N95 8GB hakkında Bilgi

kemo5003

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba
2.el bir N95 8GB almayı düşünüyorum.Bu telefonu tavsiye edermisiniz?
2.el fiyatları tahminen ne kadar?

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Paran varsa hiç durma derim kral telefondur.Bu siteden fiyatlara göz atabilirsin...

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Temiz olduktan sonra 2. el de olsa alınabilecek bir cihaz. S60 3. sürüm FP1 işletim sistemiyle istediğiniz bir çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

credo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kullanıyorum ve çok memnunum.. Nerdeyse PC'de yaptığım her işimi (Web sörf, Torrent, Rapidshare indirmeleri, MSN, ICQ, mIRC, YouTube'da video izleme vb.) bu cihazla hallediyorum :) 2. el fiyatı 350-500 TL arasında değişiyo cihazın yıpranma durumuna göre.

kemo5003

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
2. el cep telefonu alırken dikkat etmem gereken noktaları belirtirmisiniz?

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
2. el cep telefonu alırken dikkat etmem gereken noktaları belirtirmisiniz?

Aslında değinilmesi gereken çok konu var ancak bir kaç ana maddeyi sıralayalım.
-Almadan önce muhakkak ki imei kontrolü yapın.
-Cihazın yanında verilen kutudaki imei numarası ile cihazın imei numarası eşleşiyor mu kontrol edin.
-Dış görünüşü tıpatıp aynı olup da sahte olan çok cihaz var buna da dikkat.
-Şarj süresi hakkında bilgi alın. Bugün orjinal N95 8GB bataryası almaya kalksanız 150$ gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Çok fazla yıpranmamış olmasına dikkat edin.
-Yanında aksesuarlar gönderilecek mi tam mı sorun? (usb kablo, tv bağlantı kablosu, orjinal nokia şarj aleti vs.)
-KVK garantisinde mi öğrenin. (Ülkemizde satılan orjinal distribütör ürünü Nokia cihazların arkasında made in Finland, China, Hungary yazısının altında Nokia Kom. A.Ş. Garantisi yazar.)

kemo5003

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2. el temiz cihaz bulamadım ve bugün sıfır aldım.Cihazı bilgisayara tanıttım.Yeni versiyon yazılımı varmış onu yükledim.İyimi yaptım bilmiyorum ama olan oldu.Daha sonra telefonu biraz kurcaladım.
Bazı sorularım olacak sizlerden yardım isteyeceğim.
Wlan ile bağlantı kurmasını başaramadım.Modeme hem kablo hemde wireles ile bağlantı yapılabiliyor.Wireless'i açtım cihazdan tarama yaptım fakat kablosuz ağı görmedi.Acaba sorun bendemi yoksa wireless'i Wlan'a mı çevirmemiz gerek?Nasıl olacak?
Bu haritalara girince Turkcell üzerinden mi bağlanıyoruz?Yani bu ücretli mi oluyor?
Bu telefonda olmazsa olmaz bir takım programlar vardır elbet.Bunlar hangileri?Nereden bulabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Merhaba...
Öncelikle cihazınız hayırlı olsun. Sorunlarınıza gelince;
Wireless' göremiyor olmanızın telefonla bir alakası oalcağını sanmıyorum. Muhtemelen modemin görünürlüğü kapalı ya da başka bir engelleme mevcut.
Haritalar uygulaması ilk bağlantıda konumunuzu belirlemek ve ekstra servisler için şebeke bağlantısını kullanmak isteyecektir. Konumunuzu belirlemek için çok küçük bir veri aktarımı yapıldığı için çok cüzi bir miktar ücret ödeyeceksiniz. Bu ayarı kapatmanız da mümkün. Ancak kapattığınız takdirde GPS uydusuna 10dakika gibi bir sürede bağalanabileceksiniz.
Telefondaki olmazsa olmaz programlar kişiden kişiye farklılık gösterebileceği için net şeyler söylemek istemiyorum ancak dosya yöneticisi uygulaması, kaliteli bir müzik çalar ilk yükleneceklerdendir sanırım. Tabi bir de yeni nesil Symbian'ın kullanıcıları ilk etapta en çok zorlayan konu olan sertifika sorununu aşmak gerekiyor.
Diğer bir çok uygulama için anasayfadaki program incelemelerimizi takip edebilir, yahut forumdan geçmiş uygulamalara ulaşabilirsiniz.

kemo5003

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Wireless görmemesinin sebebi dediğiniz gibi modemin görünürlüğünün kapalı olmasıymış açınca sorun olmadı.
Sertifika sorunu ile ilgili ana sayfadaki konuları inceledim. cihazın imei numarasını vermek sorun yaşatmaz inşallah.

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Konuyla ilgili kesin garanti veremiyorum. Çinli dostlarımızdan bu konuda yardım istiyoruz ve dünyadaki kullanıcıların da yüzde 90'ı bu yolu kullanıyor ne yazık ki.
Senin elinde faturan belgen varsa sorun yaşasan bile kolayca halledersin zaten ancak ben bugüne kadar onlarca sertifika aldım; çok şükür hiç sorun yaşayanı görmedim.

kemo5003

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonun faturası var.Biraz olsun rahatladım.Teşekkürler.
Çinli dostlarımızın sitesine üye oldum.Bir telefona bir defa sertifika almak yetmiyor galiba (ben bugüne kadar onlarca sertifika aldım; çok şükür hiç sorun yaşayanı görmedim.) dediniz diye öyle düşündüm.

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Telefonun faturası var.Biraz olsun rahatladım.Teşekkürler.
Çinli dostlarımızın sitesine üye oldum.Bir telefona bir defa sertifika almak yetmiyor galiba (ben bugüne kadar onlarca sertifika aldım; çok şükür hiç sorun yaşayanı görmedim.) dediniz diye öyle düşündüm.

:) Tabi ki de bir defaya mahsus alacağınız sertifikayı aynı cihaz için istediğiniz zaman, istediğiniz şekilde, istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.
İşim gereği almam gerekiyor zaman zaman...:yes:

kemo5003

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) Tabi ki de bir defaya mahsus alacağınız sertifikayı aynı cihaz için istediğiniz zaman, istediğiniz şekilde, istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.
İşim gereği almam gerekiyor zaman zaman...:yes:

Sertifikayı aldım anlatılanları uyguladım sorun yok, kafam rahat.
Yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim.