilk 6 ay 1000/100 yada 1000/1000 veriyorlar.

erenalisen

Doçent
Reaksiyon puanı
527
Hayattaki bütün şansını kullanmışsın valla, gigafiber geldiği gibi geçmeni öneririm, 1000 megabite kadar alıyorsun. İlk başta 85 TL'lik 100 megabitlik paketi alırsın ilk 6 ay 1000/100 yada 1000/1000 veriyorlar.
Hocam sağolun kullanmış olabilirim de eee aşağıdaki kutu türk Telekomun fiberi ftth sistem o da 1000hiz veriyor tabi parasını verirsek şimdi o kutunun yanına birde türknetin kutusu kabloları falan gelecek altyapı çalışmaları yapmaya başlayınca Türknet. bir binada iki altyapı mı olacak çok karışıklık olmaz mı ya ?

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Hocam sağolun kullanmış olabilirim de eee aşağıdaki kutu türk Telekomun fiberi ftth sistem o da 1000hiz veriyor tabi parasını verirsek şimdi o kutunun yanına birde türknetin kutusu kabloları falan gelecek altyapı çalışmaları yapmaya başlayınca Türknet bir binada iki altyapı mı olacak çok karışıklık olmaz mı ya ?
O konu hakkında fikrim yok farklı bir kutu mu geliyor aynı kutu üzerinden mi veriyorlar bilmiyorum. Dert edilecek birşey değil fiber geliyor daha ne istiyorsunuz ki? ?

erenalisen

Doçent
Reaksiyon puanı
527
O konu hakkında fikrim yok farklı bir kutu mu geliyor aynı kutu üzerinden mi veriyorlar bilmiyorum. Dert edilecek birşey değil fiber geliyor daha ne istiyorsunuz ki? [emoji1787]
Yok hocam ya ben bir an önce gelsin istiyorum şimdi biz d smart kullanıyoruz tahahuttumuz var fiber geleceğini duyunca d smart fibernete geçiş yaptık adsl internetimizi kestiler 1 aydır internetim yok d smart bize ekipler gelip kablo çekecekler diğer ekip kurulum yapacak dedi bizi 110 TL lik pakete geçirdiler kullanmadığımız fiber internete çalışmalar yavaş yapıldığı için 100 Tl vereceğiz bu ay bari bir kaç gün içinde de kurulum yapsalar da yılbaşında internetsiz kalmayalım

erenalisen

Doçent
Reaksiyon puanı
527
Yok hocam ya ben bir an önce gelsin istiyorum şimdi biz d smart kullanıyoruz tahahuttumuz var fiber geleceğini duyunca d smart fibernete geçiş yaptık adsl internetimizi kestiler 1 aydır internetim yok d smart bize ekipler gelip kablo çekecekler diğer ekip kurulum yapacak dedi bizi 110 TL lik pakete geçirdiler kullanmadığımız fiber internete çalışmalar yavaş yapıldığı için 100 Tl vereceğiz bu ay bari bir kaç gün içinde de kurulum yapsalar da yılbaşında internetsiz kalmayalım
D smart ta zaten türk Telekom ekipleri ve altyapısını kullanıyor türk Telekom az daha hızlı yapsa işlemleri keşke [emoji23]

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Gigafiber de 480TLye kadar Taahüt cayma bedelini karşılıyorlar, size önerim fiberde en uyguna hangisi hizmet veriyorsa ona geçmeniz.

erenalisen

Doçent
Reaksiyon puanı
527
Gigafiber de 480TLye kadar Taahüt cayma bedelini karşılıyorlar, size önerim fiberde en uyguna hangisi hizmet veriyorsa ona geçmeniz.
Hocam zaten türkneti biliyorum kullanan arkadaşlarım var bari biraz hızlı olsalarda beni türk Telekom ve d smarttan kurtarsalar direk cayma bedeli ödeyip geçiş yaparım hem ucuz hemde en yüksek hızda internetimi kullanmaya başlarım ama gelsinler işte 1 sene d smart tahahuttum var 1 sene içinde gelirlerse iyi olur

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Hocam zaten türkneti biliyorum kullanan arkadaşlarım var bari biraz hızlı olsalarda beni türk Telekom ve d smarttan kurtarsalar direk cayma bedeli ödeyip geçiş yaparım hem ucuz hemde en yüksek hızda internetimi kullanmaya başlarım ama gelsinler işte 1 sene d smart tahahuttum var 1 sene içinde gelirlerse iyi olur
1 seneye kalmaz merak etmeyin.