Neden eğitim sistemi kötü?

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,696
Gerçekten anlamıyorum finlandiya’nın eğitim sistemini gördüm ağzım açık kaldı, e bizde de 211 milyar TL harcanmış, o zaman neden eğitim sistemi sıralamasında sonlardayız?

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
eğitim sistemimiz evet kötü ama biz bunu değiştiremeyiz sisteme ayak uydurup çok çalışmalıyız bunu düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Düzeltmek istemiyorlar. Düzeltirlerse ülkeyi istedikleri gibi yönetemezler. (İktidardan bahsetmiyorum.)
düzeltirlerse cahil insan azalır

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Gerçekten anlamıyorum finlandiya’nın eğitim sistemini gördüm ağzım açık kaldı, e bizde de 211 milyar TL harcanmış, o zaman neden eğitim sistemi sıralamasında sonlardayız?
Maalesef son zamanlarda öğretmenler ilgisiz öğrenciler aptal olmaya başladı. Saçma sınav sistemlerimiz ile Kongo Madagaskar gibi ülkelerin gerisinde kalıyoruz. Onlarında parası yok diye kötü. Bizde o da var.

Ve niteliksiz işçi alman lazım. Kapasitesi olmayanı okutmayıp sanayiye yollayacaksın yani. Herkese üniversite okutmaya gerek yok.

Mesela neden Hukuk okumak isteyen Trigonometri öğrenmek zorunda? Ne işime yarayacak. Şu soruya her zaman cevap gelene kadar eğitim sistemi çöp olacak: Bu hayatımızda ne işe yarayacak?

Birde yoksul bir ailenin çocuğu vardır. Ama harika ve zeki bir öğrenci. Neden kötü bir iş alıyor? Çok daha iyi işler almayı hakeden bir çocuk sonuçta. Neden aptal zengin öğrenciler okumadan iş sahibi oluyor? Bunun gibi...

Herkese diploma verilmesi. Abi özel üniversiteye gir okumaya bile gerek yok. Her türlü diplomayı alacak.

Şahsi görüşlerim bunlar.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Finlandiya harika bir sisteme sahip. Öğrenciler ne öğrenmek istiyorsa onu öğreniyor. Onlara okullar ev gibi öğretiliyor. Bizde tımarhane.

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
Maalesef son zamanlarda öğretmenler ilgisiz öğrenciler aptal olmaya başladı. Saçma sınav sistemlerimiz ile Kongo Madagaskar gibi ülkelerin gerisinde kalıyoruz. Onlarında parası yok diye kötü. Bizde o da var.

Ve niteliksiz işçi alman lazım. Kapasitesi olmayanı okutmayıp sanayiye yollayacaksın yani. Herkese üniversite okutmaya gerek yok.

Mesela neden Hukuk okumak isteyen Trigonometri öğrenmek zorunda? Ne işime yarayacak. Şu soruya her zaman cevap gelene kadar eğitim sistemi çöp olacak: Bu hayatımızda ne işe yarayacak?

Birde yoksul bir ailenin çocuğu vardır. Ama harika ve zeki bir öğrenci. Neden kötü bir iş alıyor? Çok daha iyi işler almayı hakeden bir çocuk sonuçta. Neden aptal zengin öğrenciler okumadan iş sahibi oluyor? Bunun gibi...

Herkese diploma verilmesi. Abi özel üniversiteye gir okumaya bile gerek yok. Her türlü diplomayı alacak.

Şahsi görüşlerim bunlar.
yazınıza katılıyorum bir maddesi hariç. trigonometri ne iişimize yarayacak cümlesi nerdeyse bütün matematik konuları içinde söyleniyor ilerde ne işime yarıyacak diye. matematik her türlü sizin daha iyi karar vermenizi daha hızlı karar verme ve dahasını sağlar matematik şarttır.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
yazınıza katılıyorum bir maddesi hariç. trigonometri ne iişimize yarayacak cümlesi nerdeyse bütün matematik konuları içinde söyleniyor ilerde ne işime yarıyacak diye. matematik her türlü sizin daha iyi karar vermenizi daha hızlı karar verme ve dahasını sağlar matematik şarttır.
Evet ama neden? Dediğiniz çok saçma.

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,696
Aynen zaten logaritma bi halta yarıyor, çoğu bölüm bir halta yaramıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında eğitim sistemini kötü olduğunu biliyorlar ama bilinçli bir nesili asla istedikleri gibi yönetemezler. Duygularını kullanarak seçim kazanamazlar :)
Ziya selçuk istifa etmeli

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
Evet ama neden? Dediğiniz çok saçma.
ortaokuldan beri öğrenciler aynı kafa ile büyüyor. (genelleme yapıyorum sizi kastedmiyorum)
Son 40 yılda “Üniversite Sınavları” ve de “Özel Okul Sınavları” ile helak edip, beyinlerini “test usülü” yani önlerine konanlar arasından seçmeli düşünmeye programladıktan sonra geldiğimiz nokta pek şaşırtıcı değil.ve insanlar matematiği sadece sınav için öğrenmek istiyor.
Oysaki Matematik bir problem çözme sanatıdır. Elimizdeki bilgileri nasıl kullanmamız gerektiğini öğretir. Nasıl sonuca varmamızı, nereden nereye gideceğimizi öğretir. Matematik bize elimizdeki değerleri en faydalı şekilde kullanmayı öğretir. kişiliği geliştirir. sözelci sayısalcı farketmeden az da olsa öğrenmemiz gerekir. yukarıda hukuk okuyan birinin matematiği napıcak lafınız var . internete matematik ve hukuk arasınsdaki ilişki ile ilgili makaleleri okuyabilirsiniz

oguzrx

Profesör
Reaksiyon puanı
680
Oysaki Matematik bir problem çözme sanatıdır. Elimizdeki bilgileri nasıl kullanmamız gerektiğini öğretir. Nasıl sonuca varmamızı, nereden nereye gideceğimizi öğretir. Matematik bize elimizdeki değerleri en faydalı şekilde kullanmayı öğretir. kişiliği geliştirir. sözelci sayısalcı farketmeden az da olsa öğrenmemiz gerekir. yukarıda hukuk okuyan birinin matematiği napıcak lafınız var . internete matematik
Bak iste bunu kimseye anlatamazsın dostum;) bizim sistemimiz bakalım ne olacak

0M42

Asistan
Reaksiyon puanı
144
Eğitim sisteminin böyle (rezalet) olması yakın tarihin mahareti değil. Yine tarihten bihaber ler meydanı boş bulmuş..

"Burada hiçbir balık uçmaya, hiç bir kuş yüzmeye zorlanmaz"

Bu görüşü ne zaman yıktılar! O zaman eğitim sistemi de çöktü.

moideen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Neden kötü biliyor musunuz? İşte bu yüzden... ? Herkesin herşey hakkında fikri var. Bilgisi yok ama fikri var. Bir öğretmen olarak söyleceklerim bunlar. :)

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
"Eğitimin temel amacı, insanları kendi yeteneklerinin farkına vardırmaktır."
"Aslında herkes dahidir. Ama siz kalkıp bir balığı ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını ***** olduğuna inanarak geçirecektir."

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
bu kadar çok övdüğünüz finlandiya eğitim sistemi tabiki türkiyedekinden kat kat iyi. fakat geniş açıdan bakarsanız ne kadar ünlü fin bilim insanı var hiç baktınızmı? sadece eğitim sisteminden bahsediyorsunuz peki sistemin sonuçları? ne gibi başarılar var ? bunlara bakmanızı tavsiye ederim ayrıca fin eğitim sistemi çok eskiye dayanıyor. dostoyevski nin 2 kitabında bahsediyordu sistemden isimlerini tam hatırlamıyorum ama biri platonun devlet kitabına çok benziyordu.araştrmanızı öneririm

0M42

Asistan
Reaksiyon puanı
144
Neden kötü biliyor musunuz? İşte bu yüzden... ? Herkesin herşey hakkında fikri var. Bilgisi yok ama fikri var. Bir öğretmen olarak söyleceklerim bunlar. :)

Sen öğretmenliğini al çöpe at. O kadar öğretmensin işte.. Yeni nesil sizlerin eseri gelmiş burada laf cambazlığı yapıyorsun..

moideen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Sen öğretmenliğini al çöpe at. O kadar öğretmensin işte.. Yeni nesil sizlerin eseri gelmiş burada laf cambazlığı yapıyorsun..
Bu gözler öğretmene öğretmenlik öğreten çiftçi, mühendise mühendislik öğreten muhasebeci, doktora doktorluk öğreten avukat gördü. Biri de bu arkadaş olsa gerek. :)

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
okulu önemseyip dersleri geçmek yerine bir şeyer öğrenmeye baksaydın bir öğretmene bu tarzda konuşmazdın . ilk okuldaki hayat bilgisinden tut ortaokuldaki sosyal bilgiler ve lisedeki felsefe ve din derslerinde bu ahlak ve öğretmene verilen değerden bahsedilir

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Neden fikrimiz olmasın ki? Bilgimiz olmasa yazmayız.
Ben de öğrenciyim bu yüzden fikir belirtiyorum.

Umarım edebiyat veya türkçe öğretmeni değilsinizdir öğrencilerinize yazık çünkü şey ayrı yazılır.

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,696
Gercekten anlamıyorum madem türkçe hocası felan olacağım napiyim matematiği?