ne aradığına bağlı. apple ürünü alıyorsan stil tarz alıyorsun demektir.
bunun yanında yeni teknolojilerden mahrum kalıcaksın demektir.
çünkü aynı fiyata çok daha iyi bir laptop alınabilirken sen macbook alıp daha eski bir teknolojiye sahip olacaksın.
işletim sistemi olarak artık bir avantajı yok. aynı işletim sistemi pc'lere de kurulabiliniyor.
sadece şekil renk malzeme kalitesi olarak avantajı var şu an.
evet kime sorduysam diyolar apple macbook kullandıgın zaman diğer laptoplara bakmassın bile diyolar
Saymam işletim sistemi olarak bir artın var alıştıktan sonra apple'nın işletim sisteminden başka işletim sistemi kullanmak istemezsin :yes:
şüphesiz mac os gerçekten güzel bir işletim sistemi fakat
sıkça 3d oyun oynayan birisi için mac os işletim sistemini kullanmak pek mantıklı olmaz.
ayrıca yazılıma verecek çok parası olmayan insanlar için de pek uygun değil mac os.
hem yazılım sayısı windows'a göre daha az hemde o yazılımların crack'leri az.
bunun dışında alacağınız donanımların hepsi mac os desteklemiyor olabilir birşeyler satın alırken hep buna dikkat etmeniz gerekicek.
Macbook da oyun oynamayı düşünmüyorum zaaten
film
müzik
internet
resim v.s
ve iş içinde işime yariycak
ben pek proğram kullanan biri degilim
---------- saat 10:49 eklendi ---------- önceki mesaj saat 10:49 eklenmişti ----------
Yani bana diyosunuz appleden vazgeç![]()
Macbook da oyun oynamayı düşünmüyorum zaaten
film
müzik
internet
resim v.s
ve iş içinde işime yariycak
ben pek proğram kullanan biri degilim
---------- saat 10:49 eklendi ---------- önceki mesaj saat 10:49 eklenmişti ----------
Yani bana diyosunuz appleden vazgeç![]()
Sözüm ortayadır fakat... Eline Apple ürünü almamış , sadece iphone,ipad (internetten),ipod (arkadaşından) görüpte yorum , düşünce yazan , önce para dan başlayan yorumlara gereng yok. Sonuçta bunlar ticari kuruluşlar kar amacı güdüyorlar.Pahalımı ''Evet' , işine yararmı hayır. Kapitalizm konusuna girmeye gerek yok. Parası olan alır olmayan almaz. Her ürünün alıcısı var , O kadar düz bakmayın , sonuçta bis de araba bugatti veyronda alsana örnek , ortak yanları saysan bitmez aynı şey.
sana aynen katılıyorum apple bir ticari dehadır.teknolojiye kattıkları da vardır elbette ama moda yaratarak ürün satıyorlar.Eşşeğe altın semer vursan eşşek aynı eşşek ama apple öyle bir pazarlıyor ki sanki araba sanırsınız.(yaratılan pc mac mp3 ipod ayrımına).kendi fanboylarını oluşturur.apple ürünleri duyurulduğu zaman piyasaya çıkar düzgün incelemeler yayınlanmadan varsa eksik yönleri anlaşılmadan hayvan gibi satar sorun çıkarsa öylece kalırsınız.sinyal düşüşleri olan telefona yanlış tutuyorsunuz diye cevap veren bir firmadır 2010'da telefon tanıtırken görüntülü konuşabiliyorsunuz aynı anda birden fazla şey yapabiliyorsunuz gibi tanıtımlar yapıldı iphone 4 tanıtımını izleyin.iphone başından beri sahip olması gereken özelliklere 4.sürümde sahip oldu(o sırada ceplerini iyi doldurdu helal olsun)jobs ipadi tanıtırken netbooklara laf attı ama net bookların yapabildiğinin yarısını bile yapamıyordu ipadApple ve bütün ürünleri kendi ceplerini şişirmekten ibarettir.
Kendi kafalarına göre standart belirlemeye çalışırlar, onların söyledikleri dışında hiçbir yazılım ve donanım sahibi olamazsın.
Onların belirttikleri bu yazılım ve donanımlar ise normallerinden 2 kat pahalıdır.
Fiyat sizi yanıltmasın, performans veya kararlılık olarak hiçbir artısı olmadığı gibi zaman zaman eksisi de olabilir.
Macbooklar bir ara ölmek üzereydi, intel işlemcilere geçince yeniden açıldılar.
Macbook bir bilgisayardan çok büyük multimedya aleti gibidir.
İçerisindeki işletim sistemi müsvettesiyle hiçbir özelleştirme ve benzeri şeyler yapamazsın. Program kısayollarını bile apple belirler ve sen kullanırsın.
Bilgisayardaki basit ve temel ayarlar hariç hiçbirşeyi değiştiremezsin, ondan sonra da Steve Jobs çıkar siz kullanmayı bilmiyorsunuz der ve kendi kullanıcılarını aşağılar.
Virüs konusunda ise kendi kapalı kaynak standartlarından dolayı en az Windows kadar açıktır ancak kullanım azlığından hackerlar yönelmiyor henüz.
Tezgahta satılan bir ayakkabıyı lüks bir mağazaya 10 katı fiyatla koysan nasıl ki kimse farketmiyor sa apple da böyledir.
kapitalizmin teknolojik bayrağını elinde tutan apple bu sebeple her zaman var olacaktır
O zaman senin örneğe göre bis bugattiden daha güçlü [örnek: macbook , asus dizüstü vb. (özellik olarak bakarsan)] oluyor ona ne diyeceksin. Yani apple 1000 euroya verdiği ürünün kat kat üstününü çok daha ucuza alabilirsin hemde çok daha kalitelisini.
ayrıca virüs yok felan da hikaye. niye çünkü mac kullanan az, windows kullanan çok. doğal olarakta windowsa 100 virüs yazılıyorsa mac'a 5 tane ancak yazılıyordur bu da güvenli gibi gözüküyor ama alakası yok. neyse parası olan alır tabi orası ayrı, gösteriş için güzel alet.