MSI CX61 0NE-292TR almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz?

TnaKreB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar yaptığım araştırmalar sonucunda MSI CX61 0NE-292TR almaya karar verdim 1600 tl ye buldum önerirmisiniz? kullanan arkadaşlar varsa iyimidir çok ısınma yaparmı ?

Notebook Markası : MSI
Ürün Kodu : 0NE-292TR
İşlemci Markası : Intel
İşlemci Tipi : Intel Core i7
İşlemci Hızı : İ7-3630QM - 2.4 GHz Turbo Boost ile 3.4 GHz'ye kadar
İşlemci Cache : 6 MB
Ekran Boyutu : 15.6
Ekran Tipi : LED HD
Ekran Çözünürlüğü : 1366x768
Ekran Kartı : Nvidia
Ekran Kartı Belleği : Paylaşımsız, 2 GB
Grafik İşlemcisi : Nvidia GeForce GT 635M 128Bit
HDMI : Var
Sistem Belleği : 8GB
Bellek Tipi : 1600 MHZ DDR3
Max Bellek : 8 GB
Disk Kapasitesi : 750 GB
Disk Hızı : 5400 RPM
Optik Sürücü : DVD±RW
Ethernet : 10/100/1000 Mbps
Wireless : 802.11b/g/n
Bluetooth : Bluetooth 4.0
Usb Portu : 1 USB 2.0 + 2 USB 3.0
Video Portu : 15 pinli VGA video konnektörü
Klavye : Numerik Q TR
Hoparlör : Dahili Stereo Hoparlörler
Kart Okuyucu : Var
Kamera : Var
Touchpad : Çok Fonksiyonlu Touch Pad
İşletim Sistemi (Yazılım) : Windows 8 / 64 Bit
Paket İçeriği : Notebook/Adaptör/Pil
Pil Teknolojisi : 6-cell Li-lon Pil
Garanti Süresi : 24 Ay Resmi MSI Servisi
Hediye : Notebook Çantası

klon

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Fiyatı özelliklerine göre uygun , sanıyorum tek sıkıntı biraz gürültülü çalışması imiş , mesela sistem boşta iken bile fanının durmadığını söyleyenler var aşağıda ingilizce bu serinin tam incelemesi yeralıyor (tek fark oradaki i5 sizin alacağınız i7):
http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-CX61-Notebook.87038.0.html
Aşağıdaki de O ingilizcenin alıntılandığı Orjinal Almanca kaynağı:
http://www.notebookcheck.com/Test-MSI-CX61-Notebook.86488.0.html

Adamlar kabaca fazla kaliteli malzeme kullanılmadığından falan bahsetmişler , mesela ana malzemesi Alüminyum görünümlü plastikmiş (hoş gerçi o tür şeyler benim pek umurumda olmaz) , hernedense inceleme yapanların atladığı ama bence en önemli şey bir laptopun arka tarafındaki vidalama sistemidir iki vida söküp fana ulaşabiliyorsan O fan ızgaraları tıkandığında (ki en fazla 1,5 - 2 yıl içinde tıkanacaktır) kendin temizleyebileceksin demektir ki Bu üründe aynen o şekilde (iki vida sökerek fana ulaşılabiliyor)

21_firedtx_01.jpg

, işlemci piyasanın oldukça iyi bir modeli ekran kartı bir 640 , 645 , 650 Olmasada AMD gibi sorunlu bir ekran kartı olmasından iyidir (Adamlar Atiyi alıp rezil rüsva ettiler , ekran kartı geçişlerinde bile sorun yaşattılar millet illallah dedi) son çıkan birçok oyunu oynarsın , benim gibi hiç oyun oynamayan birisi isen o kart yeterde artar , bu arada 15,6" bir laptop ekranı için bana göre en ideal çözünürlüğe sahip , birileri kalkmış bu ekrana (15,6") FULL HD çözünürlük sunmuş (ASUS gibi) el insaf arkadaş adam oyun oynayacak iyi hoş ta bir photoshop yada bir mimar - mühendislik çizim programını o ekranda kullanmaya kalktığında adam üreticiye küfreder , birde hiçbir yerde 15,6 " ekranlarda internet sayfalarındaki yazıların bile ayar yapılmadan okunmayacağı söylenmez , herneyse zaten bu makinada Full HD değil - ki bana göre AVANTAJ

Özetlersek ; bu fiyata bu makina alınır - ses olayının biraz yüksek oluşuna aldırmazzsan kaçırma derim , ilaveten pili 6 hücreli yanında da çantası hediye imiş , Isınma yapmaz çünkü normalden daha gelişmiş bir soğutma sistemi var (klasik MSI oyuncu Laptopları) zaten hafiften yüksek sesli çalışmasının kaynağı da bu soğutma sistemi

klon

Asistan
Reaksiyon puanı
19
i5 lisi de 1,118.76 TL imiş ve ekran kartı da aynı , doların yükseldiği şu sıralar MSI nin bu modeli gerçekten uygun fiyatlı

topsecretkursad

Asistan
Reaksiyon puanı
1
gayet iyi ancak ben artik msi onermiyorum saglamlik ile ilgili sikayetler bol geliyormus maalesef bu nedenle asus oneririm ustune 150 tl daha koyman gerekir (toshiba onermek isterdimde ona 500-600 lira koyuyorsun maalesef)

kamildoan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben daha 1 hafta önce aldım bu modeli ve bir haftadır aktif olarak kullanıyorum. Bilgisayarın soğutması gerçekten mükemmel resmen soğuk hava üflüyor fandan. Kasa kalitesi ise plastik bir kasaya göre oldukça iyi kasadan yana bir sıkıntı çekeceğini sanmam. Tek sorunu var bilgisayarla birlikte gelen window 8 sürümü bilgisayarın performansını olumsuz etkiliyor. Ben bilgisayar elime geçer geçmez kendi windows 8 pro linsansımı kurdum. Gerçekten performansı olumlu yönde etkiliyor. Ayrıca programlama ile falan uğraşıyorsanız emülatör çalıştırmanız gerektiği zaman, hyper threading desteği olmadığı için işletim sisteminin emülatör de çalıştıramıyorsunuz(sadece windows phone 8 için denedim). Boşta iken sistem hafif bir ses çıkarıyor fazla sorun edilecek bişey değil. Ses sistemi oldukça iyi sesler gayet temiz ve yüksek çıkıyor. Ayrıca full hd kullanılmadığı gerçekten iyi olmuş. Şu bir gerçekki gt635 çok güçlü bir ekran kartı değil ama hd çözünürlükte yeni çıkan birçok oyunu rahatlıkla oynatıyor. Dediğim gibi tek sorunu beraber geldiği işletim sistemi olan windows 8 single language onu windows 8 pro ile değiştirmeniz çok iyi olur ya da window 7 kurun bence

klon

Asistan
Reaksiyon puanı
19
ilginç olanı ise i7 linin fiyatının halen 1600 TL olması