Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Başarılı olmak için bir amaç bir hedef koy kendine,
Birden fazla ve doğru kaynaktan çalış,
Elinde kesinlikle bir ders çalışma planı-programı olsun,
Ders çalışırken yeri geldiğinde duvarlara masana ya da ayna karşısına geçip kendine ders anlat,
öğrenme işinde aktif ol yani birden fazla duyu organınla ders çalış.(anlat, yaz, not tut.vs
Ders programında bir sözel dersten sonra bir sayısal ders koy ve öyle çalışmaya gayret et. Zıt kutuplar birbirini çeker, aynı kutuplar birbirini iter,
Sayısal derslere çalışırken elinin altında karalama kâğıdı olsun yani yazarak,işlem yaparak çalış,
Stresli ve gergin ortamlara girme,
Konu çalışırken önemli gördüğün yerlerin altını renkli kalemle çiz. Çünkü algıda seçicilik vardır,
Dersi daima masa ve sandalye üzerinde çalış. Yatarak uzanarak kanepede yatakta ders çalışılmaz.
Çalışma ortamında senin dikkatini dağıtacak afiş, poster olmasın,
Konu çok uzunsa parçalara böl; kısa ise bütün olarak çalış,
Konu çalışması yapmadan konuyla ilgili soruları sakın çözme. Önce konu sonra soru?
Her derse isteyerek ve severek çalış. Sevgi ve istek olmasa başarı gelmez.
Okulda işlenen konuları akşam gözden geçir yani tekrar
Anlamadığınız zorlandığınız derslere biraz daha zaman ayırın bu konuda grup çalışması da yapabilirsiniz
Ders çalışacağınız yer sessiz, sakin ve rahat olması gerek
Canınız ya da moraliniz bozuksa o duygunuz gecene kadar dersin başında oturmayın
Ders çalışırken kesinlikle müzik dinlemeyin TV seyretmeyin
Hiç bir zaman öğretmenin, annebabanın ya da başkasının zoruyla ders çalışmayın, zaten çalışsanız da verim alamazsınız.
Öğretmenin anlatacağı dersle, konuyla ilgili bir gün öncesinden ön hazırlık yapın ki öğretmen konuyu işlerken derse katılımınız daha çok artsın, daha iyi anlamış olacaksınız.
Çalışma masanız cam kenarında olmasın dikkatiniz dağılabilir.
İlerde olmak istediğin bir hedefin varsa bunu en kısa zamanda bir a4 kâğıdınabüyük harflerle yaz ve odana ya da evinizin en görünür yerine asın.
BAŞARININ YOLUNU UNUTMA:
- - - Mesaj Güncellendi - - -
teşşekür ederim ama cevap benim için yeterli değil başka neler söyleyebilirsiniz
teşşekür ederim ama cevap benim için yeterli değil başka neler söyleyebilirsiniz
önerdiğiniz veya okumaktan hoşlandığınız bir kitap var mı?
Bir sözelci olarak dershanede çoğu sayısal öğrencisini geçmiş biri olarak söylüyorum planlı çalışmak beraberinde zaferi getirir.Sadece test çözüp kitap okuma.İnternetten ders videolarını izle.Tabi bir hayalin olması da çok önemli.Daha yazacağım çok şey vardı ama unuttum,hatırlarsam eklerim yine.Başarılar.
emek olmadan yemek olmaz. yan gelip yatarak başarı sağlanmaz.
yani kendi kapasiten ve hedefin doğrultusunda çalışırsın. eğer çalışman yeterli olursa kazanırsın. olmazsa kalırsın.
yani şunu şunu yaparsan hacettepe tıp seni bekliyor gibi bir şey yok.
Ben diğer arkadaşlara inanmıyorum amaç koymalisin demeyi bence amaç zamanla zaten sizin karsiniza cikiyor amaç ı siz secmeyin kendiliğinden olsun düzenli calisma en büyük tekniktir ama programa uyma özgür ol mesela günlük 100 soru matematikten cozmen gerekiyorsa 50 soru bugün 100 soru yarin çöz ama ginede çöz kendini zorlama ailene durumu acikla canin ders calismak istemediginde calisma veya ailenin zoruyla calisiyorsan bastan hata yapıyorsun hayat senin özgürlükle sınırlarin noktasini kendi içinde bulabilirsen bir bakmissin çok basarili olmussun