Neden Büyük harfleri kullanınca konu kapanıyor

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Çünkü kurallarımıza aykırı :)

6-) Mesaj içeriğinin tamamı ya da tamamına yakın bir bölümü büyük/kalın harflerle ve/veya renkli yazılmamalıdır. Mesajlarda gereğinden fazla ifade -kullanmanız o konuyu kirleteceğinden dolayı önermiyoruz.
8) Başlık ve mesaj içeriği Türkçe yazım kurallarına uygun olmalıdır. Başlıklar büyük harfle başlamalıdır ve mesaj içeriğinin tamamı büyük ya da küçük harf olmamalıdır. "Örnek Başlık" ya da "Örnek başlık" şeklinde yazılmalıdır. (Tamamı büyük olarak açılan başlıklar bölüm moderatörlerimiz tarafından kaldırılacaktır yada kilitlenecektir.)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca,
Düzgünce sormak yerine büyük harflerle random mesaj yazmanız ile konuyu yanlış kategoride açmanız da kurallarımıza aykırıdır. Tekrar gözden geçirmenizi öneririm.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
Hem kural hem de bağırmak demekmiş. Yani doğru düzgün yazmak lazım. Kalın veya büyük harflerle yazılmamalı. Bu kural başlık için ve de mesajlar içinde geçerli.
Kurallara uyalım ve daha iyi bir forum olsun. ?

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Kurallar bulundukları ortamı daha iyi bir hale getirmek için varlar. Saçma olduğunu düşünmüyorum. Tamamı büyük harflerle yazıldığında ciddi bir görüntü kirliliği oluyor, insanın okuyası bile gelmiyor açıkçası.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
1- NEDEN BÜYÜK HARFLERİ KULLANINCA KONU KAPANIYOR?

2- Neden Büyük Harfleri Kullanınca Konu Kapanıyor?

3- Neden büyük harfleri kullanınca konu kapanıyor?

İstersen 3'ünün arasındaki farka bakabilirsin. 1'ncisi, acil yardım ihtiyacı varmış gibi hissettiriyor.

2'ncisi, benim başlıklarda kullanmayı sevdiğim ve her kelimenin ilk harfi büyük olacak biçimde yazılan başlık. 3'ü arasından en başarılı ve okunabilir bulduğum tarz.

3'ncüsü, sanki başlık değil de cümle yazıyormuşsun gibi izlenim yaratıyor.

Kaldı ki büyük harfle yazmak, bağırmaktan farksızdır. Kendi sunucumda bile buna özel birkaç komut ekledim. Görüntü kirliliği oluşturuyor ve fazla dikkat çekiyor.

Son düzenleyen moderatör:

Herobrine

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,030
Büyük harf, bağırma demektir. Örneğin BİLGİSAYARIMA VİRÜS BULAŞTI. Bu bağırarak söylemedir. Başka bir forumda hatta bunun kuralı da var.

1. Büyük harf kullanmayın. Büyük harf bağırmak demektir.

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,459
@atkaksoy501,

@Developer,

Eksik olmayın :P

Örneğin şu iki mesaj arasındaki farkı incele

CS:GO FPS DÜŞÜKLÜĞÜ
CS:GO FPS Düşüklüğü

1616087279032.png

Hem forumda tamamen büyük harfle yardım isteyen konu açacaksın. Bir de yardım bekleyeceksin. Ben de sorarım. Sen bize bağırarak konu açıyorsan, biz de niye yardım edelim? :) Demek ki saçma değilmiş.

BatuhanDN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,476
Hem kural hem de bağırmak demekmiş. Yani doğru düzgün yazmak lazım. Kalın veya büyük harflerle yazılmamalı. Bu kural başlık için ve de mesajlar içinde geçerli.
Kurallara uyalım ve daha iyi bir forum olsun. ?
İnce (italik) Harflerle Yazarsak sıkınıtı çıkar mı?