Mp4 video-ses senkronize edecek program?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kcr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Diğer görüntü formatlarında ve kodeklerle, playerla ilgili hiçbir sorun yok. Mp4 videosuyla ses dosyasını birleştirdim. Ancak görüntü-ses senkronize değil; ses geriden geliyor. Megui diye bir program var. Onun ses senkronize ayarı var ama tutmuyor. Avidemux'u da denedim; mp4 formatında (x264) hata veriyor. Audio Video Synchronizer'ı denedim; o da işe yaramadı. Şöyle adam akıllı, pratik, mp4 görüntü-ses senkronize edecek bir program yok mu?

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Sorunu çözdüm arkadaşlar. Hem de kalıcı olarak. Biraz uğraştırıyor ama bundan başka kolay yolu da yok gibi görünüyor. Sorunun iki şekilde olabileceğini varsayarak
A- Video ve ses dosyamız ayrı ayrı dosyalar halindeyse ve B- Video ve ses dosyamız tek bir dosya halindeyse
başlıklarıyla anlatmaya çalıştım:

İhtiyacımız olan programlar, ücretsiz kurup kullanabileceğiniz "Vlc player", "Megui" ve gerekirse "Yamb".
Vlc Media Player
Megui
Yamb

A- Video ve ses dosyamız ayrı ayrı dosyalar halindeyse;

1- Elimizdeki görüntü ve ses dosyasını Megui ile birleştireceğiz. Programı açtıktan sonra Tools\Muxer\Mp4 Muxer'a giriyoruz:

KnM2WN.jpg

2- Video Input kısmına görüntüyü, Audio1 kısmına da ses dosyamızı girerek Queue'ye basıyoruz. Birleştirme sonunda iki dosya tek dosya haline gelecektir.

ey5RqN.jpg

3- Birleştirdiğimiz bu mp4 dosyasının ses-görüntüsünün senkronize olması için, sesin ne kadar ileriden gideceğini ya da geriden geleceğini tespit etmemiz gerekiyor. Bunun için Vlc player'ı kullanıyoruz. Video dosyamızı player ile açtıktan sonra aşağıda, oynatma düğmelerinin olduğu yerde gelişmiş denetimler butonuna tıklıyoruz:

Kg8yvb.jpg

4- Bir taraftan video oynatmaya devam ederken diğer taraftan Gelişmiş Denetimler'de Eşleştirme kısmına girip Ses İzi Eşleştirmesi'nden aşağı veya yukarı kontrol düğmesi aracılığıyla görüntünün sesle tam olarak eşleştiği anı buluyoruz. Milisaniye ya da saniye cinsinden bulduğumuz bu rakamı (eksiyse başına eksi koyarak, artıysa başına artı koymadan) bir kenara yazıyoruz. Çünkü bu rakam bir sonraki aşamada lazım olacak.

e572zA.jpg

5- Şimdi başından beri elimizde ayrı bulunan ses dosyasını senkronizasyona uygun hale getireceğiz. Megui'nin giriş ekranında alt kısımda Audio Track1 kısmında Audio Input var. Oraya ses dosyamızı yüklüyoruz. Onun altında "Delay" kutucuğuna Vlc player'dan bulduğumuz rakamı (eksi veya artısına dikkat ederek) yazıyoruz. Ardından "Queue"ye basıyoruz. Elde edeceğimiz dosya artık görüntüyle birleştirilmeye hazır, senkronizasyonu ayarlanmış bir ses dosyası olacak:

eNAW7O.jpg

6- En son olarak, elde ettiğimiz senkronize ses dosyası ile içinde ses bulunmayan ilk baştaki görüntü dosyamızı 1. maddedeki şekliyle tekrar birleştiriyoruz.

B- Video ve ses dosyamız tek bir dosya halindeyse;

Bunun için "Yamb" programını kullanıyoruz

1- Ses dosyasını ayrı senkronize etmek zorunda olduğumuz için bu iki dosyayı ayırmak gerekiyor. Yamb programını çalıştırıyoruz. Editing kısmında "Click to extract streams from AVI/MP4/MOV/TS files" yazan kısma tıklıyoruz:

xGR29Z.jpg

2- Gelen ekranda "Input" kısmından dosyamızı seçerek "next" diyoruz. Çıkartmak istediğimiz görüntü ve ses dosyaları ekranda görünecektir. Görüntüyü de sesi de ayrı ayrı çıkartıyoruz:

eQBYLy.jpg

3- Bundan sonraki yapılacak işlem sesi senkronize ederek görüntüyle tekrar birleştirme. Onu da yukarıda anlatıldığı için tekrar yazmıyorum. En başta A başlığında anlatıldığı şekliyle bu sefer 2. maddeden başlanarak birleştirme yapılacaktır.

İnşallah faydalı olmuştur....