MSI P55-GD65 ramleri 1600 mhz çalıştırma sorunu

abrasmelin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba bugün MSI P55-GD65 anakart aldım. Ram olarak da OCZ gold 6GB (3*2) 1600 mhz DDR3 Triple aldım. Şu anda ramler 1066 mhz frequency'de çalışıyor. Ram'lerimi 1600 mhz'de çalıştırmak istiyorum. Anakartın özelliklerinde yazan şeye göre (4 DIMMs support for DDR3-2133(OC), 2000(OC), 1800(OC), 1600(OC), 1333, 1066 mHZ) anladığım kadarıyla 1600 mhz yapabilmem için Overclock yapmam gerekiyor. Daha önce hiç OC yapmadım, en ufak bir bilgim yok. Bu anakartı kullanan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olursa çok sevineceğim. Çünkü madem bu ramleri aldım, 1600 mhz de çalışmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? + yaparsam bir sorun olur mu?

Aşağıdaki cpu-z spd bölümünden aldığım ekran görüntüsü de mevcut;
spdz.jpg

spd2.jpg

krm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hiçbir fikrim yok ama:Arkadaşlar geçen Cuma (12 Şubat) bilgisayarıma Vista (R) Ultimate format attım.Fakat Pazar gecesi bir sorun yaşamaya başladım bilgisayarımı açıyom ve masaüstü çıkyor sonra masaüsyü yüklenirken (kenar çubuğu yükleniodu) imleç in yanında donen yuvarlak birden durdu. fare hareket etmiyo ctrl+alt+delete de işe yaramıo kısacası hiç bir işlem yapamıonuz.bilgisayarı düğmeden kapttım tekrar açtım yine aynı şey.Bu sefer güvenli modda denedim ve bilgisayar tıkır tıkır çalışıo.Ancak güvenli modda da heer özellik yok ve ordada yaklaşık 1 saat sonra kasıo takılıo.... Lütfen yardım edin bilgisayarsız bir hayat ne demektir bilirsiniz...Bu yazıyı okuduysanız çok teşekkürler.En kısa zamanda lütfen yardım.İsteyen özel mesaj da atabilir.Bu arada internete de Ağ ile güvenli moddan giriyorum yani hala tam yetkim yok....YARDIM PLS

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
overclock değil tabloya bakacak olursan ram zamanlamalarını elle girmen lazım senin ram şu anda 7-7-7-18 olarak çalışıyor sen onu 8-8-8-19 olarak ayarlıyacaksın :) biosta çarpan ayarlarının olduğu yerden değiştirebilirsin bu değerleri

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
o ramler 1.65v la 7*7*7*20de 1524mhz de cok rahat calısıo hatta biraz daha zorlıyabilrsin