Müslümanların yeni Muhammed Ali'si!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İspanya'da yayınlanan dünyaca ünlü gazete El Pais, Arda Turan'ın Müslüman Dünyası'nın yeni Muhammed Ali'si olma yolunda hızla ilerlediğini yazdı.

77331-22804097.jpg

Gazete, Arda'nın Atletico Madrid'in Barcelona ile oynadığı liderlik karşılaşmasında ortaya koyduğu futbol ile herkesi büyülediğini belirtti. Arda Turan'ın idollarından birinin çok sayıda müslümanın hayranlıkla hatırladığı boks dünyasının ölümsüzlerinden Muhammed Ali olduğuna değinen gazete Türk oyuncunun aynen Ali'nin yaptığı gibi" kelebek gibi uçup arı gibi sokmaya" başladığını savundu.

MESSI DEĞİL ARDA MANŞETLERDE

El Pais Gazetesi, 26 yaşındaki bu Türkün Cumartesi günü oynanan Barcelona maçında La Liga'daki en iyi futbolunu sahneye koyduğunu hatırlatarak üç kulvarda mücadele eden Atletico Madrid'in en hazır futbolcusunun Arda olduğunu ileri sürdü. Arda Turan'ın Madrid'e geldiğinde herkeste sıradan bir futbolcu olacağı görüşü hakim olduğuna da dikkat çeken gazete ancak bu futbolcunun ortaya koyduğu performansla 90 dakika sahada ayakta durabilen, rakip defansı dağıtan birine dönüşmeyi başardığını kaydetti.

'BÜYÜK FİNALLERİN ADAMI'

El Pais gazetesi ayrıca, Türk oyuncunun büyük maçlardaki motivasyonunun artığına da işaret ederek bu durumun Atletico Madrid ile kupalar kazanma arzusundan kaynaklandığını ve bunun kulüp tarafından bilinmesinden dolayı ona özel görevler verildiğini hatırlattı. Gazete son olarak Bernabeu Stadı'nda kazanılan Kral Kupası'nı referans göstererek Arda'yı finallerin ve büyük maçların aranan adamı ilan etti.

DHA

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Yerinde olsam Türkiye'ye adım atmam bir daha.

Adam efsane top oynuyor.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
İnşallah başarısını devam ettirir de kulüp bazında edinemediğimiz başarıları kendisinden görürüz.
Yolu açık olsun.

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Valla Arda yolunu buldu inş. daha iyi olur.

Munitionis

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Gururlandırıcı gerçekten genede dışarda da olsa kendini bozmadan gittiği bir çizgisi var bu duruma gelipte kendini kaybedenler çok oluyor mükemmel gidiyor bozmaz kendisinide hep böyle gider umarım mükemmel işler çıkartıyor :)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Gurur Duyuyorum Onu Öyle Oynuyor görürken.
Helal Olsun.:)

Reaksiyon puanı
10,315
bari pele filan deselermiş...

başlığı görünce yeni bir boksör mü çıktı acaba diye meraklandım.
sonra Arda olduğunu görünce aynı şeyi düşündüm ben de.
sanırım batı medyası muhammed Ali'den başka müslüman dünyasında fenomen olabilmiş bir isim bulamayınca farklı kategoride de olsa böyle bir metafor kullanmak istemiş olabilir.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
daha önce de yazmıştım en iyi hareketi ülkeden ayrılmakla yaptı zaten var olan yeteneğini disiplin ve çalışmayla süsleyerek hakettiği konuma ulaştı ..

Türkiye de kalsaydı g....tlü göbekli gezerdi bar bar ....

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
başlığı görünce yeni bir boksör mü çıktı acaba diye meraklandım.
sonra Arda olduğunu görünce aynı şeyi düşündüm ben de.
sanırım batı medyası muhammed Ali'den başka müslüman dünyasında fenomen olabilmiş bir isim bulamayınca farklı kategoride de olsa böyle bir metafor kullanmak istemiş olabilir.
hocam halbuki müslüman sporcu var yani. neyse ; aklımız ermiyor bizim :D

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
sporcu değil de, futbolcu olarak kastetmiştim ben ahbari.
mesela islam dünyasının bir pelesi, bir maradonası olmadı demek istemiştim.
hocam size demedim yav :)

arda dışında hem futbolda hem başka alanlarda sporcular var. kastettiğim buydu :)

skara

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Birde magazin haberlerinden düşse tam olacak.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Arda Turan: Ben sadece tişörtü giymiştim. Al Pacino tişörtüm de var. Al Pacino ve Muhammed Ali'yi seviyorum. Güzel bir yakıştırma. Açıkçası benim de hoşuma gitti.