Nasıl xp kurulum cd si oluşturulur ?

ahmed_duman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir bilgisasayarda orjinal xp kurulu, kurulum cd si yok, biz bu bilgisayarda kurulu xp yi iso uzantılı kurulum cd si haline nasıl getirebiliriz ?

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
xp kurulu pc de kurulu sistemi kurulum cd'sine çeviremezsiniz ancak vhd uzantılı iimajlar değişik yazılımlarla yapılabilir ama o da uzmanlık gerektirir.

intelhack

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Msn varsa orda anlatırım geniş açıklamalı ama istersen burdada anlatim.Önce istediğin şeye imkan yok nasıl olur dersen norton ghost ile yedeğini alırsın (msn anlatım).Daha sonra norton ghost boot cd indirir cdye yazarsın.Bir flash disk alır yedeği içine koyarsın.Cd ile açıp bilgisayarı flash diski takar ve imajın nereye kurulacağını seçersin.5-10 dk'da xp hazır.

ahmed_duman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
imajın nereye kurulacağını seçersin.5-10 dk'da xp hazır.

yanılmıyorsam imajlar, aynı marka aynı seri pc lere kurulabiliyor, benim bahsettiğim ise, farklı seri, farklı marka bilgisayarlara o imajı kurmak. bu mümkün olur mu ?

intelhack

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Maalesef sadece kendi pcne kurarsın ama şöyle olur tüm driverları kaldır.Öyle imajını al öyle olunca çalışır.Çünkü sistemde driver yüklü olmaz

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Driverları kaldırsada olmaz dediğin şey imkansız gibi birşey, ghost ile imaj alıp o pc ye atmayı unut seninde dediğin gibi aynı marka modele sahip pcler içindir ghost, anladığım kadarıyla 2 pcde orjinal lisanslı ürünü kullanmak istiyorsun bunun için ya parana kıyıp lisans alacaksın yada kopya cd den yükleyeceksin

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
acronisle xp'nin imajı çekilir... çıkan dosya ikinci bilgisayara aktarılır... acronis boot yardımı ile ikinci bilgisayara imaj dosyası kurulur... ha bu arada ikinci bilgisayarın driverları elindeyse sorun çıkmaz hemen halledersin...

yalnız bişey sorucam orjinal xp yüklü olan bilgisayarın içinde daha önceden yüklenmiş dosyalar falan varmı (word dökümanı, oyun vb.)?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Nero,imgburn gibi programlar kullanarak CD'ye aktarabilirsiniz(yalnız yazdırırken 4x hızını tercih edin)

ahmed_duman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yalnız bişey sorucam orjinal xp yüklü olan bilgisayarın içinde daha önceden yüklenmiş dosyalar falan varmı (word dökümanı, oyun vb.)?

evet yüklü idi ama, kaldırdık hepsini, şu an içinde sadece driverler ve işletim sistemi ( xp pro ) yüklü.

inikat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ghost dediğimiz bilgisayarın imajını( yani bir görüntüsünü ) alma işlemi aynı seri olan bilgisayarlarda sorun olmaz. ama aynı marka bile olsa farklı üretim serilerinden olan donanım birimlerine sahip bilgisayarlarda dahi sorun oluşturması muhtemeldir. İmaj dosyaları aynı seri üretimler için çoğaltılıp kullanılmaya müsaittir. Çünkü her donanımın üretim serileri arasında farklılıklar bulunmaktadır. basit gibi görünen bu farklılıklar nedeniyle kullanacağınız imaj dosyaları üzerinde sorunlar oluşacaktır. işletim sisteminizde tutarsızlıklar, hata uyarıları, hatta uyarı olmadan bile sorunlarla karşılaşabilirsiniz. o yüzden tavsiyem aynı seri üretimler dışında ghost kullanmamanızdır. ama işleri kolaylaştırmak istiyorsanız işletim sistemlerine kurulum sırasında yüklenmek üzere yeni driverlar office yazılımları ve temel bilgisayar gereksinimi olan yazılımlar dahil edilebilir ve katılımsız xp vista kurulum cd-dvdleri hazırlanabilir.bu yöntem ghost kadar hızlı çözmese de istediğiniz şeyleri işlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır. bahsettiğim konuyla ilgili bilgi almak istiyorsanız arama motorlarına katılımsız xp ya da vista kurulum cd-dvd si hazırlamak gibi anahtar kelimelerle aratma yapın birçok kaynakla karşılaşırsınız. şimdiden kolay gelsin.