Neden dünyanın en iyi ordusu Türk Ordusu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zibi$
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2

En İyi Türk Ordusu derken belgeler,bilgiler,çeşitli görüşler,istatistikler,düşünceler ışığında bunu söylüyoruz

En İyi Ordu Türk Ordusu Konu Dizini

En iyi ordu demek en çok insan gücü veya en iyi teknik donanım değildir.
İhtilal halinde Dünyada en cok askeri kim cikartabiliyor? Türk Ordusu
Hangi Ülke Savasa girdiginde o ülkenin tum nufusu savasa girer TURKIYE´den baska?
Özel Kuvvetlerimizin Almanya Birincilikleri
En güçlü olduğumuza bir örnek kurtuluş savaşı
Türk Ordularının tarihteki zaferleri birinciliğini gösteriyor
Amerika hiç bi zaman iyi bi Ordusu olan milletle savaşmadı
En İyi Türk Ordusu Çünkü ölmeye giden askeri kim durdurabilir?
En İyi Türk Ordusu Çünkü biz türküz, yürekliyiz, güclüyüz
Napolyon Türk ordusuna hayrandı
Dünyada Tek Kontragerilla Savasini Yapabilen Ülke Biz oldugumuz icin EN IYI biziz
G.Kurmay Başkanı Hilmi Özkök Ün Yaptığı Konuşma
Türk Ordusu Düşmana korku salıyor Dosta güven veriyor
Atatürk de en güçlü Ordunun Türk Ordusu olduğunu söylemişti
Türk Ordusu “nükleerde” diğer ordulara göre bir adım önde
Elinizde istediğiniz kadar teknik olsun, o tekniği yürütecek insan olmadıkça bir şey yapamazsınız
Dünya üzerindeki en güçlü ordu, Türk Kara Kuvvetleri'dir.
Çünkü ,Tarih boyunca Türkler asker olarak doğmuş, asker olarak yaşamış ve asker olarak ölmüştür
En İyiyiz Çünkü DisiplinVatan - Sevgisi - İnanç
Vatan sevgisini ve inanç ı delecek bir füze daha icat edilmedi
Manevi Güc olarak kesin Türkiye 1 No. cünkü ben baska bir Ülkede Askeri Davulla ugurlayan bir Ülke görmedim
Bordo Berelilerin K. Irak'ta Şemdin Sakık Operasyonu
TÜrk Ordusunu DoĞru Anlamak
En İyi Ordu Türk Ordusu Çünkü : disiplin ast ve üst saygısı
Türk hava kuvvetlerinde şuan yaklaşık 450 savaş uçağı mevcuttur
Fetullah Gülen ve Cemaati sadece Ordunun içine sızamadılar
Çünkü türkler ordusu olan bir devlet değil...devleti olan bir ordudur
Ab ye Girersek En Büyük Ordu Bizde Olacak
Yeryüzünde Türk ordusundan daha basarılı daha inanclı bi ordu varmı ?
Görkemli Tarihin, Görkemli Koruyucusu: TSK
Türk ordusu neden en iyi (Azerbaycan gazetesinden bir makale)
Türk Ordusunun Gücü
En İyi Ordu biziz çünkü Rakiplerimizden İyiyiz ( Suriye Ordusu )
En İyi Ordu biziz çünkü Rakiplerimizden İyiyiz ( İran Ordusu )
En İyi Ordu biziz çünkü Rakiplerimizden İyiyiz ( Yunanistan Ordusu )
En İyi Ordu biziz çünkü Rakiplerimizden İyiyiz ( Kıbrıs Rum Kesimi Ordusu )
En İyi Ordu biziz çünkü Rakiplerimizden İyiyiz ( Bulgaristan Ordusu )
En İyi Ordu biziz çünkü Rakiplerimizden İyiyiz ( Ermenistan Ordusu )

Amerika Ordusunu övenlere Bir Not
TÜrk Ordusu TÜrk Mİlletİ'nİn Şerefİdİr
Bİr Sat Komutaninin Son KonuŞmalari
TSK Personel Yönetimi Sistemi-2010 (PYS-2010) Projesi
Türk Ordusunun Tasarruf Tedbirlerinin Uygulanması
Bu topraklar çok değerli.Kimseye de vermeye niyetimiz yok,olmayacak.İşte bu yüzden "Türk Ordusu"

En büyük ordunun ayrıntıları (Topçu Meteoroloji Sistemi) Başarı ayrıntıda gizlidir
En büyük ordunun ayrıntıları (ADOP 2000 Entegrasyon ) Başarı ayrıntıda gizlidir
En iyi ordunun ayrıntıları (BAIKS 2000 Batarya Ateş İdare) Başarı ayrıntıda gizlidir
En iyi ordunun ayrıntıları (HERİKKS Hava Savuma Erken ) Başarı ayrıntıda gizlidir
En iyi ordunun ayrıntıları (Mobil Komuta Kontrol Merkezi ) Başarı ayrıntıda gizlidir
En iyi ordunun ayrıntıları (ATILGAN Kaideye Monteli Stin ) Başarı ayrıntıda gizlidir
En iyi ordunun ayrıntıları (Taktik Yön Bulma (DF) Aracı ) Başarı ayrıntıda gizlidir
En iyi ordunun ayrıntıları (KMS Eğitim Simülatörü ) Başarı ayrıntıda gizlidir
En iyi ordunun ayrıntıları (FIRTINA Obüsü Atış Kontrol ) Başarı ayrıntıda gizlidir
En iyi ordunun ayrıntıları (VOLKAN Tank Atış Kontrol ) Başarı ayrıntıda gizlidir
En İyi ordunun ayrıntıları(BORA Deniz Platformu Kaideye Monteli Stinger Sistemi )
En İyi ordunun ayrıntıları(ZIPKIN Kaideye Monteli Stinger Sistemi ) Başarı ayrıntıda
Kadın pilotlarımız başarıyı yakaladılar
Ben amerikadayim suanda we ordu mordu goremiorum dunynin en iyi ordusu turkiyededir
TÜrkİye İstatistiksel olarak En Çok Orduya Güvenİyor
Bizim Ordumuzun en büyük özelliği büyüklüğü ile caydırıcı olmasıdır
Askerligi para icin degil vatan borcu olarak gören tek ülkeyizde ondan

Kavgada şehadetle bütün kam alırız biz,
Osmanlılarız, can veririz nam alırız biz!

h2oxygen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
doğruya ne hacet TÜRKÜM ŞANLIYIM

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
konuyu açana teşekkürler.eksiklerimiz var yok diil ama olsun.biz mülümanız.eksikler kapatılır :)...

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
eksiklerimiz gerçektende çok ama onları kapatan cesaretimiz var ;)

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Cesaretimiz ve zekamız yeter. ;)

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Ordumuzla gurur duyan bir milletiz. Ne mutlu bize böyle bir orduya ve vatan sevgisine sahip olduğumuz için.

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
bizim kanımızda var şünkü HER TÜRK ASKER DOĞAR

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
inan öyle olsaydı israil dibimizde o kadar müslüman kanı dökemezdi..inan dediğin gibi olsaydı sınırımızda cirit atan teröristlere operasyon üzerine operasyon,her hafta şehit vereceğimiz yere ırağa türk bayrağı dikerdik ::L ordumuz yürekli insanlarımızdan oluşuyor tek avantajımız bu...o da ancak kendi sınırlarımızı korumaya yeter :L

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
benim iman dolusu bir serhaddim var

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Müslüman oluşumuz ve inancımız yeter :)

bykonfizik

Asistan
Reaksiyon puanı
3
yapmayın bununlamı kandırılıyoruz :) hangi en büyük ? ergen arkadaşları gaza getirmek için ne bu celal...

playmaker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
inan öyle olsaydı israil dibimizde o kadar müslüman kanı dökemezdi..inan dediğin gibi olsaydı sınırımızda cirit atan teröristlere operasyon üzerine operasyon,her hafta şehit vereceğimiz yere ırağa türk bayrağı dikerdik ::L ordumuz yürekli insanlarımızdan oluşuyor tek avantajımız bu...o da ancak kendi sınırlarımızı korumaya yeter :L
Kıbrıs katliamında gördük Türkler kıbrısa gidince Amerika dahil bir çok ülke ambargo koydu Türkiye'ye. İnsallah isarilin akıttığı kanlarda bir gün dinecek ama bir suriyeli bakan demişti sanırım Abdülhamiti daha yeni yeni anlıyoruz diye. Ülke politikası vs dir olayları olmasa elini kolunu sallaya sallaya gitseydin eskisi gibi burdan Tunusa kadar o kanlar akmazdı bugün. İnsallah o canilerin hesabıda bir gün sorulur. Birde terör olaylarına gelince geçen genel kurmayın dediği gibi ''iki boksör düşünün hakem anlatıyo belden aşağı vurmak yok kafa atmak yok tekme atmak yok vs uzayıp gidiyo birisi diyorku tamam kabül diğeri diyorki ben tekmede atarım kafada atarım yeri gelir ısırırımda kural tanımam'' olay bundan ibaret aslında yazılacak çok şey var bu konuda ama bir haftalık sınır ötesi operasyonda bile dünyanın ayağa kalktığını unutma kardeş. Terörle mücadelede bile kontrolsüz güç uygulamayın dayatmasıyla karşı karşıya kalıyor bu ülke.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Ben biraz şeytanın avukatlığını yapayım da tepki toplayayım...

Bu kadar güçlüyüz
Şu kadar güçlüyüz

İtirazım yok

bunlar doğru...

Ama neden PKK ile mücadelede doğru dürüst eğitim almamış kınalı kuzuları yıllarını o dağlarda geçirmiş bir yerde profesyonel savaşçı olmuş gerilla savaşını dağlarda öğrenmiş teröristlerin önüne sürüyoruz?

Her Türk asker doğar tamam da
Her Türk anadan doğma askeri eğitime sahip mi?

PKK li İtler bizim eğitim almış subaylardan oluşan birliklerimize tek bir zaiyat dahi veremezler...

Peki biz bu birlikleri ne için saklıyoruz?
Onlara neden maaş veriyoruz?

Kullanılmayan kılıç ne kadar keskin olursa olsun kınında durduğu sürece işe yaramaz...

Biz PKK teröristlerinin karşısına profesyonel birliklerimiz ile çıkmak yerine neden işlenmemiş keskinleştirilmemiş kılıç halini almamış ham demirler ile çıkıyoruz?

20 yaşına kadar şehirde büyümüş dağ tepe nedir bilmeyen eli kalem dışında bir şey tutmamış gençlerimizi bu GÜÇLÜ BÜYÜK ORDUMUZ neden ölüme sürüklüyor?

Terörler mücadele için eğitilmiş
Terörist öldürmek için eğitim almış
Özel Harekat Polislerimiz neden o dağlardan çekildi?
Teröristle mücadele için onca para harcanarak eğtilmiş o polisler niçin şimdi şehirlerde itin kopuğun peişnde koşup kimlik kontrolü yapmakla görevlendirildi?
Onların boşaldığı alana hayatında silah görmemiş gençler hangi akla ve mantığa sığınılarak gönderildi?

Bu büyük ordu Acaba hangi tehdite karşı bu özel eğitimli birliklerini turşu kurar gibi bekletiyor?

Çok büyük
Çok güçlü ordumuz var...

Ama ömrü elinde kalem tutmakla geçmiş doktorumuz mühendisimiz öğretmenimiz dağlarda ölüyor???

Birisi bunun sebebini açıklasın bana?
Neden Dünyanın En Büyük Ordusu
PKK ya karşı en eğitimsiz askerleri ile mücadele etmeye çalışıyor?

playmaker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Elbruz kardeş gerçekten güzel noktaya değinmişsin .

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
bu konuya 2. bir yorumum olacak..ülke olarak mühendislerimize önem vermeliyiz.bu kadar diyorum..bu dünyada sözün geçecekse silahın olacak.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur"
O kanı hangi gıdalarla beslediğimize dikkat ettikçe sırtımız yere gelmez İNŞALLAH

antilove

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bence de şuan dünya üzerinde en iyi savaşabilecek ordu türk ordusu. geçen kış pkk operasyonu bunun en iyi kanıtı. kontrgerilla savaşında oran 3e 1dir. bizde ise 15 e birdir. bakın amerika ırak ve afganistanda çuvalladı. yukarıdan bomba atmakla bitmiyor. intihar eden ingiliz ve amerikan askeri sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. gelenler ise psikoloijk olarak bitiyorlar. sonuç olarak savaşmak için iman ve inanç gerekiyor ki bizde bu fazlasıyla var.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Bir japon arkadaşım vardır. Milli Güvenlik derslerinde ordular tanıtılırken en güçlü ordu olarak Türk Ordusu gösteriliyormuş. En çok Türk Ordusu üzerinde duruluyormuş. Bana Türkçe olarak "Her Türk Asker Doğar" ve "Türkler Şerefleri İçin Yaşar" demişti :)

Briareos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Bazı arkadaşlar merak etmiş en güçlü ordu biziz ama neden PKK ile baş edemiyoruz, neden İsrail in katliamlarını durduramıyoruz vs.
Cevap açık ve net o orduyu komuta edicek Atatürk ümüz yok MALESEF

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Bazı arkadaşlar merak etmiş en güçlü ordu biziz ama neden PKK ile baş edemiyoruz, neden İsrail in katliamlarını durduramıyoruz vs.
Cevap açık ve net o orduyu komuta edicek Atatürk ümüz yok MALESEF
:thumbup:

angoren

Doçent
Reaksiyon puanı
5
"Fetullah Gülen ve Cemaati sadece Ordunun içine sızamadılar"

açıkçası fethullah hocayı terörist sınıfına herhangi bir yargı kararı ya da somut bir ifade olmadan bu şekilde yaftalanması üzdü ama diğer başlıkları canı gönülden biliyor ve destekliyoruz. lütfen bu tip konularda daha dikkat.

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
gerçekten çok güzel bir paylaşım olmuş ve sonuna kadar katılıyorum düşüncelerine..

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
'Gaz' iyi olabilir ancak fazlası sancı yapar, kokusu da herkesi rahatsız eder...

Hiçbir ordu kendi hava gücüyle kendi gemisini batırmadı, Türk Ordusu'ndan başka!
Hiçbir orduda pimi çekilmiş el bombasıyla verilen ceza 4 askerin canına mal olmadı, Türk Ordusu'ndan başka!
Hiçbir ordu milletin parmağındaki alyansları toplayıp kendine lojman yapmadı, Türk Ordusu'ndan başka!
Hiçbir ordu her 10 yılda bir demokrasiyi rafa kaldırıp ihtilal yapmadı, Türk Ordusu'ndan başka!
Hiçbir ordu Kınalı Kuzuları kulübeden bozma güvensiz karakollarda beşer, onar, yirmişer şehit edilirken sadece bir tanesi 15 karakol maliyetine denk gelen golf sahalarından 15 tane yaptırmadı, üstelik "karakollar parasızlıktan taşınamıyor, güvenli hale getirilemiyor." diye açıklama yapmadı, Türk Ordusu'ndan başka!

Devam etmeme gerek yok sanırım.

Türk Ordusu güçlüdür, en iyi ordudur, dünyaya kafa tutar... Amenna... Fakat bunu sağlayanın mükemmel sistem, çok iyi eğitim, harika askeri stratejilerden daha çok bu coğrafyada yaşayan karma ırkın (-ki Osmanlı'nın yaptığı en iyi işlerden biridir) Türk, Kürt, Arnavut, Boşnak, Laz, Çerkez her ne ise zaten tarihi ve coğrafi etkilerle ve hatta gelenekleşmiş savaşçılığımız, yiğitliğimiz kısacası kültürümüzle (at, avrat, pusat) ve kesinlikle şehadeti en üst mertebe kılan dinimiz, inancımızla elde ettiğimizi düşünüyorum.

Askeriliğimi Batı sınırımızda Kürtlerin çok olduğu bir birlikte yaptım. Yunanistan ile gerçek savaş alarmı yaşadığımız bir gece bu kürt arkadaşlarımızın nasıl savaş durumuna geçtiklerini ve normal zamanda tatbikatlarda gün boyunca bitirilemeyen işlerin gece karartma anında, el feneri ışığında 15-20 dakikada nasıl bitirildiğini, askerimizin (Kürt ve Laz kökenliler çoğunluktaydı) mevzilere nasıl da hiçbir subayın gelip emir vermesini bile beklemeden yerleştiklerini, herbirinin "savaş çıktı" düşüncesine sahip olduktan sonra nasıl gözlerinin ışıl ışıl olduğunu gördüm.

Evet arkadaşlar, biz asker bir milletiz. Biz hakikaten dünyanın önünde durmaya cesaret edemeyeceği kadar gözüpek savaşçılarız. Bundan hiç şüpheniz olmasın.

Yeter ki yönetenlerin kalpleri Allah korkusundan uzak olmasın.
Yeter ki 'vatandaş' olan ve vatanına hizmet etmek isteyenleri etnik alt kimliğinden dolayı düşman gibi görmeyelim.
Yeter ki hiç kimseye, hiçbir şekilde zararı dokunmamış suçsuz bir insanı mesela Fethullah Gülen'i ve düşüncelerini 'giremediği tek yer ordu' diyerek izansızca suçlamayalım.
Yeter ki hiçbir kurum ya da kişiyi hukukun üstünde görmeyelim. Hukuk uygulayıcıları da dahil kuralların herkes için aynı şekilde işlemesi için çaba gösterelim.
Adil olalım,
adil olalım,
adil olalım.

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Ben de size sunu eklemek istiyorum
Herseyimiz var ama Atatürk gibi liderimiz yok. Bu çok doğru. Ama yeni bir Atatürk beklemeyin. Atatürk gibi bir insan bir daha dünyaya gelmez.

Fakat umutsuzluğa kapanmayın ve bu sözleri asla unutmayın:
İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
alia hayirdir kardesim gercekler adama ok gibimi saplaniyor,galileo demiski dünya yuvarlaktir,onun zamanindaki kiral bunu duyunca köpürür ,cünki ona göre dünya inegin boynuzunda veyahut dümdüzdür,herneyse adama derlerki seni asacaz eger bu fikrinden dönmezsen ,adam der peki ,ama beni assaniz yada asmasanizda dünya yuvarlaktir,yani demem oki ister kabullenin ister kabullenmeyin putlar bir gün yere serilecek ozaman tapilacak olan tek Allah olacagini göreceksiniz

unutumayin günes balcikla sivanmaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...