Neden eğitim sistemi kötü?

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
olaya hep o taraftan bakma şuanki sisteme göre türkçe öğretmeni olabilmek için matematik yapmak zorundasın bide bu taraftan bak. o yüzden türkçe öğremeni olmak istiyorsan matematik işine yarayacaktır.
ve emin ol matematik gerçekten kolay isteyen herkez yapabilir.

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,696
olaya hep o taraftan bakma şuanki sisteme göre türkçe öğretmeni olabilmek için matematik yapmak zorundasın bide bu taraftan bak. o yüzden türkçe öğremeni olmak istiyorsan matematik işine yarayacaktır.
Türkçeyle matematik farkı everest dağı büyüklüğü kadar

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Gerçekten anlamıyorum finlandiya’nın eğitim sistemini gördüm ağzım açık kaldı, e bizde de 211 milyar TL harcanmış, o zaman neden eğitim sistemi sıralamasında sonlardayız?

Bunu yazarken Finlandiyanın Nufusuna baktın mı acaba :) Adamların sadece nufusu kadar bizim ülkde Suriyeli var zaten neredeyse. 5 Milyon Nufuslu adamlar toplasan 1 milyon Öğrencileri ya vardır ya yoktur. Üsttüne Maddi olarak HALK ZENGİN refah ve eğitim seviyesi yüksek. Bazı şeyler halkta oturmuştur.

Ayrıca adamlar yarım ada ülkesi komşusu yok bir şeyi yok derdi yok tasası yok terör derdi yok. Ayrıca bir nevi TEK MİLLET devleti bizde yok sen Kürtmüsün Türkmüsün Alevimisin şucumusun bucumusun kavgaları bitmek bilmiyor. Şu dilde eğitim şu görüşte eğitim din eğitimi olsun mu olmasın mı bu sistem olmadı boz şu iyi değil değişsin vb uzar gider liste...

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,696
Bunu yazarken Finlandiyanın Nufusuna baktın mı acaba :) Adamların sadece nufusu kadar bizim ülkde Suriyeli var zaten neredeyse. 5 Milyon Nufuslu adamlar toplasan 1 milyon Öğrencileri ya vardır ya yoktur. Üsttüne Maddi olarak HALK ZENGİN refah ve eğitim seviyesi yüksek. Bazı şeyler halkta oturmuştur.

Ayrıca adamlar yarım ada ülkesi komşusu yok bir şeyi yok derdi yok tasası yok terör derdi yok. Ayrıca bir nevi TEK MİLLET devleti bizde yok sen Kürtmüsün Türkmüsün Alevimisin şucumusun bucumusun kavgaları bitmek bilmiyor. Şu dilde eğitim şu görüşte eğitim din eğitimi olsun mu olmasın mı bu sistem olmadı boz şu iyi değil değişsin vb uzar gider liste...
Olabilir ona bakılırsa çinin nüfusu 1 milyar ama en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031

bu yorum çok hoşuma gitti katılıyorum kesinlikle elinize sağlık.
eklemek istediklerim var yazdım ama sanırım kimse görmemiş arada kaynamış yazım.finlandiya eğitim sistemini çok fazla övüyoruz fakat sonuçları o kadarda iç açıcı değil sadece kendilerine yetecek kadar bilgi birikimleri var eskiden beri aynı sistememe tabiler ve çok az önemli bilim adamları var iyi yetiştitmiyorlar bize öyle geliyor.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Olabilir ona bakılırsa çinin nüfusu 1 milyar ama en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip

Ona pek katılmıyorum. Onlarda Nufus aşırı fazla olduğuna AYIKLAMA SİSTEMİ var. Yani en iyi ama en iyis çocuklara çok iyi eğitim verdirip parlatıyorlar. Diğerleri ne yaparsa yapsın vasat seviyede eğitim alsada önemli değil diyorlar. boş beleş 3-5 Dolara ağır şartlarda çalışıyor eğitim ve Refah seviyesi eşit değil Çin'de yanlış biliyorsun.

Eğer öyle olsaydı her şeyin en iyisi o kadar nufusa oranla Çin'den çıkması gerekirdi. ( Dünya çapında sporcuları bilimadamları bile çıkmıyor Çin Hindistan gibi ülkelerin o kadar kalablaık olmalarına rağmen )

0M42

Asistan
Reaksiyon puanı
144
ilk okuldaki hayat bilgisinden tut ortaokuldaki sosyal bilgiler ve lisedeki felsefe ve din derslerinde bu ahlak ve öğretmene verilen değerden bahsedilir

"Burada hiçbir balık uçmaya, hiç bir kuş yüzmeye zorlanmaz"

Bunu benimseyen öğretmenlerden değil mi? Kesinlikle haklısın katılıyorum..

Ama şimdiki rezalet eğitim sistemini destekleyen öğretmenlere pek yakın düşemiyorum işte. Kendilerini yeterli de bulmuyorum. Zaten böylesine rezalet bir sistemin yetiştirdiği öğretmen de ne kadar iyi olabilir? Olsaydı zaten böyle olmazdık şu an benimle böyle inatlaşmazdın :)

Anlatmak istediğim 29. postta gizli :)

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031

Ama şimdiki rezalet eğitim sistemini destekleyen öğretmenlere pek yakın düşemiyorum işte. Kendilerini yeterli de bulmuyorum. Zaten böylesine rezalet bir sistemin yetiştirdiği öğretmen de ne kadar iyi olabilir? Olsaydı zaten böyle olmazdık şu an benimle böyle inatlaşmazdın :)

ben genel olarak öğretmenlere değer vermemizi savunuyorum. her ne kadar yanlış düşünce benimsemiş öğretmenler varsada onlara karşı en azından saygılı olmalıyız

moideen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36

Ne inatlaşmasından bahsediyorsun sen? 15 "post" önce yazdığın mesaja gönderme yapan sensin. Ben değilim. :) Sen kaç yaşındasın ve ne iş yapıyorsun genç? Onu bir söyle de ona göre inatlaşıp inatlaşmamaya karar vereyim. Ayrıca benim bu eğitim sistemini desteklediğime nereden kanaat getirdin onu da anlamış değilim.

Ahmet-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,037
Eğitim Sistemi Kötü Olmasaydı Üniversite okuyupda Boşda kalan çok iş bulamıyorlar+

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Ben biraz iğneyi kendimize batıranlardanım. Aile çocukla ilgilenmiyor. Yapıyor sonra evcil hayvan gibi büyütüyor. Sus, konuşma, yaramazlık yapma, cezalısın vs vs. Birey gibi büyüten yok. Her şeyin üç kağıdını bulan veliyi gözlemleyen çocuk okulda da aynısını yapıyor. Derslerin üç kağıdını bulmaya çalışıyor. Sonra vay efendim eğitim sistemi kötü balığı uçmaya çalıştırır isen böyle olur ne yetenekler bitti gitti falan filan. Sürekli okusun diyen akrabalarda sorumlu onları dinleyip yetenekli çocuğunu yeteneksiz yapan veli de. Sonra gelsin öğretmenler kötü. Bizde çocuklar 18 yaşına kadar sorumluluk bilmiyor. 18 yaşına kadar besleme gibi büyüyor. Bunlar fiziken büyük zihin olarak küçük çocukların yetişmesini sağlıyor. Neyse sizler eğitim sistemi kötü diyip suçu başkasına atmaya devam edin. Ben sadece biraz iğneyi kendimize batırmak istedim o kadar. Tartışmak isteyen de yazmasın. Hiç tartışmak istemiyorum. Okuyun geçin

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
Ben biraz iğneyi kendimize batıranlardanım. Aile çocukla ilgilenmiyor. Yapıyor sonra evcil hayvan gibi büyütüyor. Sus, konuşma, yaramazlık yapma, cezalısın vs vs. Birey gibi büyüten yok. Her şeyin üç kağıdını bulan veliyi gözlemleyen çocuk okulda da aynısını yapıyor. Derslerin üç kağıdını bulmaya çalışıyor. Sonra vay efendim eğitim sistemi kötü balığı uçmaya çalıştırır isen böyle olur ne yetenekler bitti gitti falan filan. Sürekli okusun diyen akrabalarda sorumlu onları dinleyip yetenekli çocuğunu yeteneksiz yapan veli de. Sonra gelsin öğretmenler kötü. Bizde çocuklar 18 yaşına kadar sorumluluk bilmiyor. 18 yaşına kadar besleme gibi büyüyor. Bunlar fiziken büyük zihin olarak küçük çocukların yetişmesini sağlıyor. Neyse sizler eğitim sistemi kötü diyip suçu başkasına atmaya devam edin. Ben sadece biraz iğneyi kendimize batırmak istedim o kadar. Tartışmak isteyen de yazmasın. Hiç tartışmak istemiyorum. Okuyun geçin
öncelikle güzel bir yazı olmuş eline sağlık.tartışma açmıyorum bu arada.ben ilk yazdığımdada dedim zaten hep suçu sistemde aramak yerine sistemin üstesinden gelmeliyiz. aile konusu hakkında pek dicek bişeyim yok malesef okusun müh olsun kafası mevcut . ben bilmiyorum pek aile baskısı nedir yaşamadım ama yaşayan çok ve okuldan soğuyor hepsi .

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
öncelikle güzel bir yazı olmuş eline sağlık.tartışma açmıyorum bu arada.ben ilk yazdığımdada dedim zaten hep suçu sistemde aramak yerine sistemin üstesinden gelmeliyiz. aile konusu hakkında pek dicek bişeyim yok malesef okusun müh olsun kafası mevcut . ben bilmiyorum pek aile baskısı nedir yaşamadım ama yaşayan çok ve okuldan soğuyor hepsi .
Gündüz iş, akşam aptal kutusu karşısında geçiren ailelerden bir beklentim yok şahsen. Çocuk ne görürse onu yapar. Her çocuk ailesinin kopyasıdır.
Sigara içilen bir evde çocukların çubuk krakeri sigara gibi ağzında tutması buna bir örnektir. Basit bir örnek ama çoğaltılabilir

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
Gündüz iş, akşam aptal kutusu karşısında geçiren ailelerden bir beklentim yok şahsen. Çocuk ne görürse onu yapar. Her çocuk ailesinin kopyasıdır.
Sigara içilen bir evde çocukların çubuk krakeri sigara gibi ağzında tutması buna bir örnektir. Basit bir örnek ama çoğaltılabilir
çok doğru dediniz hocam

oguzrx

Profesör
Reaksiyon puanı
680
Kesinlikle size katılıyorum

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Arkadaşlar. Konu sadece eğitim sistemi değil. Konu topluma birey yetiştirme meselesi. Eğitim 5 yaşında 7 yaşında başlamaz. Eğitim bir çocuk anne kucağında iken başlar. Sen çocuğa önce bırr bıırr dersen sonra onun su olduğunu öğretirsen sorunlar başlar. Dil gelişimi yavaşlar. Ufacık çocuklara geri zekalı muamelesi yapanlarda var. Tabi ki öğretmedikten sonra normal ama çocuklara öyle tatlış minnoş konuşmayın. Normal konuşun. Yeri geldi mi sokakta oyunda oynasın yeri geldi mi derste çalışsın. Her çocuk özeldir fakat şımartılmış çocuklar değildir. Çocuğa paranın ne demek olduğunu bile öğreteceksin. Paranın ne olduğunu öğretmez isen başlar pazarda oyuncak diye ağlamaya. Ulen çok konuştum gene ya sözde yazıp gidecektim??? her neyse aileler çocuklara eğitim vermeli okuldaki öğretim ile pekiştirilmeli. 18 yaşına geldiğinde devletin birey olarak saydığı gençlerimiz nereye imza atıp nereye atmayacağını bilmeli. Çocuğa bunu öğretmeyen imzanın nasıl sorumluluklar getirdiğini bilmeyenler bile var...

Demirro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Simdi ben en başından beri 6. sinini anlaticagim.Ilk okullar acildiginda ben Ingilizceyi çok iyi biliyordum.Okullar online olarak acildiginda derslerimde iyidi.(Bu arada ayıptır söylemesi tembel bir öğrenci degilim hatta okulda 1. öğrenci benim.)Ben boyle bir şey görmedim resmen 12 yaşındaki cocuklara demiyorum genclere this is a parrot this is a panda vb. seyler anlatıyorlardı.Arkadasim cocuk soğuyor tabi.Robloxa girip insanlarla muhabbet etsen bilmediğin kelimeleri arastirip baksan 1 ayda bu Ingilizce olur ama okullarda 6 senede ogretemediler ben 6 sene her gun 15 dk Ingilizce calissam ana dilim gibi konuşurum ama olmuyor okullarda 6 sene nerdeyse her gün öğretmeye calisiyorlar ama öğretemiyorlar saka gibi.3 Senedir Almanca görüyorum.Saka yapmiyorum Muhabbet kuramam.Simdi dusunun sen test çözerek İngilizce ogrenebilirmisin.Ogrenemessin.Ben Türkce dersinden nefret ediyorum ama eve gidince internette edebiyatı arastiriyorum gecenlerde hoşuma gitmeye başladı.Bu yazıda yazim hatası olucak bunu biliyorum ve 6 senedir öğrenciyim insan Türkce dersinde hep mi ayni şeyi öğretir ya afedersiniz ama biz akıldan yoksunmuşuz biz anlayamiyomuyuz ya 1 sene doğrular düzgünün öğretsen hiç unutmayız zaten gecenlerde aglaya aglaya komposizyon yazdim.Birde guzel yazin diyorlar internetten Franz kafkaninin yazisini arastirin adam iğrenç yazıyor ama yinede yapıyor bu bir bilim insani falanda degil.Simdi Sosyal dersi.Ya kardeşim bana ne köktürklerinin kullandigi halıdan bana Köktürk devletinin önemini göster kültürümüzü nasıl etkilediğini göster.Birde bunu yaparken propaganda yapıyorlar çini yenmemizi anli sanli anlatıyorlar ama cinin gelip bizi ezmesini anlatmıyorlar tek cümlede söyle geciyor.
Ve cin kokturk devletini yikti.Sonra bide etkin vatandaşlık konusu var.Scin haberleri gorun etkin vatandasligi.Sonra Üretim dagitim tüketim var burda ekonomiden bahsediyor evet bana nerde ne yetiştiğini öğret ama hep mi ayni şey olur be bunu ezberlemek zorunda degilim ben ben çiftçi olmak istemiyorum bir kere düzgünün öğret geç.Geldik Matematige .Ben sizin ogreticeginiz matematiği istemiyorum.Ben isime yarayacak matematiği istiyorum ben orani istiyorum ama oran nedir neden kullanılır ve formülünü falan istiyorum sadece orandan soru çözmek istemiyorum oranın tarihine öğrenmekte oranla etkinlik yapmak istiyorum burda oran sadece ornek her yerde boyle,
.Ezberci egitim istemiyorum ben öğrenmekte istiyorum.Ben okulumda havuz olsun istemiyorum ki japanyada cogu okulda varmış ben okulumdaki sinin temiz olsun diyorum ben okuluma servisle degilde yürüyerek gitmek istiyorum ama bu egitim sisteminden yetismis tehlikeli insanlar var.Ben suan evimde ps 5 olsun istiyorum ama olmuyor.Burdan sonra ben kararımı verdim ben yurtdisinda yasayacağım vr ben bunu 13 yaşında verdim her gün siyaset dinlemek zorunda degilim ben bu ülkenin basına Atatürk gibi biri bile geldi ve o gittikten sonraki hali hepimiz biliyoruz en az 20 30 yıl surer bu ulkenin düzelmesi ben doğrular düzgünün bi hayat istiyorum test çözüp issiz kalmak degil.