MSİ Laptop hakkında soru cevabı ve tavsiyenize ihtiyacım var arkadaşlar.

Buraksadi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamın aleyküm arkadaşlar. MSI laptop almak istiyorum ama öncelikle sizden aşağıda görseli attığım laptoplar arasından tavsiyenize ihtiyacım var ve aklıma takılan bir kaç soru.

1) Bu MSI modellerinin sonunda yer alan 842XTR , 425XTR veya 090XTR bunların bir anlamı var mı yoksa model olarak mı yazıldı ? Yoksa biri yeni nesil, biri eski nesil mi ?

2) Fiyatları arasında bir takım gariplikler gözüme çarptı. Neredeyse farkettiyseniz özellikleri aynı ,fiyatları farklı. Neden özellikle ortada olan 6GB Nvidia Geforce GTX 1060 olması ve diğer GTX 1050 modellerinden neden daha fiyatı düşük ? Sadece 14 inch olmasından mıdır ? Yoksa gözümden kaçan birşey mi var ?

Siz olsanız hangisini alırdınız ? Oyun için tercih edeceğim. Masaüstü bilgisayarım var ama çoğunlukla iş için dışarıda olduğumdan ihtiyacım var.

2ENzn2.png

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Evet fiyatının düşük olmasının sebebi 14 inç olması ve klavyesinin sadece beyaz aydıtlatmaya sahip olmasından.Siz bir fiyat bandı belirlerseniz daha kolay yardımcı olabilirim.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Bence MSI GS43VR gayet iyi en sondandakinde 256 gb ssd var. Sana 128 gb ssd yeter diye düşünüyorum. Ekran kartı olarak da en iyi MSI GS43VR.
İyi forumlar...

Buraksadi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet fiyatının düşük olmasının sebebi 14 inç olması ve klavyesinin sadece beyaz aydıtlatmaya sahip olmasından.Siz bir fiyat bandı belirlerseniz daha kolay yardımcı olabilirim.

Fiyat aralığım 6.000 e kadar limitim var küsüratı olabilir. Monster a gittim malzeme kalitesi berbat. Msi alacağım bu yüzden msi konusunda yardımcı olursan çok sevinirim kardeşim
--- Gönderi Güncellendi ---
Bence MSI GS43VR gayet iyi en sondandakinde 256 gb ssd var. Sana 128 gb ssd yeter diye düşünüyorum. Ekran kartı olarak da en iyi MSI GS43VR.
İyi forumlar...

14” rahatsız edecek kadar küçük müdür ya. O zaman siz 6gb ekran kartı olanı tavsiye ediyorsunuz. Çok sağolun.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Fiyat aralığım 6.000 e kadar limitim var küsüratı olabilir. Monster a gittim malzeme kalitesi berbat. Msi alacağım bu yüzden msi konusunda yardımcı olursan çok sevinirim kardeşim

14” rahatsız edecek kadar küçük müdür ya. O zaman siz 6gb ekran kartı olanı tavsiye ediyorsunuz. Çok sağolun.
Eğer 14" hakkında tereddütlerin varsa bir bilgisayarcıya git canlı canlı 14" lik bir laptop gör. Beğenirsen benim tavsiye ettiğim laptopun donanımsal olarak özellikleri iyi onu alabilirsin. Ama beğenmezsen sana birkaç laptop önerebilirim. ;)
Bu arada konuya etiket eklerseniz iyi olur.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
MSI GE62VR 7RF(Apache Pro)-425XTR Intel Core i7 7700HQ 16GB Fiyatı

Bu ürün gayet uygun.Kdv indirimi bekle ve 5800 gibi bir fiyata al.Tüm ihtiyaçlarını karşılar.14 inç olanı almanı tavsiye etmem boyut küçüldüğü için ısınma problemi olabilir bir de onda ki klavyede renkli aydınlatma yok.MSI in en büyük özelliği zaten renkli steelseries klavyesi olması.

Buraksadi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi forumlar...

14” rahatsız edecek kadar küçük müdür ya. O zaman siz 6gb ekran kartı
Eğer 14" hakkında tereddütlerin varsa bir bilgisayarcıya git canlı canlı 14" lik bir laptop gör. Beğenirsen benim tavsiye ettiğim laptopun donanımsal olarak özellikleri iyi onu alabilirsin. Ama beğenmezsen sana birkaç laptop önerebilirim. ;)
Bu arada konuya etiket eklerseniz iyi olur.

14” biliyorum kardeşim ama kullanıcı olarak oyunlarda kullanmadım onu söylemek istedim. Sen ne önerirdin kardeşim.
MSI GE62VR 7RF(Apache Pro)-425XTR Intel Core i7 7700HQ 16GB Fiyatı

Bu ürün gayet uygun.Kdv indirimi bekle ve 5800 gibi bir fiyata al.Tüm ihtiyaçlarını karşılar.14 inç olanı almanı tavsiye etmem boyut küçüldüğü için ısınma problemi olabilir bir de onda ki klavyede renkli aydınlatma yok.MSI in en büyük özelliği zaten renkli steelseries klavyesi olması.

Onu gördüm kardeşim kadıköyden %10 indirimliyle alcam da bu dediğinde 3gb ekran kartı var. Az değil mi ?

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
Bence MSI GS43VR çok daha iyi GTX 1060 6 GB'da cabası...

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Ben sana MSI GS43VR isimli laptopu önermiştim gayet iyi.
Bence gayet iyi ben kendime alacak olsam onu alırdım.

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
Sağol kardeşim. Galiba onu seçicem ama şu sonlarında xtr090 yazılar ne anlama geliyor ?
Revizyon numarasi, icerdigi teknolojilerin kisaltmasi. Tipki monitorlerin isim alirken ki gibi... Pek takilma...

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Bence hata edersin.6 GB 1060 ile 3 GB 1060 arasında fark yok.Oynarsa max 3-5 FPS oynar.Bunun için kasadan ve klavyeden taviz vermek bana anlamsız geldi.

Buraksadi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence hata edersin.6 GB 1060 ile 3 GB 1060 arasında fark yok.Oynarsa max 3-5 FPS oynar.Bunun için kasadan ve klavyeden taviz vermek bana anlamsız geldi.

Çok azmış. 2 katı farkta bu kadar az fps artışımı olur ya. Bilmiyordum bunu çok sağol. Biraz daha araştırım en iyisi. Ya vercegim para 2500 falan olsa amann al 2 sene kullan ilerde yenilerim dcem de çok para bunlar biraz götürsün bni istiyorum. Fazlada anlamadıgımdan size danışıyorum

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Çok azmış. 2 katı farkta bu kadar az fps artışımı olur ya. Bilmiyordum bunu çok sağol. Biraz daha araştırım en iyisi. Ya vercegim para 2500 falan olsa amann al 2 sene kullan ilerde yenilerim dcem de çok para bunlar biraz götürsün bni istiyorum. Fazlada anlamadıgımdan size danışıyorum
Ekran kartında ki ram belli bir seviyeden sonra etki etmez.1050 Tİ falan alacak olsan tamam orda derim 4 GB olanı tercih et diye ama 1060 zaten başlı başlına çok iyi bir ekran kartı.O yüzden 14 inç olandan uzak dur derim.