Ms Server 2003 de İnternet ve Msn Engellenmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan anfy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar kısaca; Server makinada Server 2003 yüklü, sadece bir kullanıcının msn ve internete girmesini engellemek istiyorum. Kullanıcı bilgisayarda XP kurulu. Neden yasaklıyorsun falan gibi bir soru sormayın lütfen sadece o engellenmek istenen bilgisayarın iş durumu nedeniyle girmemesi gerekiyor.
Şimdiden teşekkürler.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Kardeş bir kere yanlış yerdesin. Bu sitede bu konuyla ilgili ayrıntılı cevap bulamazsın. Sistemi biliyorsan group policy işini görür. user tabından gerekli ayarlamaları yaparsın. Bilmiyorsan bu site sana öğretir.

Reaksiyon puanı
189
kullanıcı bazlı internet engellemesi için server 2003 makinanda 2 ethernet olması ve 2 IP grubunun birbirinde ayrı olması sunucunun NAT server olması ve üzerinde Microsoft ISA Server kurulu olmsı gerekir. bunlar sağlandıkta sonra gerisi ISA ayarlarına kalmış.

Ücretsiz bir yötem arıyorsan da SmoothWall veya IPCop gibi linux dağıtımları ile network sistemine ucretsiz bir hardware firewall (virüs taramalı msn logu tutabilen içeri filitreli) firewall kurabilirsin.

Eğer mantık aklına oturmadıysa bir şema çizip anlatabilirim...

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
cgrszone
kurulu sistem üzerinden bunu çözmem gerekiyor ve kurulu sistemde tek eternet. dediklerinizden anladığım kadarıyla bunu direkt server 2003 üzerinden yapamayacağım. ekstra bir programa ihtiyacım olacak anlaşılan. bunun için önerebileceğiniz, ücretsiz bir program var mı sorayım bari :)

Reaksiyon puanı
189
en basit yöntem kişi bilgisayarında varsayılan ağ geçidini boş bırakırsın nete çıkamaz ama yerel ağda dolaşır...

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Sağol CGRSZONE dediğin gibi halledeyim artık. Tekrar teşekkürler.

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
program ismi veremiyoruz.fakat 2003 serverin administratör penceresindn tüm server üzerindeki kullanıcıları görebilirsin.daha sonra istedigin kişiye engellemeler kısıtlamalar yapabilirsin..ya da kullanıcıdaki ıp al. ver bi servera baglı yazıcıya :D ıp siz kalsın tabi ıp niz bolsa işe yarayamaz.dediğim gibi engellemeler kısıtlamalar yapabilirsin

Reaksiyon puanı
189
program ismi veremiyoruz.fakat 2003 serverin administratör penceresindn tüm server üzerindeki kullanıcıları görebilirsin.daha sonra istedigin kişiye engellemeler kısıtlamalar yapabilirsin..ya da kullanıcıdaki ıp al. ver bi servera baglı yazıcıya :D ıp siz kalsın tabi ıp niz bolsa işe yarayamaz.dediğim gibi engellemeler kısıtlamalar yapabilirsin
daha önceki yorumlarımı okuduysan zaten anlatmıştım durumu. ayrıca elindeki sistemle çözmek istediği için en ucuz yöntem default gateway'i boş bırakmak...

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar sağolun olay CGRSZONE dediği şekilde halletim. Gerçeği bu sabah yasağa gerek yok kaldır dediler :blink:
Teşekkürler yinede bu şekilde yeni bir şeyler öğrenmiş oldum. Bilgi bilgidir.

Reaksiyon puanı
189
şirketlerde boledir zaten bi yasaklatırlar bi açtırırlar :D neyse sorununu kısa süreli bile olsa halletmene sevindim :)

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
daha önceki yorumlarımı okuduysan zaten anlatmıştım durumu. ayrıca elindeki sistemle çözmek istediği için en ucuz yöntem default gateway'i boş bırakmak...

daha önceki yorumlarını okudum arkadasım... tek bir yöntem değil..birden fazla yöntem bilmek her zaman iyidir...Tabiki senin yönteminde çözümün bir diger cevabı...