MSI Afterburner İle Fan Hızlandırmak Risklimidir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MVNLY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MVNLY

Asistan
Reaksiyon puanı
207
Arkadaşlar oyunlarda ekran kartı ve işlemci sıcaklığım çok yükseliyor.Bu sorunu önlemek için MSI Afterburner kullanarak ekran kartımın ve işlemcimin soğutucu fanını hızlandırmam donanımıma zarar verirmi?
Teşekkürler

MVNLY

Asistan
Reaksiyon puanı
207
Doğru yaparsan yararı bile olur ama yanlış ayar yaparsan boşuna güç kaybı olur
Doğru ayarı nasıl yapabilirim? İlk defa kullanacağım için pek bir bilgim yok ekran kartım AMD Radeon HD 6570
Mesaj otomatik birleştirildi:

Doğru yaparsan yararı bile olur ama yanlış ayar yaparsan boşuna güç kaybı olur
İşlemcimi yazmayı unutmuşum işlemcim: AMD Athlon x2 240 processor 2.80ghz

Donanıma zarar vermez ama maksimum devire alırsanız fanlar uzun vadede zarar görebilir.
Ortalama ne kadar yükseltmeliyim hızları?

Mali654987

Doçent
Reaksiyon puanı
379
zararı olmuyor diye biliyorum ama çok ses çıkarabiliyor

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Ekran kartının fanının hızını arttırmak eğer doğru ayarlar yaparsan riskli değildir.Ancak Afterburner ile cpu fan hızı ayarlanmıyor.

hakancalis

Profesör
Reaksiyon puanı
953
Ne kadar yapacağını açıkçası bende bilmiyorum sıcaklık değerlerini iyi takip etmek lazım ona göre işi bilen birisiyle yapabilirsin

MVNLY

Asistan
Reaksiyon puanı
207
Ekran kartının fanının hızını arttırmak eğer doğru ayarlar yaparsan riskli değildir.Ancak Afterburner ile cpu fan hızı ayarlanmıyor.
hmm anladım bu doğru ayarı ben yapamam sanırım bilgim olmadığı için. Kime yaptırabilirim peki? yani foruma ekran kartımın modeli ile konu açsam yardımcı olan birisi çıkar mı?

Ne kadar yapacağını açıkçası bende bilmiyorum sıcaklık değerlerini iyi takip etmek lazım ona göre işi bilen birisiyle yapabilirsin
anladım teşekkür ederim :)

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
hmm anladım bu doğru ayarı ben yapamam sanırım bilgim olmadığı için. Kime yaptırabilirim peki? yani foruma ekran kartımın modeli ile konu açsam yardımcı olan birisi çıkar mı?

anladım teşekkür ederim :)
Bu işi bilen birisi mutlaka vardır.Eğer CPU fan hızı ayarlamak istiyorsanız SpeedFan ya da BIOS dan ayarlayabilirsiniz.

Irıs von Everec

Profesör
Reaksiyon puanı
1,472
Fan hızını otomatiğe almak daha iyi olur. Gereksiz yere dönmemiş olur fanlar. Fan hızını ayarlarken bir şey olacağını sanmam.

fan hızını çok arttırmayın uçar gider bilgisayar