Murat Çelik: "Baros tam bir ırkçı"

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Beşiktaş yöneticisi Murat Çelik, G.Saray’ın yeni transferi Milan Baros’un ırkçı olduğunu ve Türkiye’ye yakışmadığını söyledi.

Çelik, Baros’un ırkçı hareketlerinin Avrupa’da olay olduğunu ve her nedense Türk spor kamuoyunun ve medyasının bu olaya sessiz kaldığını dile getirdi. İşte Çelik’in sarı-kırmızılıları kızdıracak sözleri: “G.Saray’ın son transferi Çek oyuncu Milan Baros çok iyi ve önemli bir futbolcu. Buna hiç şüphe yok. Ancak büyük kulüplerin formasını giyen oyuncuların, topluma ve gençliğe örnek oluşturduğunu unutmamak gerek. Fransa’da top koşturduğu dönemde Baros, rakip Rennes takımın siyahi oyuncusu Stephan Mbia’ya yönelik yaptığı hareket kabul edilebilemez. Bu seviyedeki dünyaca ünlü bir futbolcunun adının, ‘ırkçılık’ ile birlikte anılması çok üzücü. Ama daha önemlisi böyle bir oyuncunun artık Türkiye’de top koşturuyor olması hazin ve bir o kadar da düşündürücü. Irkçı bir futbolcunun oluşturacağı model, spora ve ’fair-play’e gönül vermiş bir insan olarak şahsen beni çok rahatsız ediyor.”

NOUMA’YI GÖNDERDİK

Genç yönetici geçmişte Pascal Nouma’nın yaptığı bir hareketten sonra hemen gönderildiğini de hatırlatarak, “Beşiktaş olarak geçmişte Pascal Nouma’ya karşı takındığımız tutum hala hafızalarda. Aynı şekilde, Drpiç transferinden vazgeçme nedenimiz de. Açıkçası G.Saray camiasının tamamen anlık reaksiyonlarla ortaya çıkmış olan Nouma ve Drpiç ile kıyaslanamayacak derecede vahim ve tehlikeli olan ”Baros’un ırkçı hareketi“ ile ilgili, Beşiktaşlılar’ın o günlerde gösterdiği hassasiyetin bir benzerini sergilemelerini beklerdim. Konu Beşiktaş olduğunda pireyi deve yapan kamuoyu ve medyanın, bu konuda sessiz ve duyarsız kalması da ayrıca düşünülmeli ve değerlendirilmelidir” diye konuştu.

kaynak:Ligtv.com.tr - Haber - "Baros tam bir ırkçı"

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
herkes kendi işine baksa :tooth:

doesluck

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kesss işine bak kara kartal..

aliihsangs12

Profesör
Reaksiyon puanı
4
B_1870_GSKLOGO_B.jpg

Bugün yayınlanan Vatan Gazetesi'nde Beşiktaşlı bir yöneticinin Galatasaraylı bir sporcunun adının da geçtiği demeci yer almıştır.

Sayın Murat Çelik'in verdiği demeçten, futbocumuz Milan Baros bahane edilerek Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile medya arasındaki bir sorunun gündeme getirilmek istendiği anlaşılmaktadır.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü medya ile olan ilişkilerini bir Galatasaray sporcusunun yıllar öncesinde kalmış davranışının arkasına saklanmadan da doğrudan gündeme getirebilecek konumdadır. Beşiktaş JK yöneticisi Murat Çelik'in bu demecini Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kurumsal bir davranışı olarak değerlendirmiyor, Sayın Çelik'i mevkine yakışır bir sorumlulukta davranmaya davet ediyoruz.

Kaynak

Sinan Engin tarzı bu yöneticiler neden yeni transferler hakkında ileri geri (bkz:http://forum.shiftdelete.net/spor/45650-sinan-engin-guiza-yildiz-degil.html) konuşma gereği hisseder hiç anlamam.

İlla konuşacaklarsa Gordon'u konuşsunlar...:D

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Alla alla yahu insanların kendi düşünceleri kendine sizlerene anlamadım ki.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Bu murat mıdır nedir bunun önüne kim kemik atmışta havlıyorki??

nyoo

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Cİmnastik Kulübü :D üstüne basa basa, BOLD yaza yaza İllede Cimnastik

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Bu Beşiktaş yöneticileri (camia ya lafım yok ) yöneticileri özellikle bazıları tamam hamam kadınların gibi car car car işlerine baksalar ya

- aa kız bak Galatasaray oyuncu almış ırkçıymış kızzz
- inanmıyoruuuuuuuuuuuummmmm

:d :d :d :d

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
beyler konusmalarınıza dikkat edin ;)
haberle ilgili yorumuma gelirsek her takım yöneticisi kendi takmına baksın
adam daha yeni geldi ne ırkcılıgı yaptıda öyle diyor.

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Galatasaraylı değilim ama Milan Baroş gibi bir futbolcuyu Türkiyeye getirebildikleri için onları kutlamama engel değil bu..

Baroş geçmişte bir maçta negatif bir hareket yapmış, tamam.
Olayın üzerinden zaman geçmiş zaten..
Üstelik Türkiye ye yeni geldi..
Ve kendi takımında Shabani Nonda gibi bir zenci var zaten.. Olumsuz birşey yapacak olsa antrenmanda yapardı yapacağını..
Bir zamanlar Beşiktaş taraftarıydım, ama gidişat hoş değil..

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Irkçı mıdır değil midir bilemem ama öyle bi hareketini görürlerse şutlarlar..

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Geçen sene de bir Beşiktaş yöneticisi Kalli'ye "Annem yaşında" yorumunu yapmıştı çok iyi hatırlıyorum.

Kedi ciğer mundar üçgeni görüyorum ben bu yorumlarda.