Multiboot DVD Yapımı - Önerileriniz.

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar , çalıştığım teknik servis için çok seçenekli bir dvd hazırlamak istiyorum. İşlerimi bu dvd üzerinden gerçekleştirmek istiyorum , ve bu dvd hakkında düşüncelerinizi almak istiyorum.

DVD içeriği ;

1 - Windows 7 - x86-x64
2 - Windows Vista SP2 - x86-x64
3 - Windows XP Professional SP3
4 - Windows XP Home Edition SP3
5 - Acronis True Image Home 2010 v13
6 - Hiren's Boot CD 10
7 - Avira Antivir Rescue System.

DVD yi Aero Studio 2008 le yapacağım. Yapmak isteyenler için dökümanlar mevcut.
Easyboot la 1 tane yaptım , fakat görsel açıdan bu kadar iyi olmadı. Easyboot ta *.img veya *.bif dosyalarını bir klasöre atıp o klasörün dışına isoların çıkarılmış halini atıyorsunuz. Öyle olunca 7 , vista , xp kaynak dosyaları allak bullak oldu. Fazlada uğraşamadım.

Not: Windowsların hepsi orijinal olucak. Yani müşterinin keyini giricem. Onun için windowslarda oynamak istemiyorum. Katılımsız vs. o şekilde yöntemlere sıcak bakmıyorum.

Şimdi görüşlerinizi almak istediğim nokta.

Windows 7 + Windows Vista + XP Pro + XP Home = 9 GB ı geçiyor.
Acronis True Image + Hiren's Boot CD + Avira Anitivir Rescue System = 350 MB

1 - Bunları DVD9 a sığdırabilmem için ne gibi yöntemler uygulayabilirim.?

Hazırlayacağım DVD nin boot menüsü aşağıdadır.

5109.jpg

Şimdiden teşekkür ederim.
DVD yi hazırlamam uzun sürücek. Vakit bulunca yavaş yavaş toparlayacağım.:biggrin:

sawgent

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
win7 ve vistayı aynı dvd de hazırlayabilirsen şu ana kadar kimsenin yapamadığı bişeyi yapmış olacaksın.bunu paylaşırsan baya kişinin hayır duasını alırsın heralde :-D

sığdırma konusundad şöyle yardımcı olayım;
windows 7 dvdsinin içinden sadece ultimate
vista içinden sadece ultimate
xp olarakta sadece xp pro al bu şekilde sığar

zaten bu sistemlerin diğer versiyonlarına ihtiyaç olmuyor.

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
sadece ultimate olmaz , servise diğer sürümler daha çok geliyor home premium , xp pro vs .

win7 ve vistalar 32 ve 64 bit bir arada 4 er gb .
önce bi iso yapayım bunlardan , çalışırsa boyutunu düşürücez bir şekilde artık :D

sawgent

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bana da çok geliyor business ve home sürümleri.beni bağlar mı bağlamaz.alayına ultimate:D:D

bütün sürümler tek dvd de yapamayacaksın.iki dvd ye bölmen gerekli ek iş olarak.

xarax

Asistan
Reaksiyon puanı
0
multiboot için Aero Studio yazılımını kullanırsan dediklerinin hepsini içeriğe koyabilirsin vista ve win7 de aynı iismde dosyalar var bu sorun olabilir ama onuda birini iso olarak koyup diğerini açarsan çözersin.yada ikiside iso olsun.

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
xarax , diyelimki windows 7 rootta , vistada vista\vista.iso şeklinde.
aero studio dan butona vistanın isosunu grup4dos komutlarıyla açmasını istediğimde 1 kez açıp kuruluma geçer fakat kurulumda restart sonrasında sorun olur diye düşünüyorum .
sonuçta 1. restarttan sonra yine source klasoru arıyıcak onuda win 7 ninkini bulucak ve bişeyler cakısıcak :S gibi geliyor . ama deniyicem bos zamanımda.