Ne Avea'ymış Arkadaş..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mati
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mati

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bundan 1 ay önce 19 luk paketim için internet bankacılığından telefona 20 lira yükledim. Paketin yenileceği günüde tam bilmediğimden erkenden yükleyim dedim. Neyse 1 gün geçti telefonu elime aldım kalan bakiyeniz 18 bilmemne tl kuruş diyo. Vergi kesmişler. 19 tl olmayıncada paket yenilenmediği için ve internet şubesindende minimum 10 lira yüklenebildiği için 10 lira daha zarara girdim. Paket şu günlerde bitmek üzere. Bu kezde uzun zamandır sorgulamadığım kontör bakiyemi sorgulayım dedim kalan bakiye 0,33 diyor. Bu nasıl iş anlamıyorum. 0,33 krş ile müşteri hizmetleri de aranmıyor. 19 luk tarifede heryone sms var 1 gb internet var ve 500 dk. sadece 444 lü hatlara ücretli diğer heryöne aramam var. Bu TL ler nereye gider, deli olmamak eldemidir, yoksa arayıp söveyimmi ne yapayım siz söyleyin..

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Senin yaşadığın mevzuyu ben üç aydır yaşıyorum tek çare eksradan kontor bulundurmak.

Mati

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Senin yaşadığın mevzuyu ben üç aydır yaşıyorum tek çare eksradan kontor bulundurmak.

Bulundurmamak olarak alıyorum yanlış yazdın sanırım. Sözde 19 luk paket kullanıyoruz her ay 40 lirayı buluyor lanet olası.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Hala anlamadım 40 lira nasil gidiyor ;Ayda 1.30 kuruş telsiz kullanım ücretinden başka kesmiyorlar 444 lu numaralar paket kapsamında değil onlar için eksra ödeme yapmak gerekiyor.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=35568]neguvon[/MENTION] sana katılıyorumda , anlaşılmayan durum ne onu anlamadım ?

semih016

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bende her ay yaşıyorum doğal bir olgu :)

Ugur851

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bndede var aynı sorun arkadaslar 40 tl den az yuklemiyorum aylık.

CieM

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bende tam bu tarifeye geçecektim şuan vodafone'deyim geçmesem mi?...Avea'dan daha öncede dilim yandı çünkü.

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arayın müşteri hizmetleri sorun hattınızın herhangi bir kampanyaya dahil mi değil mi diye kampanya derken cep aboneliği gibi paketler. Hiç haberiniz bile olmadan sizi üye yapabiliyorlar. Varsa böyle birşey ya söversiniz yada iptal ettirirsiniz.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
19'luk paketi almak için bakiyenin en az 19 değil 20 olması gerekiyor. En azından benim bakiyem 19 iken bana öyle bi uyarı verdi.
Ayrıca internet bankacılıından en az 10 deil, 5 TL yüklenebiliyor. En azından benim banka'da öyle :D İşbank.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
bende tam bu tarifeye geçecektim şuan vodafone'deyim geçmesem mi?...Avea'dan daha öncede dilim yandı çünkü.

ben yeni nesil tarifesine geçiyorum yarın sınırsız net var diye :) 2gb tan sonra hız düşüyormuş eh idare etcez artık :D

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
ben yeni nesil tarifesine geçiyorum yarın sınırsız net var diye :) 2gb tan sonra hız düşüyormuş eh idare etcez artık :D

Avea'dan avea'ya o tarifeye geçtiğinde orada yazan fiyatı vermiyorsun biliyorsun değil mi? O fiyatlar başka oparatörden geçenler için geçerli ayrıntıları okuyupta geçmeni öneririm.

Dupin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar konu dışı ama bi bakın.19 TL lik genç tarifesi hoşuma gitti. Bu paket için TC Kimlik numaramızı 1991 e yollamak gerekiyormus. Ben yolladım fakat gelen karşı mesajda avea içi 1000 dk oldugu yazıyor. Ama internette paket bilgilerinde 500 dk Heryöne yazıyor. Heryöne yapma şansım yokmudur bunu?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Avea'dan avea'ya o tarifeye geçtiğinde orada yazan fiyatı vermiyorsun biliyorsun değil mi? O fiyatlar başka oparatörden geçenler için geçerli ayrıntıları okuyupta geçmeni öneririm.

biliyorum teşekkürler uyarı için :) bu arada sadece avea faturalıdan geçersen ücret fazla faturasızda sorun yok :)

61trabzon61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ilk telefonu aldığımda hattım turkcell olsun dedim. öyle de devam ediyorum 7 yıldır. değiştirmeyi de düşünmedim hiç. pahalı felan deniyor ama böyle bi sorun yaşamıyorum ben şahsen.

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
hiç avea kullanmadığımdan bilmiyorum ama online işlem merkezi falan yokmu önce ordan kontrol edebilir misiniz? mesela benim türkcell kamu paketimde konuştuğum dakika saat bağlı olduğum kampanya vs. vs. herşey yazıyor...

santra

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
alırlar adamın aklını, hiç affetmezler.. arasanız, kendileri bile bilmiyor paranın nereye kesildiğini ne olduğunu.. bizzat yaşadım, avea da iken, fenercell tarifesinde idim, her yöne tarifesi, 15 tl idi.. ilk ay geldi, 55 tl, ikinci ay geldi, 68 tl, üçüncü ay gelmeden uzak durun benden leyynnn dedim, kapattırdım.. maalesef bizim bilmediğimiz bir çok kesinti oluyor.. vergisi oluyor, hat açtırma vergisi, aktivasyon vergisi paket vergisi yok tarife için şu numaraya göndermedin vergisi, vergi vergi vergi vergi,, yani HARAÇ..
sonuç, 1997 eylülünden beri turkcell kullanıyorum.. arada bir dalgalanmalarım oluyor, yani hattı tarifesi iyi diye, aveaya, vodafone geçirmişliğim oldu, fakat hiçbirinden ne konuşma bakamından, ne tarife bakımından, ne şebeke bakımından memnun olmadım..
her zaman söylüyorum, (eşe dosta tabiki) benim sloganım oldu, ASANSÖRDE ÇEKEN TEK HAT TURKCELL:))... tarifemde her yöne kamu 600 dakika.. faturalarım her ay düzenli bir şekilde geliyor.. en artma ,ne eksilme olmadan, beklediğim gibi..
e bu kadar yazdıktan sonra, turkcell den de bir iyilik beklerim yani:))..
tavsiyem turkcelle geçmenizdir.. ağırdır, oturaklıdır, ne yaptığını bilir.. taş yerinde ağırdır derler atalarımız.. diğerleri hala arayış içinde.. selamlar saygılar

Mati

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
19'luk paketi almak için bakiyenin en az 19 değil 20 olması gerekiyor. En azından benim bakiyem 19 iken bana öyle bi uyarı verdi.
Ayrıca internet bankacılıından en az 10 deil, 5 TL yüklenebiliyor. En azından benim banka'da öyle :D İşbank.

Bende 20 yüklüyorum zaten :) Ayrıca garanti internet şubesinde minimum 10 tl yükleniyor

hiç avea kullanmadığımdan bilmiyorum ama online işlem merkezi falan yokmu önce ordan kontrol edebilir misiniz? mesela benim türkcell kamu paketimde konuştuğum dakika saat bağlı olduğum kampanya vs. vs. herşey yazıyor...

Online işlme merkezine açıyorum 100 lerce konuşma kaydı var hepside 00.01 dk yada 00.00 dk falan yazıyor. Konuştuğumu göremezken... gidenleri görme imkanım olacağını sanmıyorum :)

alırlar adamın aklını, hiç affetmezler.. arasanız, kendileri bile bilmiyor paranın nereye kesildiğini ne olduğunu.. bizzat yaşadım, avea da iken, fenercell tarifesinde idim, her yöne tarifesi, 15 tl idi.. ilk ay geldi, 55 tl, ikinci ay geldi, 68 tl, üçüncü ay gelmeden uzak durun benden leyynnn dedim, kapattırdım.. maalesef bizim bilmediğimiz bir çok kesinti oluyor.. vergisi oluyor, hat açtırma vergisi, aktivasyon vergisi paket vergisi yok tarife için şu numaraya göndermedin vergisi, vergi vergi vergi vergi,, yani HARAÇ..
sonuç, 1997 eylülünden beri turkcell kullanıyorum.. arada bir dalgalanmalarım oluyor, yani hattı tarifesi iyi diye, aveaya, vodafone geçirmişliğim oldu, fakat hiçbirinden ne konuşma bakamından, ne tarife bakımından, ne şebeke bakımından memnun olmadım..
her zaman söylüyorum, (eşe dosta tabiki) benim sloganım oldu, ASANSÖRDE ÇEKEN TEK HAT TURKCELL:))... tarifemde her yöne kamu 600 dakika.. faturalarım her ay düzenli bir şekilde geliyor.. en artma ,ne eksilme olmadan, beklediğim gibi..
e bu kadar yazdıktan sonra, turkcell den de bir iyilik beklerim yani:))..
tavsiyem turkcelle geçmenizdir.. ağırdır, oturaklıdır, ne yaptığını bilir.. taş yerinde ağırdır derler atalarımız.. diğerleri hala arayış içinde.. selamlar saygılar

Hocam tamamda turkcell internet paketi bakımından abartılı. Ben telefonda Tivibu kullanıyorum ve aveanın 1 gb lık interneti ile işimi görüyorum mesela. Turkcell de varsa heryöne konuşma, mesajlaşma, 1 gb internet ve bunları 19 tl ye kullanabiliyorsak (gerçi sözde 19) bizde geçelim turkcelle hemen. Eminim aynı paket turkcell de olsa 85 lira falan çekerler.

Düşüyor ama 128kbps ye. Turkcell gibi 5kbps ye değil :D

Aveayla açık alanda 400 kb'ı gördüğümü hatırlıyorum

santra

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
onu anlatmaya çalışıyorum zaten, ucuz tarife diye giriyorsunuz başka şebekeye, astarı yüzünden pahalı oluyor.. turkcell pahalı da olsa, oluru ederi budur, sürpriz yoktur diyor yani:))

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bundan 1 ay önce 19 luk paketim için internet bankacılığından telefona 20 lira yükledim. Paketin yenileceği günüde tam bilmediğimden erkenden yükleyim dedim. Neyse 1 gün geçti telefonu elime aldım kalan bakiyeniz 18 bilmemne tl kuruş diyo. Vergi kesmişler. 19 tl olmayıncada paket yenilenmediği için ve internet şubesindende minimum 10 lira yüklenebildiği için 10 lira daha zarara girdim. Paket şu günlerde bitmek üzere. Bu kezde uzun zamandır sorgulamadığım kontör bakiyemi sorgulayım dedim kalan bakiye 0,33 diyor. Bu nasıl iş anlamıyorum. 0,33 krş ile müşteri hizmetleri de aranmıyor. 19 luk tarifede heryone sms var 1 gb internet var ve 500 dk. sadece 444 lü hatlara ücretli diğer heryöne aramam var. Bu TL ler nereye gider, deli olmamak eldemidir, yoksa arayıp söveyimmi ne yapayım siz söyleyin..

Bunda Avea'nın suçu nedir anlamadım. Hattınızın kullanıma açıldığı günün ay dönümlerinde kesiyorlar bu vergiyi. Aynı gün tarifenizi de başlatırsanız ikisi aynı gün kesilmiş oluyor. Bir defaya mahsus 30 TL yükleyin sonra da normal kullanımınıza devam edin.

--- Mesaj Güncellendi ---

onu anlatmaya çalışıyorum zaten, ucuz tarife diye giriyorsunuz başka şebekeye, astarı yüzünden pahalı oluyor.. turkcell pahalı da olsa, oluru ederi budur, sürpriz yoktur diyor yani:))

Kesilen vergi Turkcell'de de var. Ben de konuyu başlatanla aynı tarifeyi kullanıyorum. 19 tl'ye verdikleri dakika, sms ve interneti biliyorsunuz di mi? Sadece 1 GB internet Turkcell'de 29 TL. Ayrıca o muhteşem kalite farkını ben göremiyorum. En azından 3 kat fazla ücret ödeyecek kadar bir fark olmadığına eminim.

--- Mesaj Güncellendi ---

Bende 20 yüklüyorum zaten :) Ayrıca garanti internet şubesinde minimum 10 tl yükleniyor

Aveayla açık alanda 400 kb'ı gördüğümü hatırlıyorum

Ben de Avea'da 7 Mbit'i (700 KB/s) gördüm. Üç operatörü de kullandım ve gerçek kağnı interneti bir tek Vodafone'da yaşadım. Turkcell'de de 7 Mbit gördüğüm olmadı hiç. 3-4'tü hep. Avea'da en az 3 görüyor telefon. İnanmayana kanıtlayabilirm de. Telefondaki Speed Test uygulamasında son yaptığım testlerin tamamı görünüyor.

gribb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
19 lira paket + 1,1 lira aylık vergi (nerden cıktıysa) = 20.1 yani en az 30 lira yüklemek zorundasınız internet şubesinden +9 lira fazla yani, ancak diğer ay 15 lira yüklersiniz olur biter.