Ne Tür Roman - Hikaye Seversiniz?

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Ufak bi ricam olacak, kitap okumayı sevenler veya sevmeyenler, hangi tür yazıları okumayı sevdiklerini söyleyebilir mi?

Yakın zamanda bir hikaye veya roman (artık ne kadar vakit bulacağıma bağlı olarak) yazma fikri içerisindeyim. "Sen ne anlarsın düdük" tarzı doğrudan eleştirileri özelden alabilirim. Buraya ise yazmanızı istediğim, birinci ağızdan anlatılmış hikayeler mi yoksa üçüncü kişinin anlattığı hikayeler mi daha çok ilginizi çekiyor? Bir nevi kamuoyu araştırması.

Hikayeden biraz bahsedeyim, kendince bir dünyada, günümüz zamanında geçen ve çok ufak gerçeküstü elemente sahip, hızlı bir kurguya sahip olacak. Ana kadroyu bir işi birlikte yapan bir ekip oluşturacak, özellikle tercihinizi belirtirken bu kısmı göz önünde bulundurun. Arka planda anladığım kadarıyla aşk ve hüzün içerikli bir macera romanı olacak. İsteyen olursa, daha önceki buna benzer bir çalışmamın ilk bölümünü de gönderebilirim, belirtmesi yeterli. Aklı başında üyelere sahip olduğumuzu düşündüğümden, fikirleriniz benim için önemli.

Şimdiden teşekkürler.

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
polisiye, (yakın)siyasi, tercihlerim arasında..

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Aslında ben yanlış ifade ettim sanırım biraz. Rica etsem bu hikayeleri birinci ağızdan mı yoksa üçüncü kişinin ağzından mı okumayı sedaha çok sevdiğini söyler misin?

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
Alengirli İşlerin Adamı dedi ki:
Aslında ben yanlış ifade ettim sanırım biraz.
Hangi kitap türünü okuduğumuz deilmi konu ??
3 ağız çok gelir.. 1 olsun benim olsun.. :D :D

Muzurr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Alengirli İşlerin Adamı şahsen ben birinci ağızdan olmasını isterdim.Birde bu konu önceki bir konu.Başladınmı yazmaya merak ettim.Önceden benımde böyle bir fikrim vardı.Tabi bi kaç kişi dalga geçti benımle ;(
Aslında hala böyle bir fikrim var ama seçtiğin konuda çok önemli.İşte ben bu konu olayında cok takılmıştım ;)

+

İsteyen olursa, daha önceki buna benzer bir çalışmamın ilk bölümünü de gönderebilirim, belirtmesi yeterli

ben istiyorum.Tabi hala duruyorlarsa.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
ben grange in ve tess gerritsen in yazdığı şekliyle seviyorum romanları belki polisiye değilde başka bir hikaye anlatsalar onuda sevebilirim ama onların hikayeyi ele alışı çok hoşuma gidiyor daha önceki çalışmalarını yolayabilirsen okumak yorum yapmak isterim ;)

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
abooovv aylar geçmiş ben şimdi gördüm konuyu. :S Alengirli belkide yazdı bitirdi ama usulen sorusuna cevap vereyim...

Genellikle 1. ağızdan yazılanlar daha samimi bulunur, daha sürükleyici olur. Ama anlattığın öykü için ne derece uyumlu olur bilemem. Bu tür öyküler (bence) 3. ağızdan anlatılırsa daha iyi olur. Hani böyle şehir efsanesi tadında...

Kolay gelsin. ^^

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
mavinok.ta dedi ki:
abooovv aylar geçmiş ben şimdi gördüm konuyu. :S Alengirli belkide yazdı bitirdi ama usulen sorusuna cevap vereyim...

Genellikle 1. ağızdan yazılanlar daha samimi bulunur, daha sürükleyici olur. Ama anlattığın öykü için ne derece uyumlu olur bilemem. Bu tür öyküler (bence) 3. ağızdan anlatılırsa daha iyi olur. Hani böyle şehir efsanesi tadında...

Kolay gelsin. ^^

malesef bende aynı şekilde çok geç görmüşüm :P sen yazınca farkettim :)

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Alakanıza teşekkürler arkadaşlar. Aslında epey bir yazmıştım, eğlenceli de olmuştu lakin yedekleme yapmaya üşendiğimden, yaklaşık 50 sayfalık bir yazı dizüstü bilgisayarımın bozulmasıyla birlikte sonsuz boşlukta yerini aldı.

Sınavlarım yeni bittiği için ancak tekrar yazma fırsatı bulacağım. Hikaye macera, mizah ve belki biraz da duygusallık içerecek ama bunları birinci ağızdan güzel bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Buradan ricada bulunan arkadaşlar bölümler tamamlandıkça indirme bağlantısını özel mesajla gönderirim.

Çok teşekkürler, bana şans dileyin :)

Not: Muzur, ben lisede en sevdiğim arkadaşımla iki ayı kanlı bıçaklı geçirdim bir yazımla alay ettiği için. Bence yazmaktan vazgeçmemelisin, sen yazdıkça tüm olumsuzluklar erir gider ;)

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
öfff çok can sıkıcı olmuş ya dile kolay 50 sayfa :S kolay gelsin alengirli ben de çok merak ettim yazdıklarını (daha doğrusu tekrar yazacaklarını :) ) haber verirsen ben de seni rahatsız ederim okumak için. :)

kolay gelsin tekrar. :)