Mp3'te müzik ile sesi ayırma?

piyorto

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
internetten motivasyon ile ilgili bir mp3 indirdim.normal de bir klasik müzik.ancak müziğin altında tam net belli olmayan insan sesleri geliyor.

normal de bu sesler insanın belli bir desibel altındaki sesleri duymadığı için direk bilinçaltına gönderilen seslerdir diye bir açıklama var.

ben bu seslerde neler konuşulduğunu merak ettim.

internetten GoldWave adılı bir program indirdim ama bir türlü beceremedim.bu konuda bana hangi programı önerirsiniz.

Teknolojik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu konuda size şöyle bir yanıt vereyim;

Düşünün bir çayın içerisine şeker attığınız an erir ve çaya karışır.Vokal ve müzik te aynen bu şekilde dir.Günümüz teknolojisinde bir bilgisayar programı ile yapılacak bir işlem değildir.Yani eğer böyle bir ümidiniz varsa tamamen vazgeçin.:D Bu tür işlemler genellikle studiolar da özel arıtma teknikleriyle belki yapılabilinir.Ama o da belki.Çünkü her mp3 ya da waw ya da herhangi bir ses dosyasının kalitesi yani bitrate değeri aynı değildir.Bu sebeble Goldwawe gibi programlar her dosyada işe yaramamaktadır.Sadece bazı parçalardan düşük oranda vokal'i alır ama kaliteyi bozma oranıda %85...

Olay şudur ki;

İnsan sesinin belirli frekansları var.Bu frekansları Goldwawe,Mixcraft,Adobe Audition gibi programlar algılayıp kısarlar ve bu genelde parçayı bozar ve kaliteyi düşürür vokalide ya az oranda siler ya da hiç silemez...

:)

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
ses ile müziğin ayrılamaması konusuna katılıyorum ama şeker çayın içinden ayrımsal damıtma ile çıkarılabilir :) ona katılmıyorum...

Reaksiyon puanı
2,148
Bazı mp3 ler var müzik bi kanaldan sözler diğer kanaldan geliyor, öyle olanlar ayrışır belki :)

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Bir siteye upload ediver video olarak belki şarkıyı bilen birisi çıkar ayırmadır felan hiç uğraşmazsın

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaş müziği istemiyor...

Müziğin arka planında gelen sesleri anlayabilmek için müzik ile o sesleri bir birinden ayırmayı böylece arka plandaki insan seslerini duymayı amaçlıyor...
------

Arkadaşım... Bu gün kullanılan programlar senin istediğin amaç için tasarlanmış şeyler değil...

O programlar müzik içerisinde bozukluk teşkil eden cızırtı hışırtı ya da buna benzer ufak tefek sesleri müzikten ayırmak için kullanılır...

Ve her seferinde bir sesi ayırır...

Atıyorum müzik içerisinde tık tık tık diye bir ses geliyor tık sesinin dalgasını seçersin sonra tüm müziği seçersin müzik içindeki tık seslerini siler...

Ama insan sesi böyle değildir her anı bir değişim içindedir...

Müziğin geneli de böyledir sürekli değişir...

Uzun lafın kısası yapamazsın...

Teknolojik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ses ile müziğin ayrılamaması konusuna katılıyorum ama şeker çayın içinden ayrımsal damıtma ile çıkarılabilir :) ona katılmıyorum...

Ayrılmasına değil karışmasına örnek verdim :mrgreen:

---------- Post added at 22:41 ---------- Previous post was at 22:39 ----------

Bazı mp3 ler var müzik bi kanaldan sözler diğer kanaldan geliyor, öyle olanlar ayrışır belki :)
Hocam zaten kayıtların hepsi böyle olur :D bir parçada en az yaklaşık 32 kanal kullanılır.:mrgreen: Müzikle vokalin aynı kanalda kayıt alınması amatörce ve kalitesiz olur...

Reaksiyon puanı
2,148
O kadar kanal varda evimizde dinlediğimiz mp3lerde sadece sağ ve sol yok mu :D
Yanlış biliyormuşum o zaman :D

virginn1981

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mrb arkadslar internetn indirdğim mkv filmlern arka fon müziklerini silmek yada film müzğini sesini kısmak mümkünmü böle bir program varmı