Ne Michael Jackson öldü mü?

Bu konuyu okuyanlar

mustang

Müdavim
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
Turist olarak Kuzey Kore'ye giren iki İngiliz gazeteci karşılaştıkları ilginç detayları yazdı.

Ekli dosyayı görüntüle 7966


Kuzey Kore’ye iş adamı kılığında giren The Sun gazetecileri Alex Peake ve Simon Jones ilginç detaylarla dolu 1 hafta geçirdi.

Peake ve Jones önce İngiliz seyahat firması Lupine Travel’ın Çin’deki bir bağlantısı sayesinde vize almayı başardı. Sahte iş adresleri ve telefonlarla firmayı kandıran Peake ve Jones Çin sınırından Kuzey Kore’ye girdi.Sınırda bulunan Sinuiju kasabasındaki 6 katlı binalar Çin’den yeni ve şık apartmanlar gibi görünüyor. Ancak içerisinde kimse yaşamıyor. Binaların pencereleri de yok. Sadece Kuzey Kore’nin zengin görünmesi için inşa edilen binalar dışında bölgede birçok gözetleme kulesi var. Askerler sınırı geçmek isteyenleri vurma iznine sahip.

TİTANİK’E İZİN VAR
Kasabada yaşayanların hepsi eski liderleri Kim Jong II anısına resminin bulunduğu rozetler takıyor. Kimsenin gülmediği kasabada insanlar yere bakarak yürüyor. Trenle 6 saatlik bir yolculuk yapan gazeteciler başkent Pyongyang’a vardı. Kentteki 47 katlı Yanggakdo adlı otele yerleştiler. Otel kentte turistler için ayrılan iki otelden biri. Otelde bulunan 6 asansörden hiçbiri 5. katta durmuyor. Çalışanların yaşadığı 5. kat dışında oteldeki bir diğer ilginç detay televizyonlar. Televizyonda sadece rejim propogandası içeren görüntüler gösteriliyor. Zaten ülkede yayınlanmasına izin verilen sadece 3 yabancı film mevcut. Bunlar da Neşeli Günler, Evde Tek Başına ve Titanik.
Batı karşıtı olmasına rağmen Kuzey Kore’de hamburger ve pizza restoranları var. ‘Gençlik Restoranı’ adlı hamburgerci turistlerin de uğrak yeri. Kentteki dev kütüphanede ise 25 milyon kitap olduğu söyleniyor. Eğer doğruysa bu dünyanın en büyük kütüphanesi demek oluyor.Kuzey Koreliler Beatles müzik grubunu severek dinlediklerini söylüyor. Ancak grup üyesi John Lennon’ı tanımıyorlar. Michael Jackson’ı da seven Kuzey Koreliler gazetecilerden şarkıcının öldüğünü duyunca şaşırıyor. Pyongyang’daki metronun 2 hattı ve 17 istasyonu bulunuyor. Ama iddiaya göre sadece 3 istasyonda duruyor. Metronun bir diğer ilginç yanı ise ayda ortalama olarak sadece 29 sterlin kazanan Kuzey Korelilerin hiçbirinin binmiyor olması. Metroya binenlerin turistleri etkilemek için yetkililer tarafından ayarlanan aktör ve aktrisler olduğu düşünülüyor.

SAAT 23.00 UYKU VAKTİ!
24 milyon nüfuslu Kuzey Kore’nin başkentinde ışıklar akşam saat 23.00’da kapanıyor. O saatten sonra sadece liderlerin heykelleri aydınlatılıyor. Kentin caddelerinde dolaşan mavi minibüsler ise bütün gün megafonlarından ‘daha sıkı çalış’ diye sesleniyor.
Gazetecileri ülkede en fazla endişelendiren olay ise hayvanlara yapılan kötü muamele oldu. Turistlerin götürüldüğü bir Kuzey Kore sirkinde maymunlar ve ayılar patenle şov yapıyor, ip atlıyor, basketbol oynuyor.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25354344/

 

webrettin

Müdavim
Katılım
16 Mart 2009
Mesajlar
1,676
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Herkesin eşit olması dedikleri bu olsa gerek başka ne bekleniyordu ki :D
 

NikeSteeL

Müdavim
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
8,420
Reaksiyon puanı
131
Puanları
63
Daha da Detay varmı Ağzım açık kalarak okudum ...
 

black-hawk

Asistan
Katılım
20 Mayıs 2012
Mesajlar
173
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Gerçekten çok ilginç adamlar sanki başka bi dünyada yaşıyorlar...
 

bion

Öğrenci
Katılım
3 Haziran 2010
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
"Gazetecileri ülkede en fazla endişelendiren olay ise hayvanlara yapılan kötü muamele oldu. Turistlerin götürüldüğü bir Kuzey Kore sirkinde maymunlar ve ayılar patenle şov yapıyor, ip atlıyor, basketbol oynuyor."

insanlar maymun olmuş , adamların o kadar şey arasında taktıklarına bak




 

Nemre

Müdavim
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
2,581
Reaksiyon puanı
28
Puanları
38
Kuzey Kore Tam Bir Dikta Yönetimine Sahip.Dünyadan Soyu Bir halde yaşatılan 24 Miyon Koreli var. Hiç biriside kalkıp biz niye buna katlanıyoruz demiyor. Tamamen Öğretilmiş Çaresizliğe mahkumlar. Yoksulluk Afrikayı aratır nitelikte.
 

IuTKuI

Müdavim
Katılım
20 Aralık 2011
Mesajlar
1,622
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
İnanılmaz bir hayat ya. Pencereleri olmayan, sadece zengin görünsünler diye yapılan evler. Hastalık bu ya. İyiki öyle bir hayat yaşamıyoruz.
 

Nemre

Müdavim
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
2,581
Reaksiyon puanı
28
Puanları
38
Şimdi Düşünün; Iraka,Libyaya,Mısıra;Afganistana vs. "Demokrasi" Getirmek için yapmadıklarını bırakmayan batılı zihniyet buraya niye el atamıyor ? Niye Kuzey koreli 24 milyonu bir diktatörün zulmunden kurtaramıyor. Seçenekler aşağıda ?
a) Kuzey Korenin Nükleer Silahı var (Sıkıyorsa Müdahale Edin)
b) Kuzey Korede Petrol Yok (Petrol Yoksa Demokraside Yok)
c)Her ikiside
 
Üst