N97 değişim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Genero
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar şubat ayında aldığım N97 yi bir türlü kullanmadım telefonum donuyordu ve kendine 1 2 saat gelmiyordu ( batarıya söküp takmaya rağmen) 2 kere teleservece ve 1 kere genpaya gitti 1 kerede yalandan kvk ya gitti geldi tabi nokia shopun beni 6 7 ay oyalamasını saymazsak ( yazılımı güncelle sorun yok de gönder) telefonumun en son kayan üst parçası teleservice tarafından değiştirildi şuan için sorunu yok ama şöyle bir durum varki ben mağdurum nerdeyse 1 sene oldu sizce para iadesi yada nokia telefonumun ücreti karşılığında hediye çeki verir mi ? ne yapmalıyım ?

01blacksnake

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kardeş senin bahsettiğin sorunun aynısı Nokia 5800 da bende de olmuştu, geçen yıl bu zamanlar almıştım 3 aylık süre içerisinde ancak 50 gün kadar kullanmıştım 4 defa servise gitti dediğin gibi yazılım yükleyip gönderdiler bende her servise gittiğime dair almış olduğum belgeler ve fatura ile birlikte tüketici mahkemesine başvurdum ve kazandım telefonun parasını geri aldım. en iyisi benim dediğim yap tüketici mahkemesine başvur 1,5 ay içinde sonuçlanıp paranı geri alabilirsin

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kardeş senin bahsettiğin sorunun aynısı Nokia 5800 da bende de olmuştu, geçen yıl bu zamanlar almıştım 3 aylık süre içerisinde ancak 50 gün kadar kullanmıştım 4 defa servise gitti dediğin gibi yazılım yükleyip gönderdiler bende her servise gittiğime dair almış olduğum belgeler ve fatura ile birlikte tüketici mahkemesine başvurdum ve kazandım telefonun parasını geri aldım. en iyisi benim dediğim yap tüketici mahkemesine başvur 1,5 ay içinde sonuçlanıp paranı geri alabilirsin

ya dostum 1,5 ay çok uzun bir süre + başvurduğumda telefon bende mi kalıyor mahkemeye bırakıyormuyuz yasal süreç nedir ?

01blacksnake

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
mahkeme sonuçlanana kadar telefon sende kalıyor mahkeme sonuçlanırsa yani senin lehine olursa mahkemeden aldığın belgeler ile birlikte telefonu kutusuyla birlikte almış olduğun bayii teslim ediyorsun

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
tüketici mahkemesine bütün servise gidiş belgeleri faturan falan hepsiyle başvur genelde senin lehine sonuçlanır inş. kazanırsın...

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Arkadaş geçmiş olsun da bi sorum olacak. Herkes mahkemeye ver parayı geri alırsın diyor da tüketici mahkemesine başvurunca avukat ücreti felan olmuyor mu?

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaş geçmiş olsun da bi sorum olacak. Herkes mahkemeye ver parayı geri alırsın diyor da tüketici mahkemesine başvurunca avukat ücreti felan olmuyor mu?

evet o konuda az bir bilgim var 1000 tl yi geçen telefonlar için avukat şart diye biliyorum... ufak bi soru daha eğer kazanamazsam maddi olarak ne kadar içeri girerim ? =) yani kaybedersem masrafım ne olur

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Normalde dava kazanılırsa dava masraflarınıda karşı tarafa yükleyebiliyorsun.
Ama sadece bi yorum benimkisi. Bİlen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Çok alışık olmadığımız bir alan bu tüketici koruma yasaları vb. şeyler.