• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Nazım Hikmet Sözleri

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
  • Biz başka severdik. O yüzden başka sevemedik.
  • Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine…
  • Cebimde yoktu, yüreğimden verdim.
  • Ve benim birden bire yüzünü değil, gözünü değil, sesini göresim geldi.
  • Arkadaşlık ağaca benzer, kurudu mu bir daha yeşermez.
  • Yalnızlık insana çok şey öğretirmiş. Ama sen gitme, ben cahil kalayım.
  • Pişman değilim yaşadıklarımdan, öfkem belki de yaşayamadıklarımdan.
  • Gidenin arkasından gelen gideni bulacak mı zannediyorsun?
  • Yürekli bir kadının başı, yüreksiz bir erkeğin omzuna ağır gelir!
  • Özlemin azı çoğu olmaz, ağırdır işte.
  • Evet. Belki umudum kalmadı geleceğimden; ama asla pişman değilim geçmişimden.
  • Ne acıdır insanın bildiğini anlatamaması. ‘Ben’ deyip susması, ‘sen’ deyip ağlamaklı kalması…
  • Ne kötüdür insanın aklıyla yüreği arasında çaresiz kalması. Ne kötüdür ona an kadar yakın, bir asır kadar uzak olması!
  • Yolunu beklerken daha dün gece, kaçıyorum bugün senden gizlice. Kalbime baktım da işte iyice; anladım ki sen de herkes gibisin!
  • Hani derler ya ben sensiz yaşayamam diye, ben onlardan değilim. Ben sensiz de yaşarım. Ama seninle bir başka yaşarım.
  • Özledin, içtin, ağladın, güldün, şarkılar söyledin, şiirler yazdın. Peki, o ne yaptı? Deme. Herkes kendinden sorumludur aşkta.
  • Ne ben Sezarım, ne de sen Brütüssün. Ne ben sana kızarım ne de zatın zahmet edip bana kuşsun. Artık seninle biz, düşman bile değiliz.
  • Belki ben sana sevmeyi öğretemem, ama sen de bana, unutmayı öğretmezsin. Belki ben sana kavuşmayı öğretemem, ama sen de bana, ayrılığı öğretemezsin.
  • İnsanlar işine gelince değil de vicdanına değince iyilik yapsalardı; bugün çıkar ilişkileri değil, gerçek sevdalar yaşanırdı!
  • "Gitmek" sadece bir eylemdir."Unutmak" İse kocaman bir devrim...
  • Büyük bir hаyаl kırıklığı yаşаyıp ben аrtık kimseyi sevemem deme! Unutmа ki, en güzel çiçekler mezаrlıklаrdа yetişir.
  • Kelebek misаlidir аşk; аnlаmаyаnа ömrü günlük, аnlаyаnа bir ömürlük!
  • Önemli olan zamana bırakmak değil, zamanla bırakmamaktır.
  • Anlamaya başlıyorum, inanmayı yitirmek pahasına.
  • Dost uğrunda ölmek kolay, fakat uğrunda ölünecek dostu bulmak zordur.
  • Yalnızlık insanlara çok şey öğretmiştir.Ama sen gitme, ben cahil kalayım.
  • Kadınlarımızın yüzü acılarımızın kitabıdır. Acılarımız, ayıplarımız ve döktüğümüz kan karasabanlar gibi çizer kadınların yüzünü.