Neden Herkes Bir Markayı Savunup Diğerini Kötülüyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan buskut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

buskut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Herkese tekrardan selamlar uzun zamandir forumda degildim daha oncede cok aktif degildim bu forumda suan tekrar geldim.
Forumda biraz gezindim ve soyle bir sikinti sorun fark ettim.
Neden herkes kullandigi cihazi yada fani oldugu markayi cahilce ve isi cirkinlesme boyutuna girecek kadar savunuyor ? Burda bu kadar cahil ve kompleksli insanlar olmamasi gerekir.Yapmayin siz bu degilsiniz. Shiftdelete.net ekibine bir bakin sizce bu adamlara yakisirmi bizede yakismaz.
Lutfen bir soru karsisi da seffaf ve tarafsiz olun tabiki kendi tecrubelerinizi paylasin ama baska birseye bok atmadan yapin bunu. Onu cope at bunu bilmemne yap ? Neyi cope atiyosun kardesim sen paran varsa sen alip at cope o zaman camur attigin cihazi. Biri varki imkanlari kisitli oldugu icin samsung ve apple disinda bir cihaz aliyor ve bu cihazi samsung ve apple lin cihazindan ustun gostermek icin elinden geleni yapiyor peki ya neden yapiyor ? Basit kompleksli bir cahil ! Olaya tarafsiz bakmak gerekir. Konuyu yanlis bir yere acmis olma ihtimalim cok yuksek lutfen kusura bakmayin ama bu icimden gecenleri sizlerle paylasmak istedim. Lutfen fikirlerinizi bana katilip katilmadiginizi yazin. Herkese iyi gunler...Dilim biraz sivri olabilir kusura bakmayin durust ve gercekci bir yapim var:)

denissMDTV

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Sahiplenmek ve Algıyı Kabullenmek ve Benimsemek,
İlk çağlarda insanoğluna lütuf edilmiş sonradan dünya ekseni odaklı sahiplenilmiş duygulardır..

Aynı şekilde 'tarafsızlar' diye bir kesim var,hoşuna gitmiyorsa ve de rahatsız oluyorsan bu gruba dahil olabilirsin benim görüşüm.

Normaldir insanoğulunun 2-3-4 aylık maaşını bir aygıta yatırması ve onu savunması ama uzun süredir yoktum diyorsun,bende çok aktif değilim sitede ancak şunu bilirim ki bir ince çizgi bir moral etik sınırı var onu SDN üyeleri geçip ihlal etmiyor..
Eğer geçiyorsa banlanır engellenir yeri de burası değildir.

Saygılarımla
SDN üyesi..

buskut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
İlk çağlarda insanoğluna lütuf edilmiş sonradan dünya ekseni odaklı sahiplenilmiş duygulardır..

Aynı şekilde 'tarafsızlar' diye bir kesim var,hoşuna gitmiyorsa ve de rahatsız oluyorsan bu gruba dahil olabilirsin benim görüşüm.

Normaldir insanoğulunun 2-3-4 aylık maaşını bir aygıta yatırması ve onu savunması ama uzun süredir yoktum diyorsun,bende çok aktif değilim sitede ancak şunu bilirim ki bir ince çizgi bir moral etik sınırı var onu SDN üyeleri geçip ihlal etmiyor..

Saygılarımla
SDN üyesi..
Elebette dogamizda var tabikide kullandigimiz cihazi benimseyip one cikarmak istecegiz buna karsi degilim sadece cirkinlesmemek gerekir. Tarafsizliktan kastimda bir uyenin iki cihaz arasinda kalip buraya sordugunda o uyeyenin sorusuna gercekci bir cevap vermek gerekir.
Yorumunuz icin tesekkurler galiba yazdigim yazi fazla yanlis anlasilabilecek gorunuyor bunuda hafiften bana belli etmissiniz tesekkur ederim tekrardan

FlameWinder

Asistan
Reaksiyon puanı
109

Saygılarımla
SDN üyesi..

Kesinlikle hak veriyorum. Bunlar sadece telefon bölümünde değil, bilgisayar donanımları bölümünde var. Aynı chipsete sahip farklı markaya sahip bir anakartın daha iyi olduğunu iddia eden kullanıcılar... Bunun başka bir nedeni o marka ile şans eseri sorun yaşamış olan yada zaman içerisinde ki satış politikası değiştiği için sempatisini kaybetmesi olabilir bence. Oysa hiç bir marka kalitesiz ürün satarak, dandik hizmet vererek bu günlere gelmedi.

Birde bunun en belirgin olduğu yer telefonların işletim sistemi konusunda ki tercihini başkasına kabullendirmeye çalışan kullanıcılar. Yahu bu tartışmalara ne gerek var? Kabak dolması mı yoksa biber dolması mı daha iyi? Sizin damak zevkiniz farklı olabileceği gibi kullanım şekliniz ve beklentiniz farklı olabilir tercihine saygı duymak gerek diye düşünüyorum ben.

buskut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Kesinlikle hak veriyorum. Bunlar sadece telefon bölümünde değil, bilgisayar donanımları bölümünde var. Aynı chipsete sahip farklı markaya sahip bir anakartın daha iyi olduğunu iddia eden kullanıcılar... Bunun başka bir nedeni o marka ile şans eseri sorun yaşamış olan yada zaman içerisinde ki satış politikası değiştiği için sempatisini kaybetmesi olabilir bence. Oysa hiç bir marka kalitesiz ürün satarak, dandik hizmet vererek bu günlere gelmedi.

Birde bunun en belirgin olduğu yer telefonların işletim sistemi konusunda ki tercihini başkasına kabullendirmeye çalışan kullanıcılar. Yahu bu tartışmalara ne gerek var? Kabak dolması mı yoksa biber dolması mı daha iyi? Sizin damak zevkiniz farklı olabileceği gibi kullanım şekliniz ve beklentiniz farklı olabilir tercihine saygı duymak gerek diye düşünüyorum ben.
Aynen oyle. Otomobillerdede var aslinda her konuda var bu durum uzucu ve komik seyler cikartiyor ortaya. Yorum icin tesekkurler :)

buskut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Bu arada konu dogru yere tasindigi ve benim beceremeyip yazamadim duzgun baslik icin tesekkurler...

tolga26esk26

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Herkese tekrardan selamlar uzun zamandir forumda degildim daha oncede cok aktif degildim bu forumda suan tekrar geldim.
Neden herkes kullandigi cihazi yada fani oldugu markayi cahilce ve isi cirkinlesme boyutuna girecek kadar savunuyor ? Burda bu kadar cahil ve kompleksli insanlar olmamasi gerekir.Yapmayin siz bu degilsiniz. Shiftdelete.net ekibine bir bakin sizce bu adamlara yakisirmi bizede yakismaz.
Lutfen bir soru karsisi da seffaf ve tarafsiz olun tabiki kendi tecrubelerinizi paylasin ama baska birseye bok atmadan yapin bunu. Onu cope at bunu bilmemne yap ? Neyi cope atiyosun kardesim sen paran varsa sen alip at cope o zaman camur attigin cihazi. Biri varki imkanlari kisitli oldugu icin samsung ve apple disinda bir cihaz aliyor ve bu cihazi samsung ve apple lin cihazindan ustun gostermek icin elinden geleni yapiyor peki ya neden yapiyor ? Basit kompleksli bir cahil ! Olaya tarafsiz bakmak gerekir. Konuyu yanlis bir yere acmis olma ihtimalim cok yuksek lutfen kusura bakmayin ama bu icimden gecenleri sizlerle paylasmak istedim. Lutfen fikirlerinizi bana katilip katilmadiginizi yazin. Herkese iyi gunler...Dilim biraz sivri olabilir kusura bakmayin durust ve gercekci bir yapim var:)
yazdıklarına katılıyorum :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
vag bootlar çok tok kapı sesine daha fazla para vermek hoşlarına gidiyor otomatik vites kutusu yanan vede garanti dışı sayılması da onları bozmaz...

buskut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
vag bootlar çok tok kapı sesine daha fazla para vermek hoşlarına gidiyor otomatik vites kutusu yanan vede garanti dışı sayılması da onları bozmaz...
Evet cok vardir onlardan o konu hakkinda yazacak cok fazla sey var ama hic gerek yok simdi ortami germeye ;)

MuhammedSC

Profesör
Reaksiyon puanı
484
Her markanın belli iyi yönleri var. Bazıları maalesef körkütük yorum yapıyor. Beğendiği ürünü bol bol övüyor fakat hiç kullanmadığı ürünü kötüleyebiliyor.

sonerooz

Doçent
Reaksiyon puanı
216
İki karşıt görüş var, karşınızdaki görüş tam aksini savunuyor. Öncelikle herkes gerekçelerini savunur. Bu üst beyin dediğimiz kısımda gerçekleşir. Bu kısım insanlara has bir bölüm. Bizi insan yapan kısım burası. Sonrasında ikna edemeyince aşağı memeli beyini ile tartışmaya devam ederiz. Bu gorillerin göğsüne vurup bağırması gibi bir durum. Böyle galip gelmeye çalışırız. Sonrası ise sürüngen beyin kısmında tartışılır. Bu beyinin sadece hayatta kalma fonksiyonları için kullandığı bölümdür. Bu bölümle düşünmeye başladığımızda karşı tarafı halt etmeye çalışırız.
Doğamızda var, entellektüel olanlarımız cortex(üst beyin)'de tartışmayı bitiriyor. Sonrası özümüz olan hayvanlara dönüşümüz.
Tartışma programlarında bile bir yerde tansiyonun yükselmesi bunun tezahürü değil mi? "Aha bizimki nasıl sizinkine laf soktu ama?" tadında izlenmiyor mu? Oralardan bir şeyler öğrenen var mı?

buskut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
İki karşıt görüş var, karşınızdaki görüş tam aksini savunuyor. Öncelikle herkes gerekçelerini savunur. Bu üst beyin dediğimiz kısımda gerçekleşir. Bu kısım insanlara has bir bölüm. Bizi insan yapan kısım burası. Sonrasında ikna edemeyince aşağı memeli beyini ile tartışmaya devam ederiz. Bu gorillerin göğsüne vurup bağırması gibi bir durum. Böyle galip gelmeye çalışırız. Sonrası ise sürüngen beyin kısmında tartışılır. Bu beyinin sadece hayatta kalma fonksiyonları için kullandığı bölümdür. Bu bölümle düşünmeye başladığımızda karşı tarafı halt etmeye çalışırız.
Doğamızda var, entellektüel olanlarımız cortex(üst beyin)'de tartışmayı bitiriyor. Sonrası özümüz olan hayvanlara dönüşümüz.
Tartışma programlarında bile bir yerde tansiyonun yükselmesi bunun tezahürü değil mi? "Aha bizimki nasıl sizinkine laf soktu ama?" tadında izlenmiyor mu? Oralardan bir şeyler öğrenen var mı?
Cok guzel bir aciklama olmus

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
ne yani casper'a dandik çöp oğlu çöp diyemiceğiz? casper her şeyin çöpünü yapar...

buskut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
ne yani casper'a dandik çöp oğlu çöp diyemiceğiz? casper her şeyin çöpünü yapar...
Bence diyemeyiz bazi kullanicilarin ihtiyacini karsiliyor.mesela genelde cocuklara karne hediyesi olarak casper alinir :) Her markanin bir kullanici kitlesi vardir yoksa piyasada kalamazlar

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Sadece markalarda değil, ülkenin her tarafını işgal etmiş fanatizmden ötürü.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
#casper çöptür bu konuda yalnız değilim...

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
İnsanın bir şeyi savunması X markasından kaynaklanan olumlu tepkiler sonucu olabilir bu gayet normaldir.
Fakat insanlar savunma yerine taraf olursa bu tehlikelidir. Çünkü taraf olmak beynin yeterınce objektif bakışını zedeler ve büyük resmi göremez. Sonra kendi kendine söyleyip inandığı ve hatta taraf oldugu şeyi '' daha daha daha '' iyi yansıtmak için işin içine yalan, gereksiz laflar vede abartılı şeyler girmektedir. Bu durum normal gibi gözüksede aslında çok tehlikeli ve psikolojik bir rahatsızlıktır. İleri dönemlerde insanı kendi hayatında vereceği yada karşılaşacağı muhtemel olaylar durumunda sağlıklı kararlar yerine, yanlış öğrendiği bilinçsel davranışlar hayatını inanılmaz derecede çıkmaza sokup zarar vericektir.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Neden herkes kullandigi cihazi yada fani oldugu markayi cahilce ve isi cirkinlesme boyutuna girecek kadar savunuyor ?
Bizim ülkemizde fanatik müşteriler var, kimse malına toz kondurmak istemiyor o yüzden çirkefleşerek savunmaya geçiyor millet.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Can yücelin bir lafı var bizim köyde ..te ..t derler diye. Şimdi bir aygıt çöpse ona çöp denir. Çöp değildir gayet alınabilirdir, bazı fanatikler onu kötülüyordur başka mesele. Ama göz var izan var, casper vb. markaları savunmak cahillik göstergesidir. Buradaki cahillik küçümseme amaçlı değil, gerçekten cahillik, bilmiyor çünkü. Aynı fiyata on tane alternatif cihaz varken, casper alınmaz. Casperin hedef müşterisi de bu cahillerdir, bu cahil benim babam da olabilir sizin amcanız da olabilir, her insan bazı konularda cahildir nihayetinde.

Ama samsung, apple benzeri tartışmalarda olay böyle değil. İnsan hep başarılı olmak ister, bunun için kendisini her yönden doyurmaya çalışır. Ben kendim başarılı olurum, yetmez sevdiğim bir insanın da başarılı olmasını isterim kendim başarmışım gibi sevinirim, böyle mutlu olurum. Bir başka insan bir futbol takımına sevgi besler, onu sahiplenir, onun başarısını kendi başarısı gibi görür. Başkası telefon alır, aldığı telefonun başarılı olmasını diğerlerinden üstün olmasını ister, böyle tatmin olur. İnsanın diğer başarıları ne kadar düşükse bir başarısına o kadar fazla bağlanır. Hayatta tuttuğu takımın başarısından başka başarıları da olan insanlar oturur takımının maçını efendi efendi seyreder, yenilirse en fazla keyfi kaçar, sonra da unutur gider. Tek başarısı takımının başarısı olan insan onu ölümüne sahiplenir, gerekirse onun için ölür hatta, gerçekten ölenler de var, neden ? Çünkü o tek başarısını kaybettiği anda hayata küsecektir. Aynısı telefonda da vardır, teknolojik aletlerde de vardır.
Geçenlerde rusyada iki genç amd-nvidia kavgası yapmış, biri diğerini bıçaklamış sanırım öldürmüştü. Amdyi kaldır fenerbahçeyi koy, onu kaldır samsung koy fark etmez. Özünde olay başarı hissinden ibaret.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Şirkette hissesi olanlar o kadar savunmuyor ki şu markaları. Aslında hepimiz objektif baksak; millete güzel cihaz önerilerinde bulunsak ne kadar güzel olur:)