NASA uzayda yaşam arayacak

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
nasa-uzayda-yasam-arayacak,CZQmlPGP4k21ANm1hXkS4A.jpg

James Webb Teleskobu 2018'de Huble'ın yerini alacak. Huble'a kıyasla uzayı daha detaylı br biçimde inceleyebilecek olan James Webb'in dünya dışı yaşamın keşfinde de etkili olması bekleniyor.

Amerikan Havacılık ve Uzay Diaresi'nin (NASA) James Webb Teleskobu 3 yıl içinde kullanıma girecek.
1990 senesinde Discovery uzay mekiği tarafından yörüngeye taşınan Hubble Uzay Teleskobu'na oranla 3 kat büyük merceklere sahip olan teleskop, Hubble'dan elde edilen verilerin de 100 kat fazlasını elde edecek.

2018 yılında yörüngeye gönderilmesi planlanan teleskop için NASA bilim insanları oldukça umutlu. 25 yıl boyunca uzay ile ilgili pek çok bilinmezi aydınlatan Huble'ın yerini alacak James Webb Teleskobu'nun dünya dışı yaşamın keşfinde de etkili olacağını düşünüyor.

Yıldızlardan yayılan ışık, ışık hızıyla ilerliyor. Bu yüzden yıldızlara bakarken aslında geçmişe bakıyoruz. Bu yüzden teleskoplar yıldızların milyonlarca yıl önceki halini inceleyebiliyor. 8.8 milyar dolara mal olan James Webb Teleskobu sahip olduğu teknoloji sayesinde evrenin yaklaşık 13,8 milyar yıl önce oluşumuna sebep olan Big Bang'den (Büyük Patlama) 200 milyon yıl sonraki halini inceleyebilecek.

uzay,g61AW216mkO3BEzjo6DeTg.jpg

James Webb Teleskobu Ekim 2018'de yörüngeye taşınacak ve görevine başlayacak.NASA'nın önde gelen bilim insanlarından Ellen Stofan, geçtiğimiz haftalarda ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen bir kongrede yaptığı konuşmada "Önümüzdeki 10 yıl içinde Dünya dışında yaşam olduğuna dair güçlü verilere ulaşacağımıza ve 10 ila 20 yıl içinde de kesin kanıtı elde edeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

nasa-uzay,811a2ZucPkqF7DAhDktMaw.jpg

İlk etapta 3.5 milyar dolara mal olması beklenen projenin toplam maliyetinin 8.8 milyar dolar (24 milyar TL) olacağı açıklandı.Galaksimizde Dünya benzeri 200 milyar gezegen olduğuna dikkat çeken bilim insanları, yeterince bilgi birikimine ve teknolojiye sahip olduklarını ve James Webb Teleskobu sayesinde söz konusu keşfin yakın bir zamanda gerçekleşebileceğini belirtiyor.

Kaynak

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
yok ya inanmam. çok ilginç bir haber. ilk defa duyuyorum.

9999999999 milyar kez böyle haber duymuşuztur.abartısız.sadece isimler ve olay farklı.

taurus160

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mustafa topaloğlu türkçeyi öğretiyordu yaw uzaylılara ona soralm nerdeymiş bu uzaylılar

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Beyler dinde bile açıklaması var uzayın bazı yerlerinde yaşam vardır fakat insanoğlu öğrense bile oraya gidemeyecek hayat kuramayacak o zamana kıyamet kopacaktır.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bulunca beni teli çaldırsın 3 kere ben geri dönerim :)

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Beyler dinde bile açıklaması var uzayın bazı yerlerinde yaşam vardır fakat insanoğlu öğrense bile oraya gidemeyecek hayat kuramayacak o zamana kıyamet kopacaktır.

Hzngi Ayette yazıyormuş Merak ettim şimdi ?

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Tarım ve köy işleri bakanlığının yapacak hali yok tabi nasa yapacak nasanın başka işimi var