Nazım Hikmet Sözleri

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
  • Biz başka severdik. O yüzden başka sevemedik.
  • Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine…
  • Cebimde yoktu, yüreğimden verdim.
  • Ve benim birden bire yüzünü değil, gözünü değil, sesini göresim geldi.
  • Arkadaşlık ağaca benzer, kurudu mu bir daha yeşermez.
  • Yalnızlık insana çok şey öğretirmiş. Ama sen gitme, ben cahil kalayım.
  • Pişman değilim yaşadıklarımdan, öfkem belki de yaşayamadıklarımdan.
  • Gidenin arkasından gelen gideni bulacak mı zannediyorsun?
  • Yürekli bir kadının başı, yüreksiz bir erkeğin omzuna ağır gelir!
  • Özlemin azı çoğu olmaz, ağırdır işte.
  • Evet. Belki umudum kalmadı geleceğimden; ama asla pişman değilim geçmişimden.
  • Ne acıdır insanın bildiğini anlatamaması. ‘Ben’ deyip susması, ‘sen’ deyip ağlamaklı kalması…
  • Ne kötüdür insanın aklıyla yüreği arasında çaresiz kalması. Ne kötüdür ona an kadar yakın, bir asır kadar uzak olması!
  • Yolunu beklerken daha dün gece, kaçıyorum bugün senden gizlice. Kalbime baktım da işte iyice; anladım ki sen de herkes gibisin!
  • Hani derler ya ben sensiz yaşayamam diye, ben onlardan değilim. Ben sensiz de yaşarım. Ama seninle bir başka yaşarım.
  • Özledin, içtin, ağladın, güldün, şarkılar söyledin, şiirler yazdın. Peki, o ne yaptı? Deme. Herkes kendinden sorumludur aşkta.
  • Ne ben Sezarım, ne de sen Brütüssün. Ne ben sana kızarım ne de zatın zahmet edip bana kuşsun. Artık seninle biz, düşman bile değiliz.
  • Belki ben sana sevmeyi öğretemem, ama sen de bana, unutmayı öğretmezsin. Belki ben sana kavuşmayı öğretemem, ama sen de bana, ayrılığı öğretemezsin.
  • İnsanlar işine gelince değil de vicdanına değince iyilik yapsalardı; bugün çıkar ilişkileri değil, gerçek sevdalar yaşanırdı!
  • "Gitmek" sadece bir eylemdir."Unutmak" İse kocaman bir devrim...
  • Büyük bir hаyаl kırıklığı yаşаyıp ben аrtık kimseyi sevemem deme! Unutmа ki, en güzel çiçekler mezаrlıklаrdа yetişir.
  • Kelebek misаlidir аşk; аnlаmаyаnа ömrü günlük, аnlаyаnа bir ömürlük!
  • Önemli olan zamana bırakmak değil, zamanla bırakmamaktır.
  • Anlamaya başlıyorum, inanmayı yitirmek pahasına.
  • Dost uğrunda ölmek kolay, fakat uğrunda ölünecek dostu bulmak zordur.
  • Yalnızlık insanlara çok şey öğretmiştir.Ama sen gitme, ben cahil kalayım.
  • Kadınlarımızın yüzü acılarımızın kitabıdır. Acılarımız, ayıplarımız ve döktüğümüz kan karasabanlar gibi çizer kadınların yüzünü.