Neden Amiral Gemisi Bir Telefon Almalıyım?

gorkemis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Merhaba arkadaşlar,
Bugün size akıllı telefon dünyasında neden amiral gemisi bir telefon alınması gerektiğini anlatmaya çalışacağım.
Samsung olsun Lg olsun veya Xiaomi olsun bütün firmaların üzerlerinde en çok çalıştıkları telefonlar amiral gemisi telefonlardır. Üzerinden 1 sene veya 2 sene geçse bile alınabilecek nitelikte telefonlardır. Özellikle samsung markasının milyon tane yan telefonu var ortalama bir donanım koyup bir isim verip piyasaya sürüyorlar fakat pazarda en fazla 1 yıl gözüküyor ve bu telefonların kullanımları da çok uzun ömürlü olamıyor. Kısa bir zaman içerisinde performans kayıpları vermeye başlıyor. Mesela örnek olarak bir amiral gemisi verelim ve aklıma şu an samsung s6 geliyor veya lg g4 veya herhangi başka markada olabilir s6 üzerinden yürüyecek olursak piyasadan çelkilmeye başlamış bir telefon 2 yıl geçmiş çıkışından fakat donanım olarak şu an satılan birçok telefondan hala daha iyi. Bir amiral gemisi telefon alınca telefonun sizi yüz üstü bırakma şansı orta segment bir telefona göre çok daha az ben hem orta segment hemde amiral gemisi telefon kullandım ve orta segment kullandığım telefon beni 1 yıl sonra delirtti bu tarz şeyler başınıza gelebiliyor fakat şuan lg g2 kullanıyorum ve zamanımız için eski bir amiral gemisi. Ben ilk aldığımdan beri 3 sene oldu ve telefon artık yavaş yavaş beni değiştir demeye başladı fakat ben orta segment bir telefon kullanıyor olsam bunu 1 - 1,5 sene içersinde söylemeye başlıyacaktı. Evet amiral gemilerinin fiyatları yüksek fakat sizde gidip en son versiyonunu almak zorunda değilsiniz üzerinden biraz zaman geçmiş bir amiral gemisi telefonda sizin işinizi çok rahat bir şekilde 2 yıl götürebilir ve aldığınız telefon yazılım güncelleştirmelerini aynı markanın diğer telefon modellerine göre daha fazla şekilde alacaktır ve bu telefon markanın el üstünde tutup tasarlandığı için iyi bir deneyim sunar.

quantintrntn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Doğru tespit. Sık sık telefon değiştiririm. Nakit ihtiyacım olduğunda satıp karşılayıp param elime geçince uygun fiyatlı yenisini alırım. Elimdeki para durumuna göre her zaman amiral gemisi telefon almışımdır. Hem amiral gemisi telefonların en büyük avantajlarından biri custom rom fazlalığıdır. Bir müddet kullanıp sıkılınca yeni romlar yükleyip telefonu canlandırabilirsiniz bir amiral gemi telefon en az 4-5 sene kullanılabilir

M

Murat Burç

SDN Okuru
Şimdi ki orta segment ile 2-3 senenin orta segmentini birbirine karıştırmayın şuan gayet iyi ve uzun süre gidecek cihazlar var orta ve orta üst segmentte

quantintrntn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şimdi ki orta segment ile 2-3 senenin orta segmentini birbirine karıştırmayın şuan gayet iyi ve uzun süre gidecek cihazlar var orta ve orta üst segmentte
peki şöyle sorayım elinde 2000tl nakit var sıfır galaxy a5 mi alırsın ikinci el garantili galaxy s7 mi

M

Murat Burç

SDN Okuru
peki şöyle sorayım elinde 2000tl nakit var sıfır galaxy a5 mi alırsın ikinci el garantili galaxy s7 mi
A 17 serisinin fiyatına göre toptan çöp olduğunu bildiğim için 2150ye çıkar sıfır XZ alırdım ikinci el tarafı zorunluysa S7
Bana A 17 serisi ile gelme o cihazlar hak ettiğinden çok istiyor .

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,971
Al bir J2 senelerce kullan. Paran da cebinde kalsın. Bir telefon için o kadar para harcayan ya delidir, yada çok zengin.

gorkemis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
ikinci el s7 veya 0 s6 alırım ikinci el alırkende iyi bir araştırma yapmak gerek ama kesinlikle temiz telefon bulunabiliyor
--- Gönderi Güncellendi ---
Al bir J2 senelerce kullan. Paran da cebinde kalsın. Bir telefon için o kadar para harcayan ya delidir, yada çok zengin.
güldüm valla okurken abi o telefonu ben birkaç ay kullansam olacak şey birini aramaya rehbere giricem arayana kadar canım çıkacak bir facebook a girsen kasarak inecek aşağıya eğer cidden hiç para vermek istemiyorsan mesela general mobile ın google one anlaşması çerçevesinde çıkardığı son telefonlar alınabilir direk 2 yıl güncelleştirme desteği var ve stock android arayüzü kullandığı için kasma olayları daha az olur

M

Murat Burç

SDN Okuru
Beyler
1500e Xperia X , Xperia X Compact , Zenfone 3 gibi orta segmentini premium özelliklere sahip veya çok dengeli cihazlar

1800lere A8 2016 gibi amiral gemisi kirpilmasi (Note 5 işlemcisi , Note5inki kadar hızlı 3GB RAM ) Gibi özelliklere sahip cihazlar da var

Lenovo P2 gibi cihazlar var

Bakın dersiniz 2000 param var gidip a 17 serisi gibi fiyata göre çöp serileri almazsin 2150-2200e Xperia XZ alırsın .
Kalkıp da 1500-1600 bütçesi olan adam da Zenfone 3 alsın mis gibi cihaz kendini çok zorlayarak 2200e amiral almamalı

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,971
Ben kullanıyorum ve süper bir cihaz. Ne ısınıyor, ne patlıyor, ne de kasıyor. Üstelik o pahallı takozlardan çok daha hafif. Yazın sıcağında kim taşır cebinde tuğla. Sen ver o kadar parayı, sonra kassın, patlasın, çatlasın. En fazla iki sene dayansın. Bir de o kerizler öve öve bitiremiyorlar o takozları.

AksakalGandalf20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben kullanıyorum ve süper bir cihaz. Ne ısınıyor, ne patlıyor, ne de kasıyor. Üstelik o pahallı takozlardan çok daha hafif. Yazın sıcağında kim taşır cebinde tuğla. Sen ver o kadar parayı, sonra kassın, patlasın, çatlasın. En fazla iki sene dayansın. Bir de o kerizler öve öve bitiremiyorlar o takozları.
Hangi telefondan söz ediyorsun arkadaşım? Yanlış anlaşılma olmasın yani ne kullanıyorsun?

gorkemis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
güldüm valla okurken abi o telefonu ben birkaç ay kullansam olacak şey birini aramaya rehbere giricem arayana kadar canım çıkacak bir facebook a girsen kasarak inecek aşağıya eğer cidden hiç para vermek istemiyorsan mesela general mobile ın google one anlaşması çerçevesinde çıkardığı son telefonlar alınabilir direk 2 yıl güncelleştir
Hangi telefondan söz ediyorsun arkadaşım? Yanlış anlaşılma olmasın yani ne kullanıyorsun?
samsung j2 den bahsediyor

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,971
Amiral gemisi olarak tanımladığınız cihazlar teknoloji taşıyıcısı cihazlar. O cihazlar üzerinde gelecek nesil teknolojiler ilk olarak denenir ve ardından hataları düzeltilrek ve gereksiz veya ilgi görmeyen yenilikler ayıklanır ve daha ucuz modellerde kullanılır. J serisinden örnek vereyim. J7 ve J5 cihazların bataryaları, cihaz zorlandığında ısınıyorlar. J2 de böyle bir sorun olmuyor, çünkü sorun çözülmüş.

Paranız çoksa, her yeniliği ilk olarak denersiniz. Bir cihazı uzun süre kullanabilmek istiyorsanız, önce o gün güncel olan nesil teknolojinin yerine oturmasını beklersiniz ve kararlı olduğundan emin olduğunuz bir cihaz alırsınız. İlk çıkan teknolojik cihazları satın alanlar, geliştirme maliyetlerini de birlikte ödemiş oluyorlar. Ardından çıkarılan düşük modellerde o maliyet düşürüldüğünden daha hesaplıya geliyorlar.

quantintrntn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Amiral gemisi olarak tanımladığınız cihazlar teknoloji taşıyıcısı cihazlar. O cihazlar üzerinde gelecek nesil teknolojiler ilk olarak denenir ve ardından hataları düzeltilrek ve gereksiz veya ilgi görmeyen yenilikler ayıklanır ve daha ucuz modellerde kullanılır. J serisinden örnek vereyim. J7 ve J5 cihazların bataryaları, cihaz zorlandığında ısınıyorlar. J2 de böyle bir sorun olmuyor, çünkü sorun çözülmüş.

Paranız çoksa, her yeniliği ilk olarak denersiniz. Bir cihazı uzun süre kullanabilmek istiyorsanız, önce o gün güncel olan nesil teknolojinin yerine oturmasını beklersiniz ve kararlı olduğundan emin olduğunuz bir cihaz alırsınız. İlk çıkan teknolojik cihazları satın alanlar, geliştirme maliyetlerini de birlikte ödemiş oluyorlar. Ardından çıkarılan düşük modellerde o maliyet düşürüldüğünden daha hesaplıya geliyorlar.
kusura bakma ama sıfır j2 alacağım fiyata (550-600) amiral gemisi mis gibi tertemiz s5 alırım snapdragon 801 4k video vs keyfime bakarım ben bu kafadayım malesef