NBA'de finalin adı belli oldu

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
[h=2]NBA'de finalin adı belli oldu... Doğu Konferansı final serisi 7. maçında Miami Heat sahasında Indiana Pacers'ı farklı mağlup ederek üst üste 3. kez NBA finaline yükseldi.[/h]
heat3_GYQT7.jpg

NBA’de Doğu Konferansı finalinde Miami Heat, Indiana Pacers'ı 99-76 mağlup ederek seriyi 4-3'e getirdi ve üst üste 3'üncü kez finale yükseldi.

Doğu Konferansı finali yedinci maçında Miami Heat, Indiana Pacers'ı konuk etti. Maça Paul George, David West ve Roy Hibbert ile hızlı bir başlangıç yapan Pacers, ilk çeyreği 21-19 önde bitirdi. İkinci periyodun bitimine 9 dakika kala skor tabelasında 28-27 üstünlüğü olan Heat, 3 dakika içinde 11-2'lik bir seri yakaladı ve üstünlüğünü maç sonuna kadar korudu. Devrenin sonuna kadar Pacers'a yalnızca 8 sayı şansı veren Heat, soyunma odasına 15 sayı farkla (52-37) gitti.

Üçüncü çeyreğin son 4 dakikasına girilirken 66-53 önde olan Heat, çeyreği 10-2'lik seriyle noktaladı ve son 12 dakika öncesi farkı 21 sayıya (76-55) çıkardı. Heat, maçtan erken kopan Pacers oyuncularına karşı son periyodu da 23-21 üstünlükle tamamladı ve sahadan 99-76 galip ayrıldı. Son şampiyon Heat böylece seriyi 4-3'e getirdi ve üst üste üçüncü sezonda Doğu Konferansı'nı şampiyon tamamladı.

Heat, NBA finalinde Batı Konferansı şampiyonu San Antonio Spurs ile karşılaşacak.

Pacers'ın 21 top kaybettiği karşılaşmanın en dikkati çeken istatistiği, ribaunt sayıları oldu. 45,9 ribaunt ortalamasıyla normal sezonun lideri Pacers 36 ribauntta kalırken, normal sezonda maç başına aldığı 38,6 ribauntla ligin bu konudaki en zayıf takımı Heat, maçı 43 ribauntla tamamladı.

Heat'in yıldız oyuncusu LeBron James, 32 sayı ve 8 ribauntla sahanın en skorer ismi oldu. 21 sayı ve 9 ribauntla oynayan Dwyane Wade ise play-off'ların ilk turunda Milwaukee Bucks'a karşı oynanan ikinci maçtan bu yana ilk defa 20'li sayılara çıktı. Ray Allen da kenardan gelerek, skora 10 sayılık katkı yaptı.

Roy Hilbert, 18 sayı ve 8 ribauntla Pacers'ın en etkili ismi olurken, David West, 14 sayı, 6 ribaunt ve George Hill 13 sayıyla Hibbert'a destek olmaya çalıştı. Bitime 8 dakika kala faul problemi yaşayan ve oyun dışında kalan Pacers'ın All-Star oyuncusu Paul George, karşılaşmayı 7 sayı ve 7 ribauntla tamamladı.

Miami Heat ile San Antonio Spurs arasındaki NBA final serisinin ilk maçı, 7 Haziran Cuma sabaha karşı TSİ 04.00'te Miami'nin sahasında oynanacak.

Kaynak

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
San Antonio bir adım önde!

NBA’de final serisi heyecanı başladı. San Antonio Spurs, Fransız yıldızı Tony Parker’ın önderliğinde Miami Heat’i deplasmanda 92-88 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti ve saha avantajını ele geçirdi.

nba3_GDTSY.jpg

NBA final serisi ilk maçında Doğu Konferansı şampiyonu Miami Heat ile Batı Konferansı şampiyonu San Antonio Spurs, American Airlines Arena’da karşı karşıya geldi.

San Antonio Spurs, tecrübeli isimleri Tony Parker ve Tim Duncan’ın etkili oyunuyla Miami Heat’i 92-88 yenerek seride 1-0 öne geçti. Final serisine ev sahibi avantajı ile başlayan son şampiyon Miami, bu yenilgi ile saha avantajını da rakibine kaptırdı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan San Antonio, 9-2’lik seriyle kontrolü ele geçirdi. LeBron James ve Ray Allen’ın üst üste kaydettiği 3 sayılık basketlerle arayı kapatarak öne geçen Miami, ilk çeyreği de 24-23 önde tamamladı.

İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başlarken, Florida ekibinde kenarda gelen oyuncular oyuna ağırlığını koydu. Mike Miller, Chris Andersen ve Norris Cole’ün skora katkı yapmasıyla birlikte farkı açmaya başlayan son şampiyon, 9 sayılık avantaj yakaladı. Ev sahibi ekibe Tony Parker ve Tim Duncan ikilisiyle cevap veren San Antonio, soyunma odasına gidilirken skoru 52-49’a getirerek farkı 3 sayıya indirdi.

Üçüncü çeyreğe hücumda etkili başlayan Miami, Dwyane Wade ve Chris Bosh ile kolay sayılar bularak oyunun kontrolünü elinde tuttu. Manu Ginobili ve Gary Neal’ın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketlerle aranın açılmasına izin vermeyen konuk ekip, son çeyreğe de 3 sayı geride başladı: 72-69.

Son çeyrek büyük bir çekişmeye sahne olurken, son 1 dakikaya San Antonio 90-86 önde girdi. Bitime 30 saniye kala LeBron James’in serbest atışlardan ürettiği sayılarla farkı 2 sayıya indiren Miami, Tony Parker’ın son 5 saniyeye girilirken kaydettiği baskete engel olamadı ve skoru 92-88’e getirerek farkı yeniden 4 sayıya çıkardı. Maçta başka sayı olmazken, San Antonio sahadan 92-88 galip ayrıldı.

San Antonio’da Tony Parker 21 sayı, 6 asist ve 2 top çalmayla galibiyette büyük pay sahibi olurken, Tim Duncan 20 sayı, 14 ribaund, 4 asist ve 3 blokla, kenardan gelen Manu Ginobili de 13 sayı, 3 asist ve 2 top çalma mücadele etti.

Miami’de LeBron James’in 18 sayı,18 ribaund, ve 10 asistle yaptığı triple-double mağlubiyeti engelleyemezken, Dwyane Wade 17 sayı, 2 ribaund, 2 asistle, Chris Bosh da 13 sayı, 5 ribaund, 3 top çalmayla oynadı.

Kaynak

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Final serisinin ikinci maçı, 10 Haziran Pazartesi TSİ sabaha karşı 03.00'te Miami'nin sahasında oynanacak.

İkinci maçta Cnn Türk kanalında canlı yayınlanacak..

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Acayip maç olucak hee :clap:şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Benim şampiyonluk favorim San Antonio..

Göze hoş gelen bir takım oyunu sistemleri var.

Güzel maç olacak.

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
[h=1]Spurs, Heat'i dağıttı[/h]
miaa12.jpg

NBA finalinde Batı Konferansı şampiyonu San Antonio Spurs, Doğu'nun şampiyonu Miami Heat'i kendi sahasında 113-77 mağlup ederek seride yeniden 2-1 öne geçti.

Maçın ilk çeyreği başa baş bir mücadeleye sahne olurken, Parker'ın asistleri ile Leonard ve Duncan'ın sayılarıyla etkili olan Spurs'a karşı Heat, Dwyane Wade ile direndi ve ilk periyodu Spurs 24-20 önde kapadı.

Miami Heat, ikinci periyodun başında farkı iki sayıya kadar indirmesine rağmen Spurs'da özellikle Neal'in bir periyotta attığı 11 sayı ile takım arkadaşlarınının isabetli üçlük atışları farkın açılmasına neden oldu ve Batı Konferansı şampiyonu, ilk devreyi 50-44 üstün kapattı.

Maçın 3. periyotunda oyunun kontrolünü tamamen ele alan Spurs, Gary Neal ve Danny Green'in skorer oyunu, Kawhi Leonard ve Tim Duncan'ın pota altını domine etmesiyle farkın daha da açılmasını sağladı ve bu çeyrekte 78-63 öne geçti.

Son periyotta morali düşen Heat, Mike Miller'ın sayılarıyla oyuna tutunmaya çalışmasına rağmen yüksek performasını sürdüren Spurs, farkı 36 sayıya getirerek maçı 113-77 kazandı.

Maçta 36 sayılık farkın oluşumunun en önemli nedeni ise San Antanio Spurs'un 16 kez 3 sayılık atış üreterek final maçları rekorunu kırması oldu.

San Antonio Spurs, 19'u hücum olmak üzere maçta 52 ribauntla oynarken, konuk ekip Miami Heat sadece 36 ribaunt üretti.

Ev sahibi Spurs'da oynadığı 30 dakikada 27 sayı üreten Danny Green ve 25 dakikada 24 sayıyla oynayan Gary Neal kariyerlerindeki playoff sayı rekorunu kırdı. Ayrıca, Kawhi Leonard 14 sayı 12 ribaunt, Tim Duncan 12 sayı 14 ribauntla maçta "double double" yaptı.

Miami Heat'in yıldız oyuncusu LeBron James, Spurs'ta Kawhi Leonard'ın etkili savunması karşısında 21 atıştan sadece 7'sinde isabet sağlayarak maçı 15 sayıyla tamamladı ve bu yılki finallerde en düşük performansına düştü. Heat'te Dwyane Wade'in 16, Mike Miller'in 15 sayısı da galibiyet için yeterli olmadı.

Serinin dördüncü maçı 14 Haziran'da Spurs'un sahasında oynanacak.

Kaynak

Munitionis

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Kobeciyim doğal olarak Lebron a biraz kılım yetenekli oyuncu ama Ama MJ ve Kobe kadar hırslı değil kariyenin sonunda karşılaştırmalar yapılsa daha iyi olacak .Lebron un Heat e geçmesiyle Wade çok saldı işi tamam sakatlığıda var ama o eski istek yok Wade te Spurs ü destekliyorum ve bence artık çok yakınlar

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
3 maçıda bir fiil izlemiş olarak birisi olarak şunu diyebilirim ;

Genelde NBA Play Off larında çok sıkıcı defansif - sete set oyunlar olur.

Ama bu final serisi çok keyifli ve görsel yönden güzel hareketlerin olduğu bir seri oluyor.

Serinin bütün maçlarının CNN Türkte canlı olması da ayrı bir avantaj...

TheDestroyer35

Asistan
Reaksiyon puanı
0
3 maçıda bir fiil izlemiş olarak birisi olarak şunu diyebilirim ;

Genelde NBA Play Off larında çok sıkıcı defansif - sete set oyunlar olur.

Ama bu final serisi çok keyifli ve görsel yönden güzel hareketlerin olduğu bir seri oluyor.

Serinin bütün maçlarının CNN Türkte canlı olması da ayrı bir avantaj...

Abi dediklerine katılıyorum,özellikle Spurs - Pistons serileri neredeyse 55-50 bitcekti zamanında.Ama Popovich mucizesi o mükemmel savunma takımından makine gibi işleyen bir sistem yarattı.38'lik Duncan - 36'lık Ginobili - 32'lik Parker ve bunların yanında görev adamları.

Bu finali Spurs alır diye düşünüyorum başından beri ama sonuç ne olursa olsun bir kez daha gösterdiki takım oyunu(sistem) bireyselliği geçti artık.

Pacers zaten 4-3 le Heat'i ne duruma soktu izlemişsinizdir...Spurs ise süpürerek geldi finale...

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Abi dediklerine katılıyorum,özellikle Spurs - Pistons serileri neredeyse 55-50 bitcekti zamanında.Ama Popovich mucizesi o mükemmel savunma takımından makine gibi işleyen bir sistem yarattı.38'lik Duncan - 36'lık Ginobili - 32'lik Parker ve bunların yanında görev adamları.

Bu finali Spurs alır diye düşünüyorum başından beri ama sonuç ne olursa olsun bir kez daha gösterdiki takım oyunu(sistem) bireyselliği geçti artık.

Pacers zaten 4-3 le Heat'i ne duruma soktu izlemişsinizdir...Spurs ise süpürerek geldi finale...

Evet benimde favorim San Antonio..
Müthiş bir seyirci destekleri var dün geceki maçta adeta büyülendim.

Bu final serisinde Leonard çok iyi oynuyor..

Duncan ve
Ginobili zaten lokomotif oyuncular...

Ama En önemli etken Parker.. Kısacık boyuyla takımı maestro gibi yönetiyor adeta..

TheDestroyer35

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Parker ın adalesinde çekmenin sonucu belli olmadı daha umarım bişi olmaz.

Leonard ı Bruce Bowen benzetiyorum ben,sessiz sedasız adam işini çok iyi yapıyo...

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Parker ın adalesinde çekmenin sonucu belli olmadı daha umarım bişi olmaz.

Leonard ı Bruce Bowen benzetiyorum ben,sessiz sedasız adam işini çok iyi yapıyo...

Basketbol konusunda bu forumda kendimi yalnız hissediyordum..
Nihayet forumda birileri ile basketbol konuşabiliyorum.

Maçları izleyebiliyorsan eğer izlerken de buradan kritik yapabiliriz. :)

TheDestroyer35

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Abi izliyorum da bilgisayarı açmıyorum genellikle,ama açarım bundan sonra...

Maç yüzünden zombi gibiyim şu anda :D

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Abi izliyorum da bilgisayarı açmıyorum genellikle,ama açarım bundan sonra...

Maç yüzünden zombi gibiyim şu anda :D

Benim bilgisayar ile televizyon aynı olduğu için ben rahatım o konuda :)
Uykuyla pek aram zaten yok ama sırf bu maçları izlemek için kendimi ayarlıyorum özellikle..

Perşembe gecesi sabaha karşı izlerken kritik yapalım burdan.. :thumbup1:

TheDestroyer35

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim bilgisayar ile televizyon aynı olduğu için ben rahatım o konuda :)
Uykuyla pek aram zaten yok ama sırf bu maçları izlemek için kendimi ayarlıyorum özellikle..

Perşembe gecesi sabaha karşı izlerken kritik yapalım burdan.. :thumbup1:

Tamam abi anlaştık.

Normalde basketbol forumlarına da üyeyim ama orda da basketbolu bildiğini zanneden ergenlerle dolduğundan uğramıyorum artık oralara...

Zaten bi bu ergenlere tavım,bide basketboldan zerre kadar anlamayıp futboldaki gibi yorum yapmaya çalışan tiplere :)

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Normalde basketbol forumlarına da üyeyim ama orda da basketbolu bildiğini zanneden ergenlerle dolduğundan uğramıyorum artık oralara...

Bak ben baştan söyleyeyim..
Kendimi bişi bildiğimi zannetmiyorum.. :)
Sadece iyi bir izleyiciyim.

Spor müsabakalarının her türlüsünü oturur büyük bir keyifle izlerim..
Ama Basketbol izlemekten ayrı bir keyif alıyorum.
Bana göre Futboldan daha heyecanlı ve aksiyonu bol olan bir spor dalı.

TheDestroyer35

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bak ben baştan söyleyeyim..
Kendimi bişi bildiğimi zannetmiyorum.. :)
Sadece iyi bir izleyiciyim.

Spor müsabakalarının her türlüsünü oturur büyük bir keyifle izlerim..
Ama Basketbol izlemekten ayrı bir keyif alıyorum.
Bana göre Futboldan daha heyecanlı ve aksiyonu bol olan bir spor dalı.

Abi sen beni güldürdün ya allah ta seni güldürsün :)
Aynı kafadanız zaten anladığım kadarıyla çoğu sporu izlerim,tenis ve basketbol ayrıcalıkldır.

Basketbol dan az buçuk anlarım.7 sene amatör olarak oynadım,1 senede yardımcı koçluk yaptım(bildiğin amelelik :)))

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Abi sen beni güldürdün ya allah ta seni güldürsün :)
Aynı kafadanız zaten anladığım kadarıyla çoğu sporu izlerim,tenis ve basketbol ayrıcalıkldır.

Basketbol dan az buçuk anlarım.7 sene amatör olarak oynadım,1 senede yardımcı koçluk yaptım(bildiğin amelelik :)))

Bunu demen iyi oldu.
Sen bu işte net benden iyisin.

Mesela NBA de Avrupa basketbolundan farklı olarak uygulanan bir sürü kural var.
Bazen çoğunu yorumlamakta sıkıntı çekiyorum.

Bundan sonra Basketbol hakkında belki sana komik gelecek ama benim için cevaba ihtiyacı olan sorulara hazırlık ol :)

TheDestroyer35

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bunu demen iyi oldu.
Sen bu işte net benden iyisin.

Ban mesela NBA de Avrupa basketbolundan farklı olarak uygulanan bir sürü kural var.
Bazen çoğunu yorumlamakta sıkıntı çekiyorum.

Bundan sonra Basketbol hakkında belki sana komik gelecek ama benim için cevaba ihtiyacı olan sorulara hazırlık ol :)

Her zaman abi :)

İlk olarak belki biliyorsundur ama Nba'de topu aldıklarında topu yere vurmadan bir adım atarlar,zaten amerika dan avrupa ya gelmiş oyuncularda başlarda bu alışkanlıklarından dolayı hatalı yürümeyi yerler :)

Galatasaray - Banvit maçında C.Arroyo ya dikkat et :)

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Her zaman abi :)

İlk olarak belki biliyorsundur ama Nba'de topu aldıklarında topu yere vurmadan bir adım atarlar,zaten amerika dan avrupa ya gelmiş oyuncularda başlarda bu alışkanlıklarından dolayı hatalı yürümeyi yerler :)

Galatasaray - Banvit maçında C.Arroyo ya dikkat et :)

Evet bu kuralı Kaan Kural üstattan duymuştum.

Ama mesela bir kural var. Savunma 3 Saniyesi diye..
Belki Avrupada da vardır aynı kural.

Savunma 3 Saniyesi olunca rakip takım tek atış kullanıp pota altından oyuna başlıyor.
Pozisyon tekrarlarında da mantığını çözemiyorum.

TheDestroyer35

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Abi aslında müthiş bi kural o.
Bu kural olmasa oraya kamp kurup bekler bitane uzun bekçi içeri girmeler çok zor hale gelir.
Basketbolu müthiş kılan kurallardan biri bence bu...

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Abi aslında müthiş bi kural o.
Bu kural olmasa oraya kamp kurup bekler bitane uzun bekçi içeri girmeler çok zor hale gelir.
Basketbolu müthiş kılan kurallardan biri bence bu...

Nasıl uygulanıyor tam olarak ?
Mesela rakip hucum ediyor..
Diğer takım savunma yapıyor..

3 Saniye kıstası neye göre uygulanıyor ?

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Nasıl uygulanıyor tam olarak ?
Mesela rakip hucum ediyor..
Diğer takım savunma yapıyor..

3 Saniye kıstası neye göre uygulanıyor ?

O 3 saniye olayı hücum yapan ekibin savunma tarafındaki pota altında bekleme süresini geçmemesi gerekiyor.
Mesela 8 saniye kuralı var. 8 Saniye içerisinde orta sahayı geçmek zorunda olduğun gibi.
3 saniye kuralının olmasının en önemli durumu hücum yapan ekip sürekli pota altını meşgul edemiyor.

TheDestroyer35

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Boyalı bölge diye tabir edilen bölüm var ya orda herhangi bir oyuncu hücum yada savunma farketmez 3 saniyeden fazla kalamıyor.
Hücum oyuncusu kalırsa,top savunma tarafına geçiyor,
Savunma oyuncusu kalırsa seninde dediğin gibi kenardan atış ve tekrar hücum yapılıyor.

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
O 3 saniye olayı hücum yapan ekibin savunma tarafındaki pota altında bekleme süresini geçmemesi gerekiyor.
Mesela 8 saniye kuralı var. 8 Saniye içerisinde orta sahayı geçmek zorunda olduğun gibi.
3 saniye kuralının olmasının en önemli durumu hücum yapan ekip sürekli pota altını meşgul edemiyor.

Bak şimdi anladım sanki mantığı..
Ben tersten yorumlamaya çalıştığım için bir türlü mantığını çözemiyordum..

Bide görüntülü canlı izleyince aynı kuralı iyice pekişecek.
Sağolasın hocam :)

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Boyalı bölge diye tabir edilen bölüm var ya orda herhangi bir oyuncu hücum yada savunma farketmez 3 saniyeden fazla kalamıyor.
Hücum oyuncusu kalırsa,top savunma tarafına geçiyor,
Savunma oyuncusu kalırsa seninde dediğin gibi kenardan atış ve tekrar hücum yapılıyor.

Savunma oyuncusu 3 saniyeden fazla kalabilir ki bu da kendi alanı olduğu için diye hatırlıyorum.
Ya da bize yanlış öğrettiler ligte :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bak şimdi anladım sanki mantığı..
Ben tersten yorumlamaya çalıştığım için bir türlü mantığını çözemiyordum..

Bide görüntülü canlı izleyince aynı kuralı iyice pekişecek.
Sağolasın hocam :)

Ne demek her zaman.
Forumda futbol dışında basketbolun konuşulduğunu görünce damladım hemen :D