Multi Hesapları Nasıl Tespit Ediyorsunuz?

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
tam bir saçmalık modlar banlamayin

cihazlar internette bağlanınca ip adresi alır eğer 2 hesabın giren ip aynı ise Multi ama şöyle birşey var mesela ben @Dora ile 2-3 mahalle yakında isem aynı ip yi alabiliz o zaman Multi miyiz hayır Türkiye'de en son baktığımda her 3 kişi aynı ip yi kullanıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

cihazlar internette bağlanınca ip adresi alır eğer 2 hesabın giren ip aynı ise Multi ama şöyle birşey var mesela ben @Dora ile 2-3 mahalle yakında isem aynı ip yi alabiliz o zaman Multi miyiz hayır Türkiye'de en son baktığımda her 3 kişi aynı ip yi kullanıyor
b

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Uzun süre cevap gelmediğine göre tespit edilemiyor. :(

Hayır yok sadece soruyorum. :D
Multi hesapla işim olmaz.
Tespit ediliyor forumda çok var tespit edilen, aynı cihaz üzerinden girilen hesapları görebilirler diye tahmin ediyorum ve aynı ip üzerinden.

Reaksiyon puanı
427
Tespit ediliyor forumda çok var tespit edilen, aynı cihaz üzerinden girilen hesapları görebilirler diye tahmin ediyorum ve aynı ip üzerinden.
Ama DNS değiştirirse diyorum bir hesaba girerken farklı DNS diğerine girerken farklı DNS. O durumda tespit edilebiliyor mu? Diyorum ben.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Ama DNS değiştirirse diyorum bir hesaba girerken farklı DNS diğerine girerken farklı DNS. O durumda tespit edilebiliyor mu? Diyorum ben.
O konu hakkında birşey diyemem ama, telefonların sabit Mac adresi olur onlar üzerinden de tespitleri sağlanabilir.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Sonuç olarak sanalda her işin bir alternatifi mevcut fakat bir multi ansızın evinden alınabilir :D

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Arkadaşlar girdim çıktım ile iş bitmiyor sizin her girişiniz her mesaj atışınız ip kaydı ile birlikte yapılıyor. Sanmayınki dns değiştirdim modemi aç kapa yaptım bulamazlar. Sadece arada kaynarsınız ama gün gelir su yüzüne çıkarsınız.

Reaksiyon puanı
5,164

Bu durum sadece aynı modemden çıkış yaptığınızda olabilir gibi hocam ya. Bu tcp/ip protokolüne tamamen aykırı.

Sonuçta dünya genelinde ip dağıtımından sorumlı çeşitli merkezler var. Bu merkezler tüm isslere farklı ip havuzları veriyor. Bu ip havuzlarındansa çevrimiçi olan kullanıcılara belli bir ritüele bağlı kalınmadan farklı ipler atanıyor. En azından bizde sistem bu şekilde işliyor.

mesela Amerikada her kullanıcıya bir tane statik ip atanıyor ve o statik ip hiçbir zaman değişmiyor. Zamanında Amerikada neden bu şekilde olduğunu araştırdığımda ise ip nin isslere para ile satıldığı ve sadece çevrimiçi kullanıcılara ip atamanın tüm kullanıcılara ip atamaktan çok daha ekonomik olduğunu bizimkilerin biraz paradan kaçtıklarını söylemiştiler.

Bunun dışında internete olan yoğun talep sebebiyle ve her çevrimiçi modeme bir ip atanması gerektiğinden ve eldeki ip 'lerin gelecekte yetersiz geleceğimden şimdiden ipv4 den ipv6 ya geçiş hazırlığına başlandı.

Unknown User

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,238
DNSmiş VPNmiş böyle şeylerle görünmeyeceğinizi düşünmeyin. Statik ip var dinamik ip var. Ha bir de yetkililerin kuşları var.
Biz bu işe geçen pazartesi başlamadık beyler :)

Reaksiyon puanı
16,128
başbelası ikizin var solda ki odada onu tespiti olur mu? grundig gnb 1562 a1i3 onun çöktüğü notebook.

FatabeyTheBest

Doçent
Reaksiyon puanı
544
O zaman 2 kardeş aynı evde yaşıyor. İkisinden biri SDN Forumu kullanamayacak mı?

Reaksiyon puanı
427
O konu hakkında birşey diyemem ama, telefonların sabit Mac adresi olur onlar üzerinden de tespitleri sağlanabilir.
Hocam Windowsun ağ ayarlarından ''rastgele donanım adresleri'' seçeneği ile rahatça bu durumdan yırtılabiliyor. Şahsen ben gizliliğe önem veren biri olarak bu seçeneği aktif olarak kullanmaktayım.

Ancak telefonu bilmem tabii.