Msi Rx5500xt 8G Mech Ekran Kartı Mhz Sorunu

qZenseS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Msi Rx 5500xt Mech 8 Gb adlı ekran kartım gpu clock değeri afterburnerdan baktıgım zaman mhz değerleri düşüyor ve yükseliyor masaüstünde 0 oluyor mesela googlea giriyorum bi anda 40a fırlıyo sonra 0a düşüyor oyunlarda dediğimde sadece csgoda bi anda 48 fpse düşüp yükseliyodu geriye son zamanlarda droplar azaldı nerdeyse yok dencek kadar açık ama mhz değeri sorunu çözülmedi sistem daha 2 haftalık arkadaşlar

Ekran Kartı:Msi Radeon Rx 5500Xt Mech 8G
İşlemci:Amd Ryzen 5 3600 3.6Ghz 35Mb
Ram:T-Force Vulcan Tuf Yellow 8x2 3200Mhz
Anakart:Asus Prime B450m-k
Ssd:Kioxia Excercia 480Gb
Sıvı Soğutucu:Cooler Master Liquid MLW-D24M-A18PC-R2 ML240L
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekran kartı kendi kendine 700 voltaj çekip düşüyor birde bir anda

Son düzenleme:

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Mhz ın düşüp çıkması bir sorun değil normal olarak böyle çalışır zaten?

qZenseS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mhz ın düşüp çıkması bir sorun değil normal olarak böyle çalışır zaten?
peki valorantta yada pubg de alt tab attığım zaman görüntüde alttan yukarıya doğru kayan beyaz yatay çzgiler vardı freesync açınca kaybolmuştu ama alttan atınca oluyor görüntüyü tekrardan yapınca sorun düzeliyor

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
peki valorantta yada pubg de alt tab attığım zaman görüntüde alttan yukarıya doğru kayan beyaz yatay çzgiler vardı freesync açınca kaybolmuştu ama alttan atınca oluyor görüntüyü tekrardan yapınca sorun düzeliyor
Monitörün hz değerini geçtiği için olabilir freesync amacı bu monitöre eşitliyor fps i. Görüntüde dalgalanma, görüntünün kesik kesik görünmesi bunun işareti. Ama olmayan renkli bir çizgiler falan varsa arızanın habercisi olabilir.

qZenseS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Monitörün hz değerini geçtiği için olabilir freesync amacı bu monitöre eşitliyor fps i. Görüntüde dalgalanma, görüntünün kesik kesik görünmesi bunun işareti. Ama olmayan renkli bir çizgiler falan varsa arızanın habercisi olabilir.
renkli yok sadece beyaz beyaz çizgiler var yukarıya doğru kayan yatay çizgiler valorantta ve pubgde oluyor csde oldugunu hiç görmedim

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Yalnız alt tab yapınca mı oluyor? Oyun içinde ya da masaüstünde oluyor mu? Oluyorsa bir resim atar mısın

qZenseS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yalnız alt tab yapınca mı oluyor? Oyun içinde ya da masaüstünde oluyor mu? Oluyorsa bir resim atar mısın
cs de sorun yok ama valorant ve pubg de alt tab atınca oluyor gözle görülmeyecek kadar küçük ama fotoda belli olmaz işte sadece altt tab da oluyor bu 2 oyunda csde sıokıntı yok

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
O zaman bir sorun olduğunu sanmıyorum normaldir