My name is Fatih Terim

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
19726001.jpg

[h=2]Taraftarlar bana “İmparator” diyor. Bunu kabul ettim. Ancak, benim adım Fatih Terim.Burak Yılmaz, Shevchen-ko’nun aynısı. 89. dakikada onu oyundan alın, kızar.Ronaldo, şu anda dünyanın en iyilerinden biri. Ama Real Madrid sadece onun ayaklarına bakmıyor.[/h]
Şampiyonlar ligi’ndeki hayati Real Madrid maçı öncesi Galatasaray Teknik DirektörüFatih Terim, İngiliz basınına konuştu. Terim, Guardian’ın hafta sonu çıkardığı gazete olan The Observer’a çarpıcı açıklamalar yaptı ve şunları söyledi...
- Mourinho’yla yıllardır devam eden bir dostluğumuz var. Klasik bir antrenör tipi değil, o farklı. Aramızdaki arkadaşlıktan ötürü her zaman keyif aldık ve birbirimize karşı oynayacak olmamız bunu değiştirmeyecek.
- G.Saray’a geldiğimde 8. sırada olan bir takım devraldım. Kulüpteki herkes, teknik ve idari kadro ile yönetimimiz beraberce güzel bir şampiyonluk kazandık.

LİDERLİK DROGBA’NIN RUHUNDA VAR

Drogba, Çin’de iki aydır oynamıyordu. Milli takıma gittikten sonra bize
geldi ve biz iki zorlu kulvarda mücadele ediyorduk. Gitgide daha iyi duruma geliyor ve fiziksel olarak her gün gelişim sağlıyor. İlk geldiği zaman bu seviyede değildi ama şimdi daha da iyi olmaya hazır.
- İnanılmaz bir karakteri var ve sürekli çalışmak istiyor. Bu takımın bir parçası olmak istiyor. Antrenmanlarda yüzde 100’ünü veriyor ve tamamen konsantre durumda. Onun yeteneklerini konuşmaya gerek yok. Bütün genç oyunculara bir ağabey gibi yaklaşıyor. Liderlik vasıfları gayet yerinde çünkü bu doğasında var.

YENİ ŞEYLER ÖĞRENMEYE ÇOK AÇIK

Burak Yılmaz beni sürekli dinler. 27 yaşında ama yeni şeyler öğrenmeye çok açık. Burak golü hissediyor. Her an ve her yerden gol atabilir.
Onu aldığımıza çok memnunum, mucizevi bir transfer başarısı oldu.
- Burak Yılmaz, Andriy Shevchenko’nun aynısı. 89. dakikada oyundan alın, kızgınlaşır. Burak aynı. Her zaman bir gol daha fazla atabilmeyi düşünür. Futbolu seviyor ki en önemlisi bu. Benim düşünceme göre her geçen gün daha iyi olacak.
- Onu kadromuzda tutmak kolay olmayacaktır. Hedefleri var ve kendi kararını kendisi verecek. İyi şeylerin olmasını istiyor ama biz onu tutmak istiyoruz. İnanıyorum ki gelecekte çok güzel şeyler başaracak.
- Cristiano Ronaldo, şu anda dünyanın en iyi oyuncularından biri. Herşeyi yapabilecek kudreti var ama Madrid’e tek bir oyuncuya bağlı bir takım
gibi bakarsak hata yaparız.

PLANIMIZI RONALDO’YA GÖRE YAPMAYIZ

O takımda oynayan Mesut, Ramos, Di Maria gibi çok kaliteli oyuncular var. Oyun planımızı Ronaldo’ya göre ayarlamayacağız. Futbol oynamak istiyoruz. Eğer bu maçı kaybedeceksek oynayarak kaybedelim, hiç önemi yok.
- Taraftarlar bana ’İmparator’ lakabını taktılar ve bunu kabul ettim. Ancak, benim adım Fatih Terim!
- Cüneyt Çakır çok başarılı bir hakem. Ona saygı duyuyoruz ve verdiği kararlara inanıyoruz. Manchester United çok güzel bir oyun ortaya koydu ama bazen bu Real Madrid gibi rakiplere karşı yetmez.
- Real Madrid’i tanımlamaya gerek yok. Herkes ne kadar iyi bir takım olduğunu biliyor. Hatta bütün dünyaca biliniyor. Manchester United’ı elediler. Ancak, biz de iyi oyunculardan kurulu iyi mücadele eden bir takımız. Onlara saygı duyuyoruz ama kendimize de güveniyoruz.

Ağır sıklet hoca olarak gösterildi

FATİH Terim’i G.Saray’ın ‘İmparator’u olarak tanıtan Observer, tecrübeli çalıştırıcının 5 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 1 UEFA Kupası kazandığını söylerek, başarılarından sonra Türk futbolunun “Grande”si olarak Avrupa’nın bir diğer ‘ağır sıklet’ teknik direktörüyle karşılaşacağını dile getirdi.

Aile olunca herşey kolay

SEZON başında Süper Kupa’yı kazandık, ligde güzel bir yerdeyiz ve Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finaldeyiz. Güzel şeyler kazara olmuyor.Biz bir aileyiz. Herkes tek bir amaca inanırsa oluyor. Aile olabildiğinizde herşey kolaylıkla başarılır.

Şampiyonluk çok önemli

ZAMANLA birbirimize uyum sağladık ve Devler Ligi’nde çeyrek finale kaldığımız için mutluyuz ama çalışmalarımızı her zaman sürdürüyoruz. Hiç kimse her sezon şampiyon olamaz ama Şampiyonlar Ligi’ne düzenli olarak katılmalıyız.

Büyük ve kalıcı olmak istiyoruz

BİZİM istediğimiz şey bu. Hedefimiz dünyadaki en büyük kulüplerden biri olmak, kalıcı olarak. Bu düzenli bir gelişim gerektiriyor. Düzen en büyük problem. Ancak bunu yapabilecek kapasitemiz var. Tecrübe ve cesaretle başaracağız.

Hürriyet