- Katılım
- 6 Ağustos 2008
- Mesajlar
- 20,603
- Reaksiyon puanı
- 493
- Puanları
- 7,263
İngiliz New Scientist dergisi yazarı psikolog Brian Wansink, evde ve dışarıda yemek yeme alışkanlıklarına dair bir araştırmayı kaleme aldı
Araştırmaya göre restoranlarda tercih edilen masa veya evde tezgaha yerleştirilen yiyecekler kişilere kilo aldıran etmenler arasında bulunuyor. Bu alışkanlıklarda yapılacak küçük değişikliklerle kişinin kilo vermesi veya kilo koruması kolaylaşıyor. ABD nin New York eyaletindeki Cornell Üniversitesi profesörleri, yemeğin yendiği tabak ile yenilen yemeğin aynı renk olmasının kişiye yüzde 18 daha fazla kalori aldırdığını tespit etti.
RESTORANDA MASA KONUMU ÖNEMLİ
Restoranlarda tercih edilen masanın verilen siparişlerle doğru orantılı olduğunu belirtiliyor. Araştırma, cam kenarında veya restoranların kalabalık bölümünde oturanların daha düşük kalorili ürünler tükettiğini ortaya çıkarıyor. Restoran girişine uzak masalarda oturanlar salata gibi sağlıklı ürünleri tercih etmezken, yüzde 73ü yemek sonrası tatlı sipariş ediyor. Restoranda televizyon yakınına oturan kişinin kızartma türü yemekler yeme oranı da yükseliyor. Karanlık köşelerde oturan insanlar ise yedikleri miktarı net göremedikleri için kendilerini daha az suçlu hissediyor ve daha çok yemek sipariş ediyor. Yemeğin sonunu da genellikle tatlı ile bitirmeyi tercih ediyor.
radikal
Araştırmaya göre restoranlarda tercih edilen masa veya evde tezgaha yerleştirilen yiyecekler kişilere kilo aldıran etmenler arasında bulunuyor. Bu alışkanlıklarda yapılacak küçük değişikliklerle kişinin kilo vermesi veya kilo koruması kolaylaşıyor. ABD nin New York eyaletindeki Cornell Üniversitesi profesörleri, yemeğin yendiği tabak ile yenilen yemeğin aynı renk olmasının kişiye yüzde 18 daha fazla kalori aldırdığını tespit etti.
RESTORANDA MASA KONUMU ÖNEMLİ
Restoranlarda tercih edilen masanın verilen siparişlerle doğru orantılı olduğunu belirtiliyor. Araştırma, cam kenarında veya restoranların kalabalık bölümünde oturanların daha düşük kalorili ürünler tükettiğini ortaya çıkarıyor. Restoran girişine uzak masalarda oturanlar salata gibi sağlıklı ürünleri tercih etmezken, yüzde 73ü yemek sonrası tatlı sipariş ediyor. Restoranda televizyon yakınına oturan kişinin kızartma türü yemekler yeme oranı da yükseliyor. Karanlık köşelerde oturan insanlar ise yedikleri miktarı net göremedikleri için kendilerini daha az suçlu hissediyor ve daha çok yemek sipariş ediyor. Yemeğin sonunu da genellikle tatlı ile bitirmeyi tercih ediyor.
radikal