İpucu Nazar’a Kurşun Döktürme’nnin Bilimsel Açıklaması…

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
999
ODTÜ Fizik bölümünden de mezun olan usta oyuncu Levent Ülgen nazar ve kurşun döktürmenin bilimsel açıklamasını yaptı:

Levent Ülgen "Biz ODTÜ’de deneyler yaparken önümüzde hep kurşun levhalar vardı. Kurşun levhalar zararlı ışınların bize gelmesini engellerdi. Kurşun yapısı gereği ortamdaki zararlı ışınları hemen absorbe eden bir metal. Kurşun döküldüğü dönemlerde ortama atmosfere havaya bir rahatlık getirdiği için kabul görmüş bir şey. O yüzden kurşun döktürmek, dökülen ortama pozitif ve enerji yayar. Koruyucu olduğuna inanıyorum” dedi.

Nazar ve kem göze inandığını da söyleyen ünlü oyuncu, "İnsan beyni inanılmaz bir elektrik üretim kaynağı aslında. Bunun yayılması da gözde olan bir şey bakışlarla o enerjinin oradan yayıldığına inanıyorum. Bu ürettiğimiz elektriksel akım, iyi niyetli ise olumlu şeyler; kötü niyetliyse mutlaka kötü bir şeye sebep oluyor. Ona da biz nazar diyoruz"

Ekli dosyalar

• IMG_0548.jpeg
    IMG_0548.jpeg
    193.6 KB · Görüntüleme: 10

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,816
Pek bilimsel bir açıklama olmamış. Fikir beyanı olmuş. ODTÜ adının geçmesi kişisel görüşe bilimsellik kazandırmaz. Bunun bir ölçülebilirliği varsa bilimsel olur.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
999
Pek bilimsel bir açıklama olmamış. Fikir beyanı olmuş. ODTÜ adının geçmesi kişisel görüşe bilimsellik kazandırmaz. Bunun bir ölçülebilirliği varsa bilimsel olur.
Fizik profesörü adam oyunculuğu tercih etmiş yani sadece ODTÜ adı geçiyor diye değil oranın menzunu adam yaptığı deneylerde önlerinde kurşun levhalar kullanıldığını söylüyor.ODTÜ gibi bir ç yerin bunu koyduğunu söylüyor