MSI Afterburner Fan Ayarları Nasıl Yapılmalı

Ahmet Eren OZD

Doçent
Reaksiyon puanı
271
MSİ Afterburneri Kullanıyorum.Fakat Fan Ayarı Hiç Yapmadım Ama Şunu Fark Ettim.Msi Afterburner A Girince Fan Ayarı Yüzde 24 den Yüzde 45 e Çıkıyor.Ben Fan Hızımı Hep Sabit Mi Tutmalıyım?Yoksa Böylemi Kalmalı?Yoksa Her Değere Bir Hız Mı Atamalıyım Yani GPU 50 derece Olunca Fan 50 Çalışsın.Çünkü Her Açtığımda Fan Hızı Yükseliyor.Her Kapattığımda Düşüyor.Cevaplarsanız Sevinirim...

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
MSİ Afterburneri Kullanıyorum.Fakat Fan Ayarı Hiç Yapmadım Ama Şunu Fark Ettim.Msi Afterburner A Girince Fan Ayarı Yüzde 24 den Yüzde 45 e Çıkıyor.Ben Fan Hızımı Hep Sabit Mi Tutmalıyım?Yoksa Böylemi Kalmalı?Yoksa Her Değere Bir Hız Mı Atamalıyım Yani GPU 50 derece Olunca Fan 50 Çalışsın.Çünkü Her Açtığımda Fan Hızı Yükseliyor.Her Kapattığımda Düşüyor.Cevaplarsanız Sevinirim...
Hocam en iyisi bilgisayar üreticinizin yaptığı ayardır. Onlar uygun sıcaklığa uygun değeri veriyor zaten.

Ahmet Eren OZD

Doçent
Reaksiyon puanı
271

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Onu Nasıl Yapabilirim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Afterburneri Silip Yuklesem Olurmu?
Sistem otomatik sıcaklığa göre ayarlıyor zaten. Oyunlarda fan hızı birden artıyor ya fark etmişsinizdir. MSI'da bir ayar yapmazsanız manuel olarak sistem kendi varsayılanını kullanır.

Ahmet Eren OZD

Doçent
Reaksiyon puanı
271
Sistem otomatik sıcaklığa göre ayarlıyor zaten. Oyunlarda fan hızı birden artıyor ya fark etmişsinizdir. MSI'da bir ayar yapmazsanız manuel olarak sistem kendi varsayılanını kullanır.
Bak Mesela Şuan 44 derece Sistem Oyun Oynamıyorum Ama Fanlar Yüzde 24 Çalışıyor

Ahmet Eren OZD

Doçent
Reaksiyon puanı
271
Oyun aç mesela, fanlar birden kendi kendine hızlı çalışmaya başlarsa normal bir durum. Kendi ayarları çalışıyor demek.
Deniyeceğim Şu An Ayarları Sıfırladım Bakacağım.

Oyun aç mesela, fanlar birden kendi kendine hızlı çalışmaya başlarsa normal bir durum. Kendi ayarları çalışıyor demek.
PARTY PANİC.CSGO.ROCKET LEAGUE.ETS2 Google Chrome Sekmesi Ve MSİ Afterburner Aynı Anda Açtım.Kart En Çok Yüzde 70 Gördü ve En Fazla Yüzde 43 Fan Çalışımı Gördü.Kasada Bir Tek Egzoz Fan Var.İyimi Sizce?

Son düzenleme:

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Deniyeceğim Şu An Ayarları Sıfırladım Bakacağım.

PARTY PANİC.CSGO.ROCKET LEAGUE.ETS2 Google Chrome Sekmesi Ve MSİ Afterburner Aynı Anda Açtım.Kart En Çok Yüzde 70 Gördü ve En Fazla Yüzde 43 Fan Çalışımı Gördü.Kasada Bir Tek Egzoz Fan Var.İyimi Sizce?
Hocam bu kadar işlemi aynı anda açınca bu değerler çok iyi. Bence hiç ellemeyin böyle kalsın.

Pardon 70'i derece sandım. Kaç derece olduğunu söyleyebilir misiniz?

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Bırak Otomatikde Kalsın Kendi Ayarlar

Ahmet Eren OZD

Doçent
Reaksiyon puanı
271
Hocam bu kadar işlemi aynı anda açınca bu değerler çok iyi. Bence hiç ellemeyin böyle kalsın.

Pardon 70'i derece sandım. Kaç derece olduğunu söyleyebilir misiniz?
Kartın Sıcaklığı En Çok 70 Derece Gördü.Fan Hızı İse Yüzde 43.

Kartın Sıcaklığı En Çok 70 Derece Gördü.Fan Hızı İse Yüzde 43.
Doğru Anladınız Sıcaklık En Çok Yüzde 70 Hız İse Yüzde 43.