MSI GE60-414XTR Notebook--SAMSUNG NP550P5C

berklann

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar bu iki bilgisayar arasında kaldım.
Daha öğrenciliğim bitmediği için okulda kullanacağım bir model arıyorum ancak oyun oynamayı da aşırı derecede seven biriyim
Msi mouse+çanta hediyesiyle ve oyuncu tasarımıyla beni kendine çekerken okuduğum kasa kalitesi ile ilgili şikayetler beni alternatiflere itti ve Samsung'u buldum
Yorumlarınıza göre kararımı vereceğim şimdiden teşekürler.
http://www.pcdepo.com/msi-ge60-414xtr-notebook-urun8959.html
http://www.vatanbilgisayar.com/Note...vdrwbr-bt-win8/productdetails.aspx?I_ID=63180
belirtmek istedim ses konusunda Samsung'un jbl hoparlörleri bi işime yaramaz evde logitech x-530 sistemim var dış mekanlarda da kulaklık kullanırım.

non4m3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasa kalitesini bilemiyorum, kullanmadım ama kesinlikle MSI diyorum :) Daha iyi GPU daha iyi ekran (FHD). i5 olmasına takılma derim zaten oyuncu PC'si bu toplamda 8 çekirdeğin olmasına gerk yok.

berklann

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Kasa kalitesini bilemiyorum, kullanmadım ama kesinlikle MSI diyorum :) Daha iyi GPU daha iyi ekran (FHD). i5 olmasına takılma derim zaten oyuncu PC'si bu toplamda 8 çekirdeğin olmasına gerk yok.
15 inch ekranda full hd olayı sence nasıl olur?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
işlemci olarak samsung biraz daha iyi. fakat oyun ve güünlük kullanımda iki sistem de benzer perf verecektir. msi'da GTX660M varken samsungda 650M var. ekran kartı daha iyi yani. bir de samsung win8 ile geliyor, msi freedos. :)

lakin MSI ekran çözünürlüğü full hd 1920x1080 iken samsungda 1600x900...

bunun artı ve eksi yönleri var...

yüksek çözünürlük genel kullanım, nette gezinti, ofis dökümanı okuma gibi işlemlerde avantaj sağlar. daha keskin bir görüntü elde edersin. ancak oyunlarda çözünürlük ne kadar yükselirse fps değerleri o kadar düşer.

1920x1080 çözünürlüklü sistemde oyun çözünürlüğünü bu değerin altına çekersen elde edeceğin görüntü kalitesi tatmin edici olmaz. tavsiye edilen çözünürlük en yüksek çözünürlüktür. bu yüzden çoğu laptopta donanım güçlü olmasına rağmen çözünürlüğü kısıyorlar. bu sayede oyuncu yüksek fps alıyor.

şahsen alacak olsam MSI alırdım. oyunları da full hd ayarda oynar, yeri geldiğinde detay kısardım.

berklann

Asistan
Reaksiyon puanı
3
işlemci olarak samsung biraz daha iyi. fakat oyun ve güünlük kullanımda iki sistem de benzer perf verecektir. msi'da GTX660M varken samsungda 650M var. ekran kartı daha iyi yani. bir de samsung win8 ile geliyor, msi freedos. :)

lakin MSI ekran çözünürlüğü full hd 1920x1080 iken samsungda 1600x900...

bunun artı ve eksi yönleri var...

yüksek çözünürlük genel kullanım, nette gezinti, ofis dökümanı okuma gibi işlemlerde avantaj sağlar. daha keskin bir görüntü elde edersin. ancak oyunlarda çözünürlük ne kadar yükselirse fps değerleri o kadar düşer.

1920x1080 çözünürlüklü sistemde oyun çözünürlüğünü bu değerin altına çekersen elde edeceğin görüntü kalitesi tatmin edici olmaz. tavsiye edilen çözünürlük en yüksek çözünürlüktür. bu yüzden çoğu laptopta donanım güçlü olmasına rağmen çözünürlüğü kısıyorlar. bu sayede oyuncu yüksek fps alıyor.

şahsen alacak olsam MSI alırdım. oyunları da full hd ayarda oynar, yeri geldiğinde detay kısardım.

benim gönlümde msi'dan yana ancak daha uzunca bir süre değiştiremeyeceğim için ileride de rahatça kullanmak için Samsung'da bulunan i7 aklımı çeliyor.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
benim gönlümde msi'dan yana ancak daha uzunca bir süre değiştiremeyeceğim için ileride de rahatça kullanmak için Samsung'da bulunan i7 aklımı çeliyor.
işlemci gücü gerektiren işler yapmıyorsan i5 ile i7'nin oyun ve günlük kullanımda farkını anlayamazsın.

berklann

Asistan
Reaksiyon puanı
3
İşlemci gücü gerektiren işler derken biraz açıklarmısınız ?

berklann

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hahahahah :) o zaman msi alıcam büyük ihtimalle
Peki sizce pcdepo.com güvenilirmi bilginiz varmı ?

berklann

Asistan
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=43929]rtsbora[/MENTION]
yardımların için çok çok teşekkür ederim.

berklann

Asistan
Reaksiyon puanı
3
pcdepo.com'dan almayı düşünüyorum bir yakınım 4 tane dizüstü bilgisayar almış oradan bi sıkıntı da olmamış :)